In urma unei intepaturi venita din partea lui Victor Ponta, cetateanul Traian Basescu s-a zbatut aseara minute bune sa ne demonstreze ca nu a fost ofiter acoperit al Securitatii. Nici al SIE sau SRI. Sa presupunem ca omul spune adevarul.
Insa minte cu siguranta cind spune ca n-a colaborat cu Securitatea. Exista documente ale institutiilor statului care certifica asta. Invocarea unui certificat CNSAS din 2004 este o uriasa diversiune. Pe atunci, CNSAS avea acces la doar 15% din arhivele fostei Securitati. Prin urmare, certificatul acela contine 15% adevar. Va reamintesc de cazul Mona Musca. Pina sa fie dovedita ca informatoare a Securitatii, Musca avusese vreo 4 certificate CNSAS in care se scria negru pe alb ca e curata…
Ca sa nu mai lungim vorba, s-au implinit 6 ani de cind am cerut in mod public un lucru esential pentru aflarea adevarului despre relatia Traian Basescu-Departamentul Securitatii Statului. Reiau azi editorialul din Jurnalul national de acum 6 ani, ramas fara nici un raspuns, evident… Mai exista si alte elemente solide in legatura cu relatia invocata. Deocamdata azi il reamintesc pe acesta, poate viitorul Parlament impreuna cu CNSAS vor face intr-un final un pic de lumina

PUBLICATI REGISTRUL JURNAL

Editorial Radu Tudor, Jurnalul national, 6 Septembrie 2006

In anul 2004, Ministerul Apararii Nationale raspundea cu urmatoarele precizari unei solicitari venite din partea unui judecator: “”Din studiul registrului-jurnal pentru evidentierea retelei informative al Comandamentului Marinei Militare Constanta, inventariat sub nr. 39/1972, rezulta ca numitul Basescu Traian, nascut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, avand dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Nu i s-a stabilit nume conspirativ. La data de 27.09.1976 s-a incetat legatura cu acesta. Dosarul personal cu numarul de mai sus a fost transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976. Fosta UM 0632 (Directia a IV-a) nu a preluat arhiva creata de Securitatea judetului Constanta. Nu a fost identificat procesul-verbal de distrugere a dosarului personal nr. 3990″”.

Citind precizarile MApN, esti aproape convins ca Traian Basescu a colaborat cu Directia a IV-a Contrainformatii Militare din cadrul Departamentului Securitatii Statului.
Pe de alta parte, dupa multe ezitari si mesaje relativ contradictorii, seful statului s-a hotarat sa aiba o iesire publica pe tema colaborarii sale cu Securitatea. La Antena 3, Traian Basescu a declarat raspicat: “”Nu am semnat nici un angajament cu Securitatea, nu am dat nici o informare, niciodata””. Pana la orice proba contrarie, il credem pe Traian Basescu. Daca zice omul in direct, pe postul de televiziune al adversarului sau Dan Voiculescu, ca nu a colaborat, trebuie sa luam de bune spusele sale.

Dar declaratia presedintelui si mentiunea din documentul MApN se bat cap in cap. Avem doua variante. Fie subofiterul de la arhiva MApN de la Pitesti si-a mintit superiorii, inventand un document care nu exista. Si atunci avem de-a face cu o fapta grava, ce atrage dupa sine chiar o responsabilitate penala.
Fie documentul exista si Traian Basescu a fost trecut drept informator al Directiei a IV-a fara cunostinta sa. Lucrul acesta il putea face ofiterul de contrainformatii care era responsabil cu racolarea elevilor Institutului de Marina din vremea aceea. Poate pentru ca avea norma de racolare si trebuia sa raporteze superiorilor un numar mare de informatori.

Fara o nota informativa redactata de studentul Basescu, fara un angajament scris, nu putem vorbi despre colaborarea presedintelui cu Securitatea.
Un fost ofiter de contrainformatii militare mi-a dezvaluit insa ca existau si informatori ce furnizau doar verbal informatii, in cadrul unor discutii cu ofiterul. Apoi acesta redacta un raport in urma informatiilor obtinute, mentionand sursa. Dar daca nu avem nici rapoarte ale ofiterului CI, Traian Basescu nu poate fi acuzat ca a fost informator al Securitatii.

Faimosul registru-jurnal care il mentioneaza pe Traian Basescu drept informator este un tabel, insirat pe mai multe pagini. Sunt circa 10 rubrici, unde se gasesc numele si prenumele a peste 500 de persoane. Registrul era gestionat de ofiterul directional pentru Marina Militara din cadrul Directiei a IV-a. Acest tabel are caracter de document strict-secret, ca majoritatea documentelor Directiei a IV-a, preluate de MApN din arhiva Securitatii in decembrie 1989. L-am auzit pe maestrul Ion Cristoiu intrebandu-se de ce se afla aceste documente la MApN si nu la SRI. Pentru ca echipa ce a fost numita in fruntea Armatei in decembrie 1989, in frunte cu generalul Nicolae Militaru, a dorit sa puna mana si sa distruga dovezile colaborarii lor cu sovieticii. Sunt si alte nume, foarte sonore, in acele dosare.

Dar iata ca arhiva UM 0632 – Directia de Contrainformatii Militare a Departamentului Securitatii Statului, atat de importanta pentru a lamuri aspecte esentiale din decembrie 1989, loveste si dupa 16 ani. Direct in plexul puterii de la Bucuresti, indicand ca presedintele ar fi colaborat cu “”organele””.

Ca sa nu mai existe nici un fel de alta suspiciune, ar trebui ca MApN sa transmita la CNSAS acel registru-jurnal, pentru ca apoi sa fie dat publicitatii, in facsimil. Astfel se va lamuri total un aspect extrem de important din trecutul presedintelui Romaniei.

167 COMMENTS

 1. Nasii pedeleu Au Tras Tunuri, Gainaru’ Unghiera A Tras (Tu)-Tunuri

  Japcagii lu’ chiombila s-au descurcat care cum a putut si l-a dus mintea atunci cand a venit vorba s-o puna de-o ciordeala din banu’ public. Par exampl, in timp ce cioara vopsita ot Plescoi a pus-o de tunuri de milioane de euro din bugetul ministerului cu care printre altele si-a achitat si datoria de 3 milioane de euroi la BRD, cioflingarul de Unghiera, invatat probabil de pe vremea cand activa ca tanar UTC-ist cu perspective mari in PCR cu atentii date sefilor, atentii constand in cartoane de Kent, pungi de cafea sau sticle de uischianu, a ramas saracan di ‘mnealui priponit in obiceiul respectiv si de-indata ce s-a vazut uns prim ministru nu l-a dus mintea la altceva decat la japca la banii de protocol. Bani din care a vazut tot romanasu’ cum acest gainar s-a infruptat fara rusine cumparandu-si fel si fel de alifii, unghiere, papuci de casa, vaci feliate de Kobe, uischianuri, cafele si mai nou cartoane de Kent.
  Mi-l si imaginez pe 00-partz, primind-o de exemplu de alde Clintoneasa si pentru a rezolva o problema pentru satenii care urmeaza sa faca scut uman romanesc (in caz de o adica ei vor fi obligatoriu prima tinta a focoaselor rusesti sau de aiurea) la scutul antiracheta american, i-ar da spaga acesteia o punga de 1 leu ceuasist continand un cartush de Kent, o sticla de Ionica Plimbaretu, o litra de cafea toate impreuna cu un sandeviciu cu vaca feliata de kobe. Sau Primului ministru somalez, venit sa cumpere ceva kalashnicoave si ceva mine antipersonal de la Romarm pe care sa le foloseasca la controlul demografiei in Somalia cea neguvernabila, sa-i ofere drept comision o punga asemanatoare plina cu sapunuri Lux, deodorante Fa si crema antihemoroizi de provenienta autohtona.
  Norocu lu’ unghiera, dar mai ales al nostru, a constat in faptul ca nu a avut decat foarte putin timp la dispozitie, timp in care nu ne-a vizitat nici dracu, deci motiv ca stocurile de bunaciuni depozitate in camara cabinetului PM-ului sa ramana neatinse. Numai ca sa vezi dracia suspomenitului. Nu numai ca n-au ramas neatinse, aceste lucruri n-au mai ramas deloc. Adica au disparut cu totu’ si cu toatele. Cu alte cuvinte, la plecarea din palatul Victoria (sau poate cu mult inainte), spionu’ lu’ peste prajit si-a insusit inventarul camarii si s-a carat cu el acasa.
  Curat, murdar si de tot rasul curcilor ! Va dati seama, stimati compatrioti, cam ce s-ar fi intamplat daca acest gainar ar fi pus mana pe un intreg buget al tarii? Sau poate ca baiatu’ e specializat doar in obiecte de drogherie si marfa de butic la portbagaj adusa de la Stambul, ca altfel nu se explica modul jalnic in care a inteles sa bage mana in caraimanul cu banul contribuabilului roman.
  Oricum ar fi Unghiera trebuie sa dea banu’ inapoi si daca nu cer prea mult sa faca putin cunostinta si cu rigorile penitenciare din Romania pentru modul in care a devalizat fondul de protocol.

  • Eu am o intrebare. Credeti ca guvernatorul va mai fi demis in conditiile in care nu s-au actualizat listele? Suspendat va fi dar demis in veci vecilor asa ca pregatiti-va de show.

   • Stimate domnule “citizen”, dacă ai fi citizen-ul SUA te-ar interesa de Somalia ?… Dacă te-ar interesa, ar trebui să fii trecut pe lista “victimelor colaterale”… Scuze…, dar asta consider…

  • “… stimati compatrioti…”… Asta-i “pute” a logoree socialisto-comunistă… Eşti jalnic…

  • Dacă nu te superi… şi poţi răspunde.., ai, cumva, în tine, genele scârbelor socialisto-comuniste ?…

 2. In decembrie 89, dupa caderea lui Ceausescu pe 25 decembrie, toti ofiterii CI au fost arestati in unitate si au fost tinti intr-o stare de izolare, cu paza la usa pana in ianuarie, cand s-au lamurit apele si a luat fiinta Contraspionajul, adica o alta Marie cu aceeasi palarie.Asa ca arhiva CI a fost preluata de Directia CS a Armatei.Documentele exista. Problema este ca cei mai multi dintre ofiterii CI au devenit apoi ofiteri CS

  • Care este IQ-ul tau, daca nu te superi?… Il poti divulga ? Iti promit ca, daca-mi spui, nu zic la nimeni… Sincer! M-as face de ras, doar pentru ca pot cunoaste o asemenea “capacitate”… ……. In alta ordine de idei, te rog sa nu uiti faptul ca, duminica, 09.12.2012, trebuie sa mergi la vot, da ?… OK…

     • A. valeria, sa nu confundam pe o parte, Securitatea cu directia 3 contraspionaj si directia 4 containformatii militare care cuprindea CI-stii din unitatile militare,indiferent de arme, cu contraspionajul militar al armatei. CI-stii au devenit ofiteri de PROTECTIE. Confuziile nu trebuiesc facute asa usor ca anuleaza orice analiza pe aceste teme.

