Un deputat francofon din Belgia, Geoffrey Dieudonné, a fost ucis în luarea de ostatici din Mali, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro citat de Mediafax.

Potrivit unor surse locale, Geoffrey Dieudonné, membru al Parlamentului Federaţiei Wallonia-Bruxelles se afla în Mali pentru o convenţie a francofoniei.

Oficialul belgian a fost ucis în cursul atacului terorist comis vineri la Hotelul Radisson din Bamako.

Informaţia a fost confirmată de surse oficiale belgiene.

Un grup islamist african, afiliat reţelei Al-Qaida, a revendicat atacul de vineri şi luarea de ostatici dintr-un hotel de lux frecventat de cetăţeni străini din capitala statului Mali, Bamako, relatează Reuters în pagina electronică.

Al-Mourabitoun, un grup din nordul Mali, a publicat un mesaj pe Twitter anunţând că se află în spatele atacului de la hotelul Radisson Blu. Grupul a fost constituit acum doi ani în deşertul Sahara, este format în mare parte din turegi şi arabi şi este condus de fostul luptător Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar.

Revendicarea nu a fost încă verificată şi confirmată oficial.

Un reprezentant al Preşedinţiei americane în coaliţia care luptă împotriva reţelei Stat Islamic a declarat, vineri, că este prea devreme să se speculeze dacă luarea de ostatici din Mali are legătură în vreun fel cu atacurile care au avut loc săptămâna trecută la Paris.

“Grupurile din Mali nu sunt în mod particular conectate cu grupările SI”, a declarat pentru postul american de televiziune MSNBC, reprezentantul preşedinţiei Statelor Unite, Brett McGurk.

Şase cetăţeni americani se numără printre persoanele care au fost scoase de poliţie din Hotelul Radisson din Mali, unde atacatorii au luat 170 de ostatici vineri, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei americane.

Cel puţin 18 persoane au fost ucise în urma luării de ostatici din Mali, care s-a încheiat vineri după-amiază, după intervenţia forţelor speciale, anunţă autorităţile locale, citate de presa franceză. “Optsprezece cadavre au fost găsite în Hotelul Radisson din Bamako”, au declarat surse citate de AFP. Doi islamişti înarmaţi au atacat vineri dimineaţă Hotelul Radisson, luând ostatice aproximativ 170 de persoane. Circa 80 de ostatici au fost eliberaţi vineri după-amiază. Unităţi ale forţelor speciale au luat cu asalt hotelul vineri după-amiază, iar, potrivit unui ministru din Mali, luarea de ostatici s-ar fi încheiat.

4 COMMENTS

  1. Las’ că trimitem de la noi unul care să-l înlocuiască în Mali că avem destui. Aţi văzut poza ”tehnocraţilor” paraşutaţi în guvern? Masculii în faţă şi damele în spate! 🙂 pare o adunătură de împrăştiaţi care nu ştiu pe ce lume trăiesc şi se întreabă singuri: ce caut eu aici? ce caut eu în viaţa mea? 🙂 🙂
    Hora ”tehnocraţilor” împrăştiaţi 🙂 🙂

  2. Din pacate nici Continentul Negru nu a fost ocolit de flagelul fundamentalismului islamic si nu de azi de ieri. Cred ca acolo vor fi mult mai greu de tinut in frau toti acesti descreirati ai religiei, cauzele sunt multiple.

Leave a Reply