Arheologii din Egipt au anunţat miercuri că au descoperit în largul coastelor oraşului egiptean Alexandria trei corăbii romane, scufundate în urmă cu câteva mii de ani, pe care se află numeroase obiecte de valoare ce datează din Antichitate, informează miercuri cnewsmatin.fr.

Obiectele descoperite la bordul lor datează din epoca în care Imperiul Roman se întindea până în Africa de Nord. Potrivit Ministerului Antichităţilor din Egipt, trei monede din aur găsite pe una dintre corăbii datează din timpul domniei primului împărat al Romei, Octavian Augustus.

Arheologii au descoperit şi un ‘cap regal din cristal’, care l-ar reprezenta pe generalul roman Marc Antoniu.

Aceasta descoperire excepţională a fost realizată în cadrul unei misiuni de cercetări marine sub coordonarea Departamentului de arheologie submarină din cadrul Ministerului Antichităţilor din Egipt şi a Institutului European de Arheologie Submarină.

Potrivit arheologilor, o a patra corabie ar putea să se găsească la mică distanţă de zona în care a fost făcută descoperirea. Autorităţile egiptene consideră de altfel că această zonă submarină ar putea adăposti numeroase alte comori antice, scrie Agerpres.

 

1 COMMENT

  1. Da,sunt enorm de multe de descoperit in zona,ni s-a spus la muzeul cu religiosul lor din Cairo si muzeul armatei tot din Cairo. E mult prea putin sau destul de superficial tot ce se da pe micile ecrane sau online. Cine vrea sa vada sau sa stie mult mai multe,se poate deplasa in zona doar ca trebuie sa aiba un cunoscator al limbii engleze calm dar interesat sa traduca cuvant cu cuvant celor care vor sa afle si un arab interesat de cercetare, linistit si calm,pentru ca sunt enorm de multe de explicat pe intelesul tuturor.

Leave a Reply