  • Sincer, nu pot să-mi revin din şoc… Cum, adică ?!!!… Noi, românii…, ROMÂNII…, un popor atât de capabil şi de măreţ…, un popor pacifist – PÂNĂ ÎN 1989…, NU AM AVUT CONTRASPIONAJ ???!!!… Adică…, pe noi…, pe noi cin’ ne-a apărat de spionii agenturilor străine ???!!!… WOW!!! Noi am fost ai nimănui !!!… Ca de obicei… Şi, toţi ăilalţi, îşi băteau joc dă noi… Săracu’ împuţitu’ ăla de cismar din Olt…, ştiind cât suferă…, parcă-parcă l-aş destinde…

 3. n-a colaborat mei cu nimeni … omul e cinstit si curat. atat doar ca “democratia” din tara romaneasca l-a facut bogat – stiti si voi cum “mai un pamant mai un ha ha ha” …

 4. ah, era sa uit – si aseara a mers pe acelasi principiu ca`n 2009 la alegeri “nu l-am lovit pe copil nici burta cu pumnul nici in fata cu pumnul” (citatul e aproximativ corect)

 5. Ma Jur Ca N-am Lovit Copilul Cu Pumnul In Plex Sau Peste Fata…

  … si ca n-am fost claborator, ofiter de Securitate sub acoperire, sau ofiter SIE (sac!) sub acoperire.
  Raspunsul la aceasta minciuna de-a dreptul grotesca, lucrand in bransa (comandant de nava) si deci stiind cu ce se manca plecatul la reprezentantele comerciale ale Romaniei socialiste in straintaturile capitaliste i l-am dat moftangiului inca de acum mai bine de sapte ani si i l-am dat in doua reprize. Iata-l:
  Avînd în vedere faptul ca dosarul de Securitate al d-lui presedinte Basescu, din motive lesne de înteles, nu poate fi facut public, chiar înainte de aderare, si tinind cont de reactia interna si internationala pe care ar stîrni-o faptul ca România anului de gratie 2007 este condusa, în pas de defilare, de un fost si prolific agent al Securitatii, ziarul nostru si-a asumat o ancheta desfasurata pe cont propriu pentru stabilirea adevarului. Astfel, pe filiera Pacepa – CIA – Serviciile Secrete belgiene, am intrat în posesia unui raspuns cvasioficial dat de supercontraspionul belgian Poirot, Hercule Poirot, alias agentul 00fîs!, raspuns pe care vi-l aducem pe aceasta cale la cunostinta.
  Raport la sosirea la Anvers a reprezentantului NAVROM Traian Basescu
  Serviciul de contraspionaj belgian a aflat, prin intermediul eroului national al românilor, Mihai Pacepa, cît si din surse proprii, ca numitul Traian Basescu este de fapt ofiter sub acoperire al DIE. Din acest motiv, subiectul a fost luat în lucru de organul nostru, în scopul de a fi întors si de a lucra pentru noi. Oportunitatea nu a întîrziat sa apara, si dupa o serie întreaga de actiuni specifice, filaj, supravegheri video, telefonice, a reiesit clar ca numitul se pregateste sa traga un tun financiar, ca urmare a reparatiilor navei Zimnicea, în portul Anvers. Stiind faptul ca în România anilor ’90 orice cheltuiala valutara facuta fara aprobare este pasibila de închisoare, am elaborat un plan de actiune bazat pe infiltrarea unui agent sub acoperire la firma de reparatii navale, care urma sa remedieze defectiunile survenite la nava Zimnicea. Si planul a functionat: Basescu a încasat o mare suma de bani, semnînd o nota suplimentara de reparatii (în care erau trecute lampi portative, prize suplimentare, hîrtia igienica folosita de muncitori, aerul respirat de acestia în timpul reparatiilor etc.), în urma semnarii acestei liste, dupa ce comandantul si seful mecanic refuzasera, stiind ce-i asteapta în tara. Astfel, am fost capabili sa-i organizam un flagrant, în momentul însusirii banilor. Pus în fata probelor, Basescu a capotat si a acceptat sa devina agent dublu, cu conditia ca în momentul în care Ceausescu va fi înlaturat sa-i subtilizam dosarul de Securitate. Acest lucru a fost îndeplinit cu succes de serviciile noastre speciale în decembrie ’89. Tinînd cont de dificultatile prin care trecea flota comerciala belgiana în acel timp, prima sarcina operativa pe care a primit-o Basescu în noua calitate a constat în distrugerea flotei comerciale române, care-i facea o concurenta acerba flotei noastre. Sarcina a fost îndeplinita cu succes, Basescu dînd dovada în acest sens, dupa parerea noastra, de exces de zel. Dar cea mai importanta sarcina pe care a primit-o a fost aceea de a-l lucra politic pe liderul democrat Petre Roman, pentru a-l înlocui la conducerea PD, fiind astfel candidabil la presedintia României. Succes din nou, iar din 2004, succes deplin – presedinte al României. În urma acestor succese rasunatoare, statul nostru i-a acordat calitatea de cetatean de onoare al Belgiei, asa ca în cazul în care rateaza ducerea pîna la capat a mandatului în România, no problem, îl alegem în Belgia(abolim monarhia). Cu toate ca ar mai fi multe de spus despre, fara falsa modestie, aceasta lovitura de geniu a Serviciilor Secrete belgiene, închei aici cu sfatul de a nu mai încerca sa-i gasiti dosarul în tara. Cu stima, al dvs. Poirot, Hercule Poirot, Agent 00fîs!

  Dosarul lui Basescu poate constitui un scenariu perfect realizabil la Hollywood pentru un film policier. Exact ca în filmele americane, avem de rezolvat o crima aparent insolvabila, care porneste de la premiza ca stim autorul, Traian Basescu, cunoastem delictul – colaborarea cu Securitatea, avem arma crimei – chiar declaratiile domniei-sale însotite de adrese oficiale ale MApN si înscrisuri în documente la fel de oficiale ale PCR, avem marturii ale martorilor, avem mobilul – parvenitismul si arivismul (în mai putin de 6 ani, comandant de nava si apoi reprezentant NAVROM), dar ne lipseste victima – dosarul fiind ascuns cu grija de faptuitor, în speranta ca nu va fi judecat. La asta se adauga si presiunile care se fac asupra omului Legii – din CNSAS -, care, santajat si amenintat, face tot posibilul pentru a escamota adevarul. Astfel, CNSAS refuza cu obstinatie sa judece dovezi imbatabile ale colaborarii lui Basescu cu Securitatea, emise de organe de drept ale Statului, în care se arata negru pe alb ca numitul Basescu a fost racolat de Serviciul CI, ca nu da 2 bani pe un registru de evidenta a colaboratorilor cu Securitatea, tinut de primul-secretar al PCR, care-si daduse acordul – conform legilor în vigoare de atunci – pentru folosirea lui Basescu ca informator, nu tine cont de dispozitiile scrise ale lui Ceausescu, care prevedeau ca toti reprezentantii comerciali ai României anului 1989 trebuiau sa fie ofiteri de Securitate sub acoperire, în acest sens, dupa declaratiile generalului Plesita, unora fabricîndu-li-se astfel de dosare, fara stiinta si fara asentimentul lor, nu audiaza fosti sefi ai Securitatii Port, respectiv general în rezerva Dumitru Nicusor, colonel în rezerva Ion Ivanciu, nu cauta în dosarele colegilor de facultate ai lui Basescu note olografe date de acesta, note scapate de filtrul vigilent al SRI. În schimb, ce face CNSAS? La sugestia publica a lui Basescu, CNSAS, prin reprezentantul sau Mircea Dinescu, pune botu’ (scuzati expresia) si înghite fumigena de a cauta în Arhivele Statului si în arhive particulare, rapoarte de calatorie date de comandantul Basescu armatorului, rapoarte care nu au nici o relevanta pentru calitatea de informator a lui Basescu, ci reprezinta doar praf pentru ochi neavizati. Si uite asa, dl. presedinte scapa de întrebarile stînjenitoare si de acuze, luîndu-ne înca o data de tîmpiti. Ba mai mult, pentru ca starea de confuzie sa fie totala, da de lucru CNSAS-ului dosare neinteresante pentru electorat, care sa-l tina ocupat pentru vreo 2 generatii si 10 legislaturi, comitînd cu acest prilej si blasfemia de a ataca singura institutie ramasa credibila în sufletul românilor – Biserica. În tot acest scenariu, demn de un thriller de casa, dl. Basescu a omis 3 lucruri: 1) Cerîndu-si de la români dosarul, a uitat proverbul “ai grija de ce-ti doresti, deoarece s-ar putea sa ti se îndeplineasca”; 2) Dumnezeu este mare si nu bate nici la 1, nici la 15; 3) Exista oameni care, daca organele abilitate ale Statului o vor cere, vor depune marturie în ceea ce priveste adevarul despre presedinte. Si înca ceva: tot un proverb spune ca minciuna are picioare scurte, asa ca, mai devreme sau mai tîrziu, adevarul va iesi la lumina.

