Toma Petcu, deputat ALDE, vicepresedinte al partidului, fost ministru al Energiei :

Citeam azi că un anume domn, pe numele său Dănuț Pop, a descoperit taina din spatele declarațiilor lui Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Un mare om de stat, Konrad Adenauer, obișnuia să spună că ecologiștii sunt ca pepenii: verzi pe dinafară, roșii pe dinăuntru. Nu știu cum o fi la alții, dar la noi am serioase bănuieli că așa stau, realmente, lucrurile. Pentru că tocmai am asistat la un straniu atac din partea unui domn aflat în fruntea unui ONG sau partiduleț ecologist, nu mi-e clar, părând profund dedicat intereselor rusești.

Pentru că atunci când cineva vorbește de lăsarea românilor în frig dacă Exxon-OMV exploatează gazele din Marea Neagră, trădează, de fapt, spaima rușilor că România și-ar putea căpăta independența energetică. Firesc, deci, să-și activeze matrioștile autohtone. Partidul nostru susține explotarea gazelor maritime, în beneficiul nostru și al Europei, și ținem să atragem atenția că avem nevoie de mari companii din domeniu pentru că noi nici măcar nu avem tehnologiile avansate de extracție de la mare adâncime din perimetrul maritim, la fel ca și în cazul gazelor de șist. Și nu are sens să amintim, că veni vorba, cine a fost profund deranjat de ideea exploatării gazelor de șist în România și cine a susținut discret anumite mișcări de protest la granița de est a țării, prin 2012.

Una peste alta, pare că, dacă am avut recent o cununie politică PSD-PNTCD, ecologiștii au primit rolul conservelor goale atârnate de bara din spate a mașinii tinerilor însurăței: consumate, ruginite, dar foarte zgomotoase!

Leave a Reply