  • salut Marcus ,

   chiar si fara dezvaluiri interesante (autentice)
   de la tine sau dl. Tudor , eu eram convins oricum
   ca ilegitimul t.b. a fost agent al securitatii si
   ca ulterior a ramas un securist autentic … sant
   atatea dovezi nu numai scrise sau marturii ci si
   comportamentale care-l tradeaza ! … dar el ,
   evident nu recunoaste nimic … minte precum respira !
   fraudeaza orice si pe oricine precum respira …
   este cel mai toxic personaj pe care l-am cunoscut
   in viata mea ! … mult mai toxic decat un Iliescu
   sau un Nastase !… Iliescu in ciuda vederilor sale
   de stanga (care nu erau o rusine) si a unor gafe
   facute , a avut totusi verticalitate ca presedinte !
   Constantinescu de pilda , a avut prea multa onestitate
   si verticalitate … si serviciile l-au jucat pe degete !
   Pe cand securistul asta ~ ilegitimul t.b. , este de
   o suta de ori mai toxic tocmai fiind slujit cu sarg de
   catre serviciile secrete ! … insasi asta e o dovada !
   Guvernarea sa prin PDL din ultimii sase ani , au facut
   mai mult rau decat toate celelalte anterioare din 16 ani !!!
   Daca ar mai ramane inca doi ani , s-ar alege definitiv
   praful de tara asta , nu numai de USL ~ pe care l-ar toca
   marunt, marunt ! USL ul , dupa victorie , nu are alta
   sansa sa guverneze real , decat prin a-l inlatura urgent !

   • Stimate domnule Titus Voinopol, “vederile de stânga” sunt o ruşine intelectuală… Să ne amintim ce spunea, cu aproximaţie, respectabilul domn Petru Ţuţea, într-un interviu acordat stimabilului domn Gabriel Liiceanu: ” Când eram tânăr şi tâmpit, credeam în comunism.. Apoi, m-am deşteptat!”… Daţi-mi voie să-mi cred rudele, cunoştinţele… să-i cred pe Petru Ţuţea, Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Eliade, Brâncuşi, Coandă…, că a meritat să plece de-aici… Daţi-mi voie să-i cred pe olimpicii români, care au ajuns să lucreze la NASA, şi care, în emisiuni difuzate la ore de maximă audienţă, au transmis mesaje de genul: ” Învăţaţi şi încercaţi să ajungeţi aici, într-o lume complet diferită de ceea ce ştim…” … … Socialiştii şi comuniştii sunt nişte tâmpiţi…
    Au distrus aspiraţiile naţiunii. Aspiraţiile nu au fost, nu sunt şi nu vor fi, nicicând, ale celor lipsiţi de educaţie… … (…)Iliescu in ciuda vederilor sale de stanga (care nu erau o rusine)(…), este o ruşine… Este o scursoare bolşevică, moscovită… Şi, ca tot ceea ce este bolşevic şi moscovit-comunist – este o scursoare…

    • Daca nu era Iliescu si inca vreo cativa , acum il aveam ca presedinte pe Nicusor ! Daca Iliescu nu avea inteligenta necesara , in ’89 aveam razboi civil sau , mai rau , Romania ajungea prada unora care ABIA ASTEPTAU sa li se permita asa-zisul sprijin pentru ,, a ne scapa de teroristi ,, . Adevarul va fi spus candva .

     • Sunt multi care se oftica pentru ca Iliescu a dat comunismul jos de la putere si de aceea sar pe el de fiecare data, chiar daca acesta nu pra mai are putere politica, pentru ca este doar presedinte de onoare al unui partid.

    • @Colega unhabarnaut: esti in cea mmai grava eroare atunci cand confunzi social-democratia cu comunismul. Asta unu la mana. Doi, Iliescu, cu toate minusurile sale, a fost omul potrivit, la locul potrivit si la momentul potrivit. Daca imediat dupa ceausism ne-am fi trezit la conducere cu taranistii ziarului “Dreptatea” din anul 1990, Romania, pa langa faptul ca s-ar fi pierdut Transilvania (conform scenariilor valabile si pentru fosta Yugoslavie) am fi trait, in cel mai bun caz, in conditiile reluarii proceselor si vendettelor poiltice de natura celor practicate de comunisti in anii 50, numai ca de data asta inchisorile s-ar fi umplut de fostii membri PCR. Asa ca ciocu’ mic, multumiti-i lui nea Ilici si continuati sa-l pupati in cur pe “anticomunistul” basescu pe care ni l-ati varat pe gat cu incaltatorul in doua randuri consecutive, ca sa nu pomenesc si de prima suspendare. Vorbiti despre bolsevism si tu si imnbecilul de basescu, fara sa aveti habar de ce inseamna cuvantul respoectiv, confundand sula cu prefectura mai ceva decat punga statului cu buzunarul vostru personal. Oricum Istoria il va aseza si consemna (sunt sigur de asta) pe Iliescu la capitolul “Asa, DA!” iar cu basescu si cu “dreptaci” ca talica se va sterge exact la fundulet.
     sa fii iubit
     marcus

     • Ca sa-ti poata da dreptate , trebuie sa te si inteleaga …
      Multi nu realizeaza marea diferenta dintre comunism si
      socialism , mai ales socialismul modern care este socialdemocratie
      si care nu are absolut nici o legatura cu comunismul …
      In fine , multi vad , putini pricep…

    • @Un habarnaut. Fara sa va contrazic , indraznesc sa va amintesc ca cei numiti de dv. ca au plecat din tara, Eliade,Cioran sau Coanda au facut asta cand in Romania era un regim de dreapta, de foarte dreapta chiar , iar motivele au fost diverse, studiind le puteti afla. Noica a murit in Romania dupa ce a iesit din inchisoare si a trait retras ca un sihastru. Nu atat de retras incat sa nu i se poate fura opera , plagiata si publicata de vestitul filozof basist Liicheanu. Stiti, ala care a primit cadou editura si tiparnita Editurii Politice, acum Humanitas. A primit-o de la iliescu caruia nu-i putea gura pe atunci de se pupau ei tovaraseste.Si astea sant amintiri. Sau faptul ca Baselu este creatia lui Iliescu care l-a facut secretar de stat si apoi ministru ca rasplata ca a comandat formarea trenurilor care au adus minerii. Poti pune intrebare asta procuroarei Kovesy sau lui Maries care este tacut de cand avand dosarul mineriadelor si citind-ul s-a luminat. Dar e candidat la deputatie, nu ? La ARD, ca merita tacerea. Restul, discutia despre comunism, securitate, bolsevism ar fi interesanta atata vreme cat cei care o provoaca cunosc aspecte din istorie si nu sant loviti de sindromul basist care, iata, intra in limbajul comun , fiind sinonim cu paranoia scizofrenica.

    • @unhabarnaut ,

     Intai tin sa-ti precizez ca m-ai inteles pripit …
     Eu , care sant a treia generatie intr-o familie de
     liberali si dascali(bunicul, bunica, tata, mama,
     trei unchi , surorile mele…toti cadre didactice),
     (eu am terminat limbi straine in Germania si apoi
     teologia in tara) nu am cum sa nu detest comunismul
     si oarecum chiar socialismul (a nu se confunda!) dar,
     nu are legatura una cu alta … eu ma refeream despre
     Iliescu ca a fost vertical nu doctrinar , ci ca si
     comportament , stabilitate psihica si echilibru ,
     elemente care-i lipsesc total ilegitimului t.basescu …
     In rest , nu are sens sa intram acum in polemica pe
     ideea capitalismului sau socialismului , e amplu subiectul…
     Apropo , socialismul nu e in contradictoriu cu intelectualii
     ci din contra … studiaza istoria socialismului si vei vedea…
     Comunismul la bolsevici si la noi lichida intelectualii
     fiindu-le frica de “forta” lor asupra maselor … Dar in
     tarile civilizate (multe capitaliste acum) foarte multi
     intelectuali votau si voteaza stanga … (Germania – SPD ,
     SUA – democratii , Franta – socialistii , etc )

 6. dar cine-l mai crede ca n-a colaborat cu securitatea !!!!?????? haide-ti sa fim seriosi !!!! vorbeste de unul singur si a ajuns sa creada de unul singur ca n-a colaborat cu securitatea !!!! stiti ce-i doresc eu personal ? sa-si sfatuiasca propria persoana sa nu se mai minta singur !!!!!! :)))))))))

 7. Nu costa nimic ca o televiziune sa afiseze in loc de mira cateva minute pe zi copia paginii din registru. Fara comentarii.Nimeni nu spune ca a fost colaborator dar este trecut in registrul cu informatori.Si mai apare intr-un proces verbal de la securitate ca dosarul sau a fost distrus.Pentru mine este destul, nu sant curios sa vad ce a scris in dosar, declaratiile mincinoase varsate zilnic la t.v. sant foarte clare. Ii definesc caracterul si aplecarea bolnavicioasa spre delatiune. Iar imensa placere citita pe fata lui indica paranoia.

 8. Intr-adevar, sa presupunem ca omul spune adevarul!Dar mentalul si comportamentul lui sunt atat de securiste si comuniste incat aproape ca nu mai conteaza ca nu e demonstrat scriptic.
  Felicit producatorul emisiunii pentru ca a intrerupt transmiterea intregii interventii de aseara a lui t.b. Oricum, el nu ni se adreseaza noua, ci unui grup redus de oameni din clubul lui.

  Pentru 9 decembrie:
  Daca votul tau conteaza/nu conteaza, participarea la vot sigur are valoare.

  • Doamna “mirela”, comentariile lu’ Base nu se adreseaza unui numar restrans de oameni din anturajul lui, ci, se adreseaza unui numar restrans de oameni, pentru ca Silviu Brucan a avut dreptate, cand a spus ce-a spus… … Asta e… Daca dumneavoastra ati fost iritata, la acea vreme, referitor la spusele “brucanului”, eu – datorita familiei mele, radeam in hohote… De fapt, toata familia a ras in hohote si, mai mult, am discutat la modul hilar, vis-a-vis de aceasta afirmatie, multa-multa-multa vreme… Ore in sir… Ne-am permis asta… si ne permitem… Avem si de ce…

   • unhabarnaut, vezi sa nu plangeti in hohote pe 9 decembrie, tu si familia ta, precum coreenii aia. O sa va permiteti.

   • @Un habarnaut. Este cat se poate de clar ca aveti dreptate cand va referiti la afirmatia lui Brucan, el se referea la un procent redus de romani, in iulie am avut ocazia sa-l vedem, 12%.

   • … unhabarnaut , constat ca ti-ai ales foarte
    potrivit numele de postari pe blog … adica
    sa nu ai habar de nimic ~ unhabarnaut ! Nu ?

 9. D-nule Radu toti stim ca Base a fost securist nu mai trebuie sa dovedim nimic sau sa discutam despre acest lucru… comportamentul, mentalitatea etc arata ce a fost, ce este.Eu as fi postat ceva preluat aseara de la Mircea Badea ,,Presedintele si-a facut marire de bas”

  • Daca stiti cu totii ca a fost securist, inseamna ca ati fost alaturi de el, cu el…, adica…, suntei, cu totii, securisti imputzitzi… Nu ?… Altfel, cum sa spuneti ca STITI ?… Doar cine a fost langa el, mirosindu-i emanatiile, poate spune ca STIE ceva… Ceilalti… sunt doar niste tembeli care-si dau cu presupusul si/sau sunt convinsi de ceea ce nici macar n-au vazut… Sunt convinsi doar pentru ca spune manichiurista, spune vanzatoarea de la piata, spune vecina de scara – indivizi lipsiti de importanta faptica, dar importanti, dpdv emotional – sunt cunostintele oricarui individ banal, de doi bani…

    • PDL-ul si-a trimis sagetile pe forum pentru ca poimaine stie ca o sa zboare din Parlament si vrea sa mai castige unu sau doua procente, ca sa faca 5%.

     • @Un habarnaut, ei bine da, aveti dreptate,informator era, pesemne,dupa cum spui imputit datorita emanatiilor( numele e reprezentativ). Mai ales ca este informator CU ACTE. Este scris asta in registrul pcr Constanta cand s-a dat aprobarea pentru a fi folosit de securitate ca informator, registrul care este in arhive care indica ca dosarul personal de informator a fost distrus si in memoria celor care l-au folosit si care au declarat asta. De Ofiterii Dumitru nicusor si Silvian Ionescu a auzit toata lumea. Mai pe sleau i-si turna colegii, imputit nu-i asa ? Eu propun ca inainte sa postati verificati notitele si punctajul, cadeti in ridicol.

   • @unhabarnaut: colega esti de-o prostie ce deja doare. Eu spre exemplu stiu deoarece am fost coleg cu imbecilu’ si de facultate si apoi in flota in calitate de comandant de nava. A sustine ca Basescu ca n-a avut treaba cu Securitatea numai niste imbecili ca talica pot crede. In afara de faptul ca la terminarea ununi voiaj Securitatea venea oficial la Comandantul navei spre a fi informata la modul cum a decurs voiajul, descreiaratu’ tau a fost uns si reprezentant al NAVROM la Anvers, ca;liate pe care numai ofiterii DIE de Securitate sub acoperire o mai puteau avea dupa fuga lui Pacepa. In general, cu exceptia poate a catorva diplomati de cariera, toti asa zisiii reprezentanti comerciali, atasasati culturiali, soferi, secretare si portarti la ambasade si consulate erau cu grade pe umeri.
    hai sictir
    marcus

 10. Nu-i mai stabilira si nume conspirativ —
  au considerat ca numele real isi face serviciul cu varf si-ndesat. =))
  Totusi, ii putem suspecta si de lipsa de inspiratie,
  puteau face un efort creativ —
  de pilda Flatulentziu i-ar fi venit foarte bine.

 11. Nu se mai poate cu asa persoana la conducerea tarii(vb lui minte cum respira)toate vorbele care ii ies pe gura otravesc viata noastra,a copiilor.Un tip care a lucrat cu “secu” este obligatoriu si un mare mincinos! Asa ca spun cu mana pe inima :Baseeeeeeeeeeeeee lasa-neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Te asteapta saraca mama sau tata,cand ajungi si vorbesti cu ei sa imi zici si mie:))))

  • Trebuia sa va aduca dovada faptului ca un comandant de nava nu a fost ofiter de securitate, ci, evident, pentru cei care inca mai gandesc putin, a fost ofiter de contrainformatii ?!!! Si, mai mult… De ce trebuie ca cineva, de acest fel, sa demonstreze ceva, cuiva ?!… Adica, de ce ar trebui ca cineva ca el sa-si bata capul, incercand sa demonstreze ceva, un “ceva” care nu are importanta ?… Si, daca, totusi, o face…, cui ii demonstreaza ?!!!… E ilogic … Cum sa te zbati sa demonstrezi ceva, unora care nu au importanta si care, orice-ar spune, nici nu merita, nici nu au dreptul sa pretinda a li se demonstra ceva…, orice…, nimic…, pentru ca nu conteaza absolut deloc ?!!!…

   • Nu te mai chinui singur, a fost un SIMPLU turnator, racolat pe baza caracterului sau, a obiceiurilor proaste si a disponibilitatii catre delatiune. Pentru ultima a dat un intreg spectacol incepand cu vara asta. Si-a “turnat” tara si cetatenii ei. Asa ca AUT , la groapa de gunoi a istoriei.

    • exact , comportamentul si caracterul lui t.b.
     il recomandau pentru colaborarea cu securitatea…

 12. te rog sa citesti art 103 al 1 din constitutie si sa vezi ce spune ,consulta partidul cu cele mai multe mandate si daca nu este atunci consulta si celelalte partide .deci numai atunci le consulta pe celelalte
  pai de cite ori a mintit pina acum ce mai conteaza o minciuna in plus mi-a placut ca aseara Dana Grecu nu a dat tot discursul ca incepe sa ma inerveze si dau pe alt program

 13. Informatiile si argumentele prezentate in
  articol de d~vs sant fara indoiala clare
  si autentice , dar ca sa fim convinsi ca
  numitul traian basescu a avut legaturi cu
  securitatea comunista ne trebuie mai putin
  de-atat , ne trebuie decat … LOGICA SI
  CEVA MEMORIE !(pentru cei trecuti de 40…)

  Ca sa “iesim” din tara si nu in interes
  de serviciu ci doar turistic – ne trebuia
  de la Serv.Pasapoarte o viza mica rosie ,
  chiar si pentru Blocul comunist(Ungaria ,
  Polonia, Cehia, DDR…)care nu se lua usor !

  NU PRIMEAI VIZA DE SERVICIU PANA CE NU TE
  VERIFICAU DOUA GENERATII IN SPATE , NEAMURI ,
  PRECEDENTE COMPORTAMENTALE DIN FACULTATE ,
  RAPORT DE LA C.I.stul INTREPRINDERII ,
  APTITUDINI DE COLABORARE CU EI , etc …
  SE OBTINEA EXTREM DE GREU VIZA DE SERVICIU !
  DARAMITE FUNCTIE DE CONDUCERE A UNEI INSTITUTII
  DE STAT ROMANE CUM ERA NAVROM ! ATUNCI !!!!
  PROBABILITATEA SA FI SEF AL NAVROM – ANVERS
  FARA SA COLABOREZI CU EI , ERA ZERO !!!

  ESTE CLAR CA T.B. A COLABORAT CU SECURITATEA !
  (spune de Ponta ca minte ? pai el vorbeste de
  minciuna ? el care minte precum respira ?…)

   • Aiurea! Cum sa se ocupe tzoapa aia de asa ceva?! Se ocupau catzeii din subordinea Cabinetului 2… E cu totul si cu totul altceva…

 14. @Domnule Tudor: aveti ceva cu materialele mele, nu mai sunt dorit pe blogul Dvs? Spuneti doar si nu va mai deranjez!
  sa fiti iubit
  marcus

 15. BEC spune ca suntem 18 248 612 ALEGATORI. Asta spune Antena 3 la ora asta. Adica cineva are interes sa bage-n Parlament UDMR-ul si PDL-ul, chiar daca poporul nu vrea ! Eu astept pozitii oficiale din partea celor din USL. Sunt foarte revoltat din cauza acestui anunt !

  • Da , am ramas si eu masca citind cifrele
   date de BEC astazi , adica cele vechi !…
   peste 18,2 milioane de alegatori !!!
   pai parca eram decat 16 milioane dupa
   Recensamantul din 2011 ! N-au dat INS ul
   cifre in Septembrie ac. ? Am vazut personal.
   Ce sa mai intelegem ?????? La dracu !!!

   • ce sa-i faci daca esti prostanac din USL, tot timpul esti masca…
    pai nu spunea dottore Victoras ca prioritatea Guvernului dupa referendum este actualizarea listelor electorale ?
    a uitat intre timp…lasa ca ii aduce aminte Cacarau cind se trezeste

    • Diferenta dintre Cacarau si Basalau e ca pe Basa… asa il cheama, iar banditii tradatori de neam si vanzatori de tara din PDL sunt mai prostanaci decat prostanacii din USL.

    • bai coinacule , de cand te tragi tu de sireturi
     cu mine ? prostanac e tactu’ nu eu sau vre-un
     USList ! nu tie rusine ? marlanule !

   • Cand s-a vorbit de 16 mil, era vorba de cei care trebuia luati in calcul pentru cvorumul impus la Referendum, pentru a fi validat. Adica doar Romanii care aveau domiciliul stabil in Romania si care locuiau efectiv in Romania. Diferenta pana la 18 mil, sunt restul Romanilor cu drept de vot, de pretudindeni. Votul lor fiind luat in calcul la stabilirea rezultatului dar nu si la stabilirea cvorumului, in cazul unui Referendum. Acum, la alegerile parlamentare, nu se impune cvorum ci doar procentul de 50%+1, din cetatenii care se prezinta la vot.

 16. Putem face reclamatii daca vedem rude pe listele de votare si acestea au decedat sau din alte motive n-au drept de vot !? Daca da… unde si ce rezultat au aceste reclamatii.

 17. Prof. dr . Cristian Stefan Ionescu arata foarte clar ca basescu nu poate numi premier pe cine vrea el.Art. 85 si 103 arata clar ca presedintele are un rol formal in desemnarea premierului.E si normal ptr. ca in cazul in care exista o majoritate accea impune premierul iar daca nu exista majoritate da mandatul aliantei sau partidului cu cele mai multe mandate care poate reuni o majoritate.Aceste lucruri trebuie spuse apasat ca sa nu se mai dea pe media tot felul de interpretari care servesc basescului prin crearea de confuzii.Ese clar ca si daca au 48/49% USL impune premierul.Discutarea a tot felul de variante e o diversiune basesciana care are menirea de a da senzatia ca se poate altceva decit ce dau urnele.De asemenea varianta lui CHIRIAC ca poate refuza o prima numire ca la ministrii cu ajutorul CC este o diversiune si face parte din politica d-lui Chiriac de a fi uneori cu fundul in doua luntrii.USL nu trebuie sa accepte decit desemnarea lui Ponta sau suspendarea ,daca intra in jocul cu CC este terminata si iar o sa ne uitam cum isi bate joc idiotul de cetateni si votul lor.ATENTIE-ori mandat ptr. Ponta ori suspendare ,nu trebuie sa-i dea voie sa faca el propuneri si sa se judece la CC.

  • De acord il suspenda, dar va fi si demis? Ponta trebuie sa se trezeasca din starea asta de somnolenta ca i-o face guvernatorul cat e el de procuror. Sa fie sigur ca cei de afara nu renunta la Base si vor impune cvorum si o sa-l cam accepte cei de aici c-au mai facut-o odata. Puneti raul inainte suspendati-l dar nu porniti referendumul pe liste false. Il tineti suspendat pana puneti listele la punct. Nu creed ca este o limita de timp la perioada suspendarii

 18. La Arhivele militare de la Pitesti sa fie raspunsul la aceasta tema? Ar trebui sa mai existe documente, asa cum scrie Valeria. Dosarele sunt numerotate, au filele numerotate, daca se distrug-( depinde de termenul lor de pastrare, eu nu sunt specialist)- ar trebui sa existe un proces verbal de distrugere( pentru document, pentru orice se distruge).Cu cat trece timpul, cu atat se uita detaliile, din pacate.

  Iti doresc sa ai o zi frumoasa, Radule!

  Cu apreciere, :)*

  Gabriela B

 19. Pe guvernator il crede cine nu-l cunoaste si cine a fost departe de orasul Constanta. Cine-l mai crede din Constanta e PDL-ist si eu ii inteleg ca la avantaje nu se renunta usor. Si nu am chef sa-mi amintesc de magariile lui de pe vremurile cand activa pe aici pentru ca nu va raspunde niciodata pentru ce a facut, c-au facut-o in haita. Credeti ca o haita de dimensiuni mari renunta la privilegii?

 20. Bogdan Chiriac aseara zicea ca si pilotii TAROM dupa cursa dadeau rapoarte.
  MINCIUNI !!! (de ofisheriu acoperit???)
  SECURITATEA isi racola oameni dintre STUDENTII CU REZULTATE FOARTE BUNE LA INVATATURA… IN ANUL TERMINAL. (Atrageau cu apartament mobilat, prima de instalare 9000lei, salarii de inceput de 4000+lei – fata de ceilalti care incepeam cu 1560lei – prime de imbracaminte si multe alte avantaje oculte…). Puteai sa refuzi si, cel putin eu n-am patit nimic.
  La TAROM te chemau sa dai NOTA EXPLICATIVA cind un membru al echipajului raminea, patea ceva, – ma rog ancheta de rigoare… LA CUM ERA ALCATUITA SOCIETATEA AIA NU NI SE PAREA NIMIC EXTRAORDINAR, CA PATESTI CEVA CE TE VIZEAZA PE TINE – organele trebuiau sa raporteze ce s-a intimplat, UNEORI PINA LA CABINETU 1 SAU 2.
  VIATA NOASTRA DEPINDEA DE APROBAREA CI-STULUI CIND, ODATA PE AN ASTEPTAI VIZA PERMANENTA DE PARASIRE A TARII, PASAPORT NOU SAU PRELUINGIT…
  LA MUSCHIU LUI STATEA SI POSIBILITATEA DE A REFUZA, DE A TE RESTRICTIONA NUMAI PE SOCIALISTE… Daca intrebai DE CE? interveneau EVENTUALE complicatii, sau existau motive (divort, anchete, accidente rutiere, evenimente la zbor, la vama sau prin strainatate, turnatorii ale colegilor), complicatii ce DADEAU OCAZIA LA racolare, rapoarte, refuzare de viza sau pasaport: ”CA ASA VREAU EU”… AM FOST MARTORUL SCENEI IN CARE UN DIRECTOR I-A ARUNCAT PASAPORTUL UNEI COLEGE IN FISET SI I-A ZIS C-O SA-L VADA INAPOI CIND O VREA EL…
  VIATA NOASTRA ERA FOARTE IDIOT ALCATUITA… PROBLEMELE EI INCEPEAU CIND DEGAJAI PISTA SI INCETAU CIND BAGAI TRENUL DE AERIZARE DUPA DECOLARE… ZBORUL ERA O MINUNATIE DE TRAIT.
  De ex. am scris doua pagini ”CA DE UNDE IL CUNOSC SI CE STIU DESPRE EL”, dupa ce un individ a fugit si in urma lui a lasat o agenda in care era numarul meu de telefon PE CARE NU I-L DADUSEM EU…
  VIATA ERA PLINA DE COMPLICATII, DE EVENIMENTE CU DEZVOLTARE IMPREVIZIBILA, SI CONTRAINFORMATIILE (DIRECTIA a IV-a de care ne loveam noi) NU LASAU NIMIC LA VOIA INTIMPLARII. MAI EXISTA SI POSIBILITATEA SA FII VERIFICAT MAJOR IN VEDEREA EXECUTARII ”MISIUNILOR DE IMPORTANTA EXCEPTIONALA” CU CEDAUSESCU ADICA SAU PM…
  DUPA MINE ASTEA TOATE INSEMNAU PAGINI SI PAGINI DE HIRTII CARE NU SE POATE SA FI DISPARUT TOATE IN NEANT… E IMPOSIBIL!!!
  LA UNA MICA, INTR-O MISIUNE CU DINAMO CIND USLISTII DE LA BORD ERAU STABI DIN MINISTER… UNUL A ZIS:
  ”BAH, DACA CI-STU’ FACE O ”NOTA” SI APUCA SA AJUNGA LA SUPERIORUL LUI, … NU SE MAI POATE FACE NIMIC !!!~!!!~!!!”
  ACEA NOTA VA FI DEJA MULTIPLICATA IN 6 (SASE) EXEMPLARE, FIECARE COPIE AVIND UN TRASEU DEDICAT. SI NIMENI (NICI CEAUSEASCA A ZIS EL ATUNCI) NU LE POATE SCOATE PE TOATE!!! ORICE SUSTRAGERE POATE FI FACUTA NUMAI SI NUMAI IN FAZA SURSEI, LA OFITERUL CARE A INITIAT-O.
  IN ACEASTA LOGICA, DESI A AVUT O VIATA LA DISPOZITIE, MI SE PARE IMPOSIBIL SA FI DISPARUT TOATE URMELE ACTIVITATII SECU’, MAI MULT SAU MAI PUTIN JUSTIFICATE A COMANDANTULUI basescu. NU PUTEM IGNORA CA S-AU FACUT IN ANII ’80 FOTOCOPII MICROFILMATE SI CHIAR SCANATE DIGITAL… CINEVA TOT TREBUIE CA LE MAI ARE. VOM VEDEA!
  DACA PRIVESTI LA UITATURA LUI, LA CITA RAUTATE SI OBIDA RAZBATE DIN TARTACUTA AIA PE CARE NICI PARUL NU MAI SUPORTA SA STEA, MI SE PARE IMPOSIBIL, DE NEINCHIPUIT SA FI DAT NUMAI NOTE DE SERVICIU NEUTRE, NEVINOVATE. UITATI-VA CA NUMAI NAPIRCI SUPORTA UMBRA ACESTEI STRANII ALCATUIRI BIOLOGICE.
  UITATI-VA LA CITE TICALOSII SI NENOROCIRI A ADUS IN VIATA NOASTRA, SI LA CUM JAPITELE DIN Partidul Decrepitilor Lobotomizati LE PREZINTA CA MARI REALIZARI!!!~!!!~!!!

 21. cine imi poate explica cum de sumtem 18,2 milioane persoane cu drept de vot ,in vara racneati ca suntem mai putini sau acum au bagat si morti de la marasti maresesti oituz mindria noastra nationala .
  cine dracu guverneaza tara ce face victor crin se uita la filme porno sa easa cu clarificari convingatoare daca nu es adio vot ne au mintit pdl 3 ani ei vor 4 ani fara udmr si ard in guvernare de ce vor sa intre in parlament cele doua gasti dupa ce au facut tot ce au facut sunt cu poporul sa nu daca sa gresit sa plateasca scump si fara numarul acesta de asta nu es la bataie usl ca stiu ca nu sunt mai buni
  despre demis nu ma intereseaza persoana lui a esit pe usa din dos a istoriei ceausescu a esit pe usa din fata

  • Fugi bai de aici ca esti atit de idiot ca nu intelegi nimic .Listele or fi de 18,2 ,problema e citi sint in fapt votanti in tara.Recensamintul a dat deja publicitatii ca sintem in tara 19 mil.inclusiv cei sub 18 ani.Sigur ca listele nu se pot intocmi corect ptr. ca nu ma obliga nimeni pe mine sa anunt ca plec in strainatate la munca .In vara era important ca a bagat basescu cvorum cu madam reding ,acum nu are importanta ptr. ca nu se cere cvorum asa cum nu se va cere nici la urmatoarea suspendare a lui golan-basescu.

  • DOMNULE @GIGI@ UN RESPECT RECIPROC ESTE SUBINTELES SI OBLIGATORIU IN POSTARI – MAI ALES PE BLOGUL ALTUIA, UN OM DE O BUNA CRESTERE DE INVIDIAT.
   ASADAR DACA DIN CEI 19MIL. DE ROMANI ELIMINAM 3MIL. DIN DIASPORA – CARE-SI VOTEAZA CANDIDATII LOR (PDL-stul din 2008 din Africa a fost ales cu 16(saisprezece) voturi), si 3mil de copii si puscariasi ramin 13MILIOANE DE ALEGATORI IN TARA.
   ASTA DA DREPTUL LA: 13000000/70000=185 DEPUTATI
   13000000/160000=81 SENATORI
   ADICA 266+17MINORITATI = 283 PARLAMENTARI PE TERITORIU.
   NU E LA FEL CU CEI 570 CARE VOR REZULTA CU CEI 18.2MIL…etc. etc.
   AJUTA ASTA LA CEVA???

    • bhai ciumpi mic si lobobasist am zis sa vorbesti frumos? pai daca n-ai timp, du-te si adapa boii Partidului Decrepitilor Lobotomizati si lasa legile necitite asa cum sint ca tot nu da un rahat pe ele nen’tu.
     un salut din vechea Troie!

   • Iti poti da seama dupa limbajul lor ca
    si Florin si Gigi sant niste basisti cu
    o educatie precara … dar asta e , Dumnezeu
    e mare si nu a pus porti gradinii sale …

 22. Daca nu este o stire relevanta de ce s-a chinuit demisu’ sa demonstreze ca nu e adevarata?
  Ce putea face ca elev? Evident, politie politica, pentru ca nu avea acces la surse serioase si nici alte relatii care sa-i fii permis ‘sa-si apere tara’. Dupa parerea mea, toate serviciile faceau si politie politica, un specialist ne-ar putea explica mai bine.
  Ma indoiesc ca, serviciul de contrainformatii nu aduna date despre militarii care nu-l iubeau pe Ceausescu, pe aia care doreau sa o stearga in strainatate,etc.
  Ce-i cel mai hazliu este faptul ca desi si-a spionat ani de zile colegii anul acesta s-a intalnit cu ei la Constanta!
  Este stilul psiho-patologic al lui Basescu: iti da ‘un cot in ficat’ si apoi te mangaie pe crestet.
  Aviz amatorilor din UE si nu numai.

 23. Prin iesirile publice din ultimele zile Basescu a demonstrat ca inca mai se afla in garajul de unde aparea pentru declaratii publice pe timpul suspendarii. Luarile de cuvant recente au dovedit ca spiritul de garaj (a se citi mahala) inca il mai domina pe dl presedinte.
  Oare prezenta lui Onaca (consilier de stat la ce? sa fie vreun departament de scufundari la Cotroceni?) ii permanentizeaza spiritul de garaj al presedintelui demis?.

 24. Cnsas-ul pe atunci,dar si poate ca acum,dadeau liber la dosare dupa cum le conveneau,cat s-a zbatut Ticu Dumitrescu sa-i desconspire,sa-i dea in vileag!Apare fluturand niste hartii masluite,spunand ca-si asuma raspunderea morala,de unde si pana unde are asta moralitate?!De prima data cand si-a depus dosarul pentru Academia navala si a fost respins,pactul cu divolul l-a facut sa-si atinga scopul si deacolo vant la pupa!Sa fii carmaci pe biruinta fara sa fi fost inregimentat sa i-o spuna lu mutu’ca poate l-o crede el!Lupul isi schimba parul dar naravul ba!Ii dadea ceasca biruinta vreunui slepangiu,sa fim seriosi fara acordul serviciilor secrete!Cum a umblat cu tertipuri securistice toata viata lui asa procedeaza acum!Cam ravasita aparitia micului tembel paranoic basica!Acum se ocupa cu datul batei in balta!

 25. URGENT! Nu se gaseste nicaieri nicio informatie referitoare la actionariatul Bancii National al Romaniei (daca banca mai e de stat sau e actionariat majoritar privat). Va rog faceti emisiune pe tema aceasta!

 26. Asta a recunoscut la OTV ca facea contrabanda cat a fost capitan de nava.
  Deci cand iese el si zice ca “n-a facut ceva” ,stiu deja c-a facut si se simte vinovat.

 27. Nici macar sef de C.A.P nu ajungeai pe vremea lu’ ceasca fara aprobare de la partid si securitate…d-apoi sa ajungi reprezentant al statului afara(indiferent unde) fara sa ai legaturi cu securistii.

  Mare lucru nu-i sa aiba dreptate M. Badea cu ce a spus aseara…daca lasul asta e inca activ???S-ar explica si de ce e tinut in brate de toate serviciile romane de informatii…

  Dar ne intoarcem la ce spunea ponta la o emisiune la dvs…serviciile isi fac treaba foarte bine…asa o fi.

 28. Apel catre Candidatii la alegerile de Duminica: Daca candidati cu tinichiaua securista legata de git si raspundeti apelului la goarna generalilor si mafiei securiste din economia romaneasca atita cit mai este atunci vreau sa va declar ca inca mai aveti timpul sa va retrageti. Avem numele vostru al tuturor si va vom urmari cea ce faceti tot mandatul. Mai devreme sau mai tirziu va iesi la iveala cine sunteti. Suferinta pe care o veti provoca prin dubla voasta indentitate va fi mare dar nici voi nu veti mai scapa intregi. Nu va lasati santajati si aparati interesul cetatenilor care v-au trimis acolo. Va stim pe toti, va avem pe peritii caselor unde locuim.
  Apel pentru votanti: Iesiti la vot si votati cu ochii deschisi. Intipariti-va in minte pe cine ati votat. Nu va va apara interesele si veti vedea ca alesul vostru raspunde la comenzi primite din alte birouri mafiote iesiti in strada la circumscriptia unde l-ati ales. Veniti la biroul lui din Bucuresti si protestati obligindu-l sa isi dea demisia. Va trebui sa isi de-a demisia iar parlamentul va trebui sa impuna o lege in care parlamentarii care nu mai au sustinerea circumscriptiei sa fie demisi.
  Apel pentru cei numiti si nu alesi. AVETI GRIJA DRAGILOR PANARAME. Mai ales cei din JUSTITIE, PROCURATURA, MELITIE, JAMDARMERIE, CNA, CCR, SIE, SRI SI ALTE INSTITUTII. DACA NU VETI FACE CE TREBUIE IN FOLOSUL CETATENILOR ROMANI sa tineti minte ca nu exista vizuina unde sa va ascundeti. Multi dintre tradatori si propagandisti se afla printre acestia care nu sunt alesi.
  Apel la unitate a tutror romanilor. Avem de nevoie de voi toti (uniti) sa ne cladim o tara demna. Am primit o patrie de la strabuni. Multi si-au batut joc de ea si au umilit-o. Cred ca a venit timpul sa devenim Uniti si sa nu mai FURAM. Hai sa dam mina cu mina si sa ne recladim tara!

  • @Crocodilul…Cu toata inima, HAI SA DAM MANA CU MANA ! Sa instauram frica in mentalul politicienilor, sa numai indrazneasca niciun individ sa candideze, daca nu este curat, capabil si devotat Poporului Roman si Romaniei. Prea multe generatii au fost distruse de nemernici, tradatori si falsi patrioti. Ajunge !

 29. Sa va vad baietasi cum o sa-l mai “scoateti” pe Ponta dupa ce scandalul “Moartea procurorului Panait” va lua amploare! Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

 30. Dl. Basescu a negat vehement ca ar fi fost ofiter sub acoperire. Mie nu mi s-a parut ca ar fi negat ca ar fi fost ofiter…..diferenta semantica importanta. Cunsocandu-l cum ii place sa o intoarca ca la ploiesti sunt sigur ca este ceva de genul acesta in acea declaratie.
  O zi buna

 31. daca BEC sustine ca suntem 18,2 milioane de alegatori si INS a stabilit ca intreaga populatie a Romaniei este de putin peste 19 milioane, inseamna ca suntem pierduti ca natiune, ca persoanele cu varsta sub 18 ani sunt in jur de un milion! USL-ul trebuie sa lamureasca acest lucru pentru ca la referendum au considerat ca 8,5 milioane au reprezentat peste 50% din electori! Atentie, sa nu cada iar in capcana lui Basescu! Indiferent de vremea de afara trebuie sa ne mergem si sa votam UNIREA ROMANIEI!

  • “”…daca BEC sustine ca suntem 18,2 milioane de alegatori si INS
   a stabilit ca intreaga populatie a Romaniei este de putin peste 19 milioane, inseamna ca suntem pierduti ca natiune, ca persoanele cu varsta sub 18 ani sunt in jur de un milion! “”

   Asta ma intriga si pe mine ; cum precizam intr-o postare anterioara ,
   mi-amintesc ca la inceputul lui Septembrie , INS ul a publicat cifra
   oficiala a populatiei Romaniei : 19,6 milioane de romani parca .
   Tot la Antena 3 , am citit Raportul C.N.Sanatate asupra cifrei minorilor ~ cca. 3,6 milioane ! Daca scadem minorii , ce ramane ?
   MAXIM 16 MILIOANE ROMANI CU DREPT DE VOT !!! Simplu si real !…
   Atunci de ce Guvernul a transmis BEC , cifra de 18,2 milioane romani ?
   Chipurile au scazut vre-o 30.000 persoane decedate , atat !
   Au ramas aproape identic cifrele din vara !!! Care este jocul ? …
   Eu unul nu mai inteleg nimic , cred ca cifra le convine tuturor ! …

 32. Singura si ultima lovitura pe care o mai poate da Traian Basescu este ca duminica sa-mi ia bucuria de a vota impotriva lui, prezentandu-si demisia. Dar nu o va face, din simplul motiv ca nu ii place sa imparta bucuria. Motiv pt care, il astept duminica seara, sa iasa la tv si sa-mi spuna ca FLACARA VIOLET, pardon FLACARA TRICOLORA l-a invins, iar eu nu o sa-l contrazic.

  Pt cei care spera ca Elena Udrea sa ajunga in Parlamentul european, ii anunt ca asta nu va fi posibil decat in conditiile in care sotului ei ii vor mai ramane ceva banuti in punguta ca sa-i sustina campania,asta in conditiile in care nu va fi urmatorul care ii va papucii. Am spus daca ii vor mai ramane fiindca dragii mei concetateni cu siguranta vor fi in asentimentul meu, a venit vremea ca familiile Basescu, Cocos, Videanu si compania sa imparta succesurile financiare din ultimii 12 ani cu noi toti. Daca nu se va intampla asta, presimt ca urmatorul guvern USL nu va avea o viata mai lunga decat cea a guv MRU.

  In alta ordine de idei, eu sper ca 2014 in PE sa nu ajunga decat oameni de mare valoare, oameni capabili sa ne reprezinte cu profesionalism si demnitate. Evident printre ei, ar putea sa se numere si Sandra Pralong, Alina Mungiu-Pippidi sau poate chiar MRU dar numai in conditiile in care vor semna un angajament sau vor depune un juramant de onoare in fata Parlamentului Romaniei ca nu isi vor defaima tara precum predecesorii lor, fostii lor colegi cum ar fi Macovei, Preda sau TRU. Si mai sper ca in 2014, accidente ale politicii romanesti cum ar fi eba, gigi si elena udrea, vor ramane simple accidente.

 33. daca si spotivii au fost fortati sa dea note catre securitate asta vine sa ne spuna ca el se dadea prin lume cu vaporasul pt. ca era de fapt amantul lui leana ,nu pt. ca era securist 🙂 . un idiot care aseara , pentru orice om cu un neuron macar , a mai produs un motiv de a vota impotriva lor!

 34. Syria Chemical Weapons Readied For Use: Sarin Loaded Into Aerial Bombs Despite International Warnings

  Incepe al 3 razboi mondial asa ca nu va mai chinuiti sa il schimbati pe Basescu va ramine presedinte pe viatza daca incepe razboi mondial

 35. Incredibil,orice om care este bagat in seama,are numele scris pe niste coli de hirtie,face atita vilva si,crede el…ca dezbina in continuare,ma intreb, am spus, ma intreb: daca ar avea numele pe crucile din cimitire ce ar mai zice ???,daca ar fi la biserica,atunci cind aprind luminari credinciosii,sa auda cu dispozitivele la purtator=urechile lui,cum il pomenesc enoriasii!!!!,cum ar reactiona,ar omori enoriasii ???,i-ar lovi,i-ar impusca ???.Nu e vorba doar de acest personaj,pew toti din politica ii pomenesc enoriasii cu luminari aprinse si va inchipuiti cite se spun in gind ca dorinta !!!!,ohohooooooo !!!

 36. timpurile se schimba mereu,deokamdata nu sa nascut societatea perfecta.depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor.speram sa se mai faca filme cu adevarata istorie a lumii.

 37. Nu pot să constat decât următoarele lucruri:
  – oricine pleca în străinătate,din aparatul de stat, era nevoit să dea note explicate la întoarcerea în ţară. Era exclus ca Traian Băsescu să nu dea raportul, din moment ce el conducea nava petrolier Biruinţa, deci se clasa în domeniul strategic.
  – Traian Băsescu a recunoscut în direct, că el a provocat incendiul din portul Rouen, provocând pagube uriaşe, dar n-a fost tras la răspundere de către autorităţile comuniste. De ce?
  – s-a constat că pe timpul studenţiei Traian Băsescu a colaborat cu departamentul Contrainformaţii militare şi că dosarul i s-a inchis. A fost, cumva, reactivat în perioada următoare? Mai este activ şi acum?
  -cum se face că a distrus flota română fără a suporta nici o pedeaspsă şi nu i s-a imputat vreun prejudiciu?
  -de unde are preşedintele o avere fabuloasă, în condiţiile in care el a fost bugetar, după Revoluţie?
  -se ştie că autorităţile comuniste interceptau convorbirile telefonice ale populaţiei. Elena Ceauşescu îşi spiona chiar şi rudele. După ce Pacepa a tradat, s-au intensificat controalele, presiunile etc. Mi-e greu să cred că un comandant de navă n-ar fi fost filat. Dacă nu era coloborator, unde-i este dosarul de urmărit?

 38. Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a menţionat România şi Ungaria printre statele ale căror guverne au devenit “mai agresive” în contracararea opoziţiei, conform unui discurs în care oficialul american denunţă, în general, regresul valorilor democratice în Europa şi Asia Centrală. Oficialul american a precizat că în România există provocări pentru procesul constituţional.

  Sursa: Realitatea
  Politicienii americani ca si clintoasa asta care ma enerveaza numai cand o vad, ori sunt prosti bâtă ori sunt niste jegosi. Eu cel putin m-am saturat de politicienii astia straini care bat campii !

  • cine vorbeste de jeg, un prostanac din USL, adica sau asistat social sau tigan, ca astia sint electoratul traditional USL

     • Astia au impresia ca daca vorbesc vulgar sunt smecheri. Nu sunt deloc. Altii sunt mai scmecheri ca ei, dar ei o dau la smardoiala pa forum-uri. Daca doar de asta inteleg asta le spun, riscand sa ma cobor la mintea lor neteda. Nu pot sa-i las sa ne balacareasca cum vor si eu sa-i pup. In niciun caz. Poate asta e defectul meu, dar in realitate, pa strada, da rezultate. Iti spun eu. Imi pare rau daca te deranjeaza asemenea limbaj, dar cum am mai zis: nu merita sa fi bun cu rautaciosii, pentru ca te calca pa cap si apoi rad. Nu-i convine, sa nu citeasca sau sa nu ia in considerare ce scriem. Simplu. De ce trebuie sa vedem ineptiile lui pe aici !?

     • Ce avem de invatat de la alte natii este unitatea. Trebuie sa ne aparam unii pe altii indiferent de conditii… Doar uniti putem sa fim puternici, iar “florin” asta vine pe aici si injura pe toata lumea asa cum l-au invatat PDL-acii sa faca. Nu ii convine, Basescu a zis ca poate sa plece peste granita…

     • In loc sa fim o tara civilizata, am ajuns Bangladesh si cei ce vor sa fie oameni calumea sunt inghititi de gloata asta de nefericiti… Si ma opresc, ca prea m-am enervat si mai sunt doua zile si ii zburam din Parlament si vreau sa fiu prezent acolo sa dau cu stampila pana rup suportul de sub buletinul de vot, cum imi place sa spun…

    • Afirmaţii, replici:

     1. florin says: December 6, 2012 at 5:34 pm

     cine vorbeste de jeg, un prostanac din USL, adica sau asistat social sau tigan, ca astia sint electoratul traditional USL

     2. Protestez says: December 6, 2012 at 5:59 pm

     Sa faci ceva cu gura la tigani si la prostanacii USL.

     3. Protestez says: December 6, 2012 at 5:59 pm

     Nu mai emigrati ba odata in p.m. dă jeguri !?

     4. Protestez says: December 6, 2012 at 6:03 pm

     Pă 9 Decembrie o să luati mumu bă ciocoi spurcati !

     5. Protestez says: December 6, 2012 at 8:11 pm

     Astia au impresia ca daca vorbesc vulgar sunt smecheri.

     “Protestez”…, eşti exact cum am spus: un tzopârlan…

     • N-ai tu treaba cum sunt eu. Sunt cum am chef si pe 9 Decembrie PDL-acii vostri o sa zboare din Parlament. Asta va fi cel mai important lucru ce se va intampla dupa caderea comunismului venerat cu frenezie de voi, PDL-acii.

    • Te exprimi şi te comporţi… exact aşa cum te exprimi: ca un tzopârlan… Ai făcut, vreodată, în viaţa ta, ceva constructiv, excluzând manifestările “distructive” ? – protestele, comentariile de genul “Gică contra”, cârcotelile – la îndemâna oricărui individ de “doi bani” ?… Sunt convins că nu…

   • @florin…Rusine ! “jegul,prostanacul,etc” este Roman ca si tine, nefericitule. Nu-ti mai balacarii propria natie, ca nu faci cinste familiei care te-a crescut si nici stramosilor tai, care au murit pentru aceast popor. Doar daca nu esti vreo corcitura, cu sange strain!

    • nu sint o corcitura
     dar nu inseamna sa fiu de acord cu orice aurolac, numai ca e si asta roman ca mine

     • Stiam eu ca esti ciocoi spurcat ! Daca ar fi majoritatea aurolaci ca mine, lumea ar fi mult mai buna… Dar apar niste ciocoi spurcati ca tine si o strica. Nomadule !

     • Stiam eu ca esti ciocoi spurcat ! Daca ar fi majoritatea aurolaci ca mine, lumea ar fi mult mai buna… Dar apar niste ciocoi spurcati ca tine si o strica. Nomadule !…

     • “florin”, trebuie să fii înţelegător cu un asemenea individ… Dacă reuşeşete să se “bâlbâie” la minut, înseamnă că are probleme mari… Mari de tot…

     • Oricum, el protestează continuu…, s-a născut pentru asta…, are şi el un scop în viaţă…, iar protestele continue, dpdv psihologic, sunt caracteristicile primitivilor şi frustraţilor…

     • “florin”, trebuie să fii înţelegător cu un asemenea individ… Dacă reuşeşete să se “bâlbâie” la minut, înseamnă că are probleme mari… Mari de tot…

     • Repet… Aş repeta toate acestea câteva ore…, doar-doar să priceapă şi el ceva… Dar crezi că e posibil ?… Şi, chiar dacă ar putea pricepe, crezi că recunoaşte greşelile ?… Mira-m-aş… E prea tzopârlan…

     • Simt…, aşa…, un iz de… nămol?…, de sulf?… Pare să se tragă de pe la malul mării… ……. Probabil că de-asta e neagră…

    • Indoctrinarea a fost atat de puternica pentru unii, incat o iau foarte des si foarte tare pe aratura si bat campii cu orice pret, doar pentru a sustine niste tradatori de neam si vanzatori de tara. De ce ? Pentru ca au interese personale, evident.

     • Stimate domnule “protestez”, confundaţi principiile minorităţii educate cu trădarea, doar pentru că vă este imposibilă acceptarea noţiunii de inegalitate între indivizi… … Mergeţi, vă rog…, la orice spital, rugându-i de medici să accepte egalitatea cu brancardierii…, mergeţi, vă rog…, la orice şcoală/liceu, rugând cadrele didactice să accepte egalitatea cu femeile de serviciu…, mergeţi, vă rog…, în faţa oricărui complet de judecată, rugând judecătorul/judecătorii, grefierul şi, cu un efort exagerat, rugând şi avocaţii părţilor, să se identifice cu incriminaţii…, pentru că, nu-i aşa, suntem, cu toţii, egali… Cândva, asemenea tembelisme trebuie să dispară…

   • @florin…Si inca ceva. Culoarea politica ar trebui sa conteze doar pentru politicieni nu si pentru popor. Noi trebuie sa fim uniti impotriva oricarui partid, sa-i monitorizam si sa-i aruncam la gunoi daca nu conduc tara in interesul intregului popor, indiferent ca este vorba de USL, PDL, ARD sau cum s-or mai numi. Daca esti roman adevarat, trebuie sa-ti pese de ce se intampla cu tara ta, cu fiecare roman, nu doar de fundul tau sau de politicieni. Pentru ei, esti oricum un nimeni, un “unul” din gloata, manipulat si folosit intru bunastarea lor si-a odraslelor lor. Traiesti mai bine, tu sau familia ta, pentru ca esti USL-ist sau PDL-ist sau basist ? Mai gandeste-te !

    • Nu omule, PDL-acilor le pasa cum sa treaca-n fata la avantaje, sa nu stea la rand asa cum este normal, pentru ca au pile la PDL sau sunt membri de partid si le faciliteaza aia tot ce vor discriminand oamenii cinstiti.

    • Stimate domn “un_roman”…, eu, soţia mea, părinţii mei, socrii mele, celelalte rude ale mele şi ale soţiei, cunoştinţele noastre…, trăim mai bine decât majoritatea populaţiei, pentru că, făcând destul de multă şcoală, aşa este normal să fie… Întotdeauna, cine ştie cum se face ceva va avea de lucru, dar cine ştie de ce se face ceva într-un mod anume, acela va fi şeful celorlalţi… Asta nu ne determină să ne simţim vinovaţi, câtuşi de puţin. Totuşi, această situaţie nu ne împiedică să ne interesăm ce se întâmplă cu ceilalţi. Pentru că, aşa cum i-aţi precizat lui “florin”, (…)trebuie să-ţi pese de ce se întamplă cu ţara ta, cu fiecare român, nu doar de fundul tău sau de politicieni(…)”… Bineînţeles că trebuie să ne pese şi de ceilalţi… Ce ne-am face dacă n-am mai avea femei de serviciu, măturători de stradă, macaragii, strungari, vidanjori etc.etc.etc.?… Toţi sunt necesari societăţii… Numai că, trebuie ca fiecare să fie conştient de locul pe care-l ocupă în societate… Problema nu este legată de culoarea politică… La noi, marea problemă este că indivizii nu-şi cunosc locul în societate… Exact aşa cum spuneaţi, “(…)Îndoctrinarea a fost atât de puternică pentru unii, încât o iau foarte des şi foarte tare pe arătură şi bat câmpii cu orice preţ…(…)”…

     • Asa e , fiecare om la locul lui, de exemplu basel putea bine sa nu mai plece de la Golden Blitz pana nu aparea si la noi Asociatia Alcoolicilor Anonimi Basisti. Iar in chestia aia cu egalitatea, mergi in SUA si rosteste asta in fata unui judecator ca poate te invarti de cativa ani de parnaie. De EGALITATE IN DREPTURI ai auzit ? Sau de cea in fata legii ?

     • Domnule, nu ne aflam aici nici pentru a ne etala provenienta familiala elitista, nici despre cata carte a invatat fiecare si nici, ce si cat am realizat in viata. Dar daca tot ai deschis subiectul, eu iti spun asa : intro tara condusa de oameni normali si demni, toti cetatenii TREBUIE sa beneficieze de egalitatea de sanse, inca de la existenta in pantecul mamei si pana la varsta cand decid singuri ce cale urmeaza. Intro societate sanatoasa, sarac trebuie sa fie doar cel lenes din fire iar prost, doar cel cu deficiente mentale.
      Faptul ca unora dintre noi ne este mai bine decat altora, pentru ca am avut norocul sa ne nastem fie intro familie cu potential material, fie intrun loc cu oportunitati, fie intrun timp conjunctural favorabil, nu ne da dreptul sa-i consideram pe ceilalti inferiori. Sunt, in opinia mea, doar victime perpetue ale unui sistem infect, de sclavagism mascat, el insusi perpetuat de generatii. Daca domnia ta, consideri ca in Romania a existat vreodata egalitate de sanse, spune-mi si mie cand, unde si in ce fel. Si ca sa inchei acest subiect, am sa fac o mentiune legata de afirmatia domniei tale, cum ca “trebuie ca fiecare să fie conştient de locul pe care-l ocupă în societate”, afirmatie careia nu-i pricep intelesul. Poti sa fi privilegiat in propria casa, dar in societate, locurile sunt aceleasi pentru toti. Eu traiesc intro societate, in care nu deosebesc electricianul de inginer, asistenta de doctor, casiera de femeia de serviciu, bucatarul de avocat dar nici soferul de director. Toti au acces in aceleasi scoli, aceleasi spitale, aceleasi masini, aceleasi case, aceleasi magazine, aceleasi restaurante iar respectul si consideratia sunt legi. Poti fi oriunde decizi tu sa fi, pentru ca tot tu ai decis cand si cat sa inveti si cine vrei sa fi. Mentalitatea existenta in Romania, este absolut distructiva si poate, cauza principala a neajunsurilor si suferintei insuportabile ale majoritatii poporului…inegalitatea de sanse, mentinuta cu intentie.

   • bai florine , am vrut sa fiu rezervat ,
    dar esti chiar nesimtit , pe bune !
    Esti mai jos decat un pedelist , esti
    un manelisto-otevist de joasa speta ! brrr …
    eu nu stiu cum de-ti mai da acces admin. ? …

    • Lasa sa-l dea, ca sa vada lumea care este adevarata fata a PDL-acilor vanzatori de tara si tradatori de neam… Ca mai sunt unii care nu stiu daca sa mearga la vot sau nu. Pai daca vor sa-i conduca scarbe nomade ca “florin”, atunci sa stea acasa.

    • ce sa fac nea Loponiov, daca nu ma pot ridica la nivelul tau si al colegului tau cu limbaj elevat …

     • Daca si tu scriai elevat, n-aveam nicio treaba… Dar in multe mesaje ne jignesti aiurea-n tramvai, indiferent ca te referi la femei, la barbati la copii, la elevi, la studenti, la muncitori, la oameni de cultura sau la intelectuali. Sunt om cu cine e om…

     • Limbajul elevat, tine de bun simt, de respectul de sine,Florin. Dar mai grav este cand gandirea este eronata, cand mentalitatea este distrugatoare.
      Poti sa te corectezi, toti gresim. Haide sa uitam cea fost urat si sa avem ganduri bune si vorbe frumoase pentru Romanii nostri. Politicienii vin si pleaca, noi ramanem sa culegem “roadele” prestatiei lor, impreuna cu aceleasi dureri si greutati.

     • Ba poti Florine sa te ridici la alt nivel ,
      daca vrei ! nu pot sa cred ca nu esti in stare !

    • @titus vinopol
     Domnule Titus postarile unora au un nivel atat de redus si sunt atat de opuse bunului simt incat nu odata mi-a trecut prin cap ideea ca ele sunt fabricate pentru a obtine reactii voit dezirabile.Daca persoanele sunt reale si chiar gandesc asa e normal sa incercam sa discutam civilizat dar credeti particularizand ca e normal oare sa polemizam cu cineva care e profund rasist si dispretuieste tiganii in corpore?
     Sa ii dispretuiesc pe Charlie Chaplin,Yul Briner,Ava Gardner,Ion Voicu,Johnny Raducanu doar pentru ca erau tigani? Asa ca va rog DACA puteti nu-l mai bagati in seama.Doar Domnul sa aiba mila.

     • Eu am inteles ce vrei sa scrii, dar romanul mereu s-a lasat si a lasat capul plecat in fata cotropitorilor si cred ca a venit timpul sa nu se mai lase calcat in picioare de nimeni si sa isi apere demnitatea indiferent de nationaliate, rasa, sex sau categorie sociala.

     • http://www.mircea-badea.ro/blog/despre-curve-2/
      Uite ca Badea imi da dreptate, adica, sa citez: “ De aceea, consider ca uneori e bine sa-i vorbesti pe limba ei. Daca ii canti in struna, s-ar putea sa nu mai fie evidente diferentele dintre voi.Chiar daca o intalnesti la Ateneu, spune-i pe bune ca da din buric aiurea. E ca in bancul cu poliglotul care intalneste ciobanul – si la ce i-a folosit? Invoc acum un motto care mi-a placut mult:” Cu samuraii lupti ca samuraii, cu talharii lupti ca talharii!”
      Asta este ideea defapt. Dusmanul in infrangi daca gandesti ca el si daca te comporti ca el sau chiar mai bine…

  • Hillary a tras un part si acuma sar toti de labe1 pe el si se imbarbateaza reciproc: “Respirati, respirati, Hillary ne-a dat o gura de oxigen !”

 39. Nu se cerea nici un angajament de colaborare celor care lucrau în străinătate înainte de 89!Erau pur şi simplu chemaţi de fiecare dată când se întorceau în ţară sau erau abordaţi la locul de muncă de un reprezentant al securităţii. În funcţie de poziţia din schema întreprinderii unde lucrau dădeau o simplă “notă informativă”, dacă erau pe posturi minore sau stăteau la un interviu ceasuri întregi dacă erau pe posturi de răspundere. Apoi scriau totul.. Această activiate era cunoscută de la angajare de toţi cei care plecau şi care erau verificaţi “la sânge” din neam în neam. Cei care făceau verificarea semnau într-un referat de aprobare din care reieşea că împricinatul ACCEPTĂ SĂ COLABOREZE cu securitate pentru “apărarea ţării”..

 40. Exista o persoana care are dovada scrisa incontestabila a faptului ca Basescu a apartinut structurilor securitatii: Mugur Isarescu. Basescu, in caitate de reprezentant Navrom la Anvers, primea salariu in valuta avand cont deschis la BRCE. In evidentele contabile se indica nr. cont, titular cont, disponibil in cont si institutia platitoare. Aceste evidente erau si in posesia Directiei Valutare si Metale pretioase a BNR si in posesia guvernatorului BNR (Florea Dumitrescu in 1989 si 1990). In 1998 a fost desfiintata Directia Valutara si Metale Pretioase a BNR iar in 1999 BANCOREX (fosta BRCE) a fost “desfiintata prin o asa zisa fuzionare cu BCR. Multe din evidentele contabile ale BANCOREX, in special cele mostenite de pe vremea BRCE, au fost distruse, astfel stergandu-se orice urma a activitatilor fostelor intreprinderi paravan ale securitatii (ex.:Dunarea) si a securistilor si colaboratorilor cu securitatea remunerati in valuta. Astfel singurele evidente ramase sunt cele aflate la dispozitia exclusiva a lui Mugur Isarescu, mostenite de la Florea Dumitrescu. Intrebati-l pe dansul cum sta treaba cu Basescu.

  • @Antiescu…Te astepti ca Isarescu sa si raspunda ? Pentru mine, acest personaj este la fel de dubios ca si Basescu, este la fel de responsabil pentru situatia Romaniei de dupa 1989, pentru multele “ciudatenii” intamplate cu bancile romanesti, cu imprumutul FMI si multe altele. Apartenenta sa la cluburile asaziselor “forte oculte”, ale caror planuri pentru omenire au fost oarecum deconspirate, plus statutul sau de “numit pe viata”, ar trebui sa ne dea de gandit.

 41. Cu respect, pentru toţi participanţii la dezbaterile publice de-aici…, afirmaţia : “(…) numitul Basescu Traian, nascut la data de 04.11.1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare (…)” ar trebui să însemne ceea ce reprezintă: ” (…)colaborator al organelor de CONTRAINFORMAŢII militare (…). Recte: spionajul EXTERN. Adica: plec la alţii, “contemplez”, apoi le spun alor mei cam ce e pe la ăia… ……. Până acum, totul e corect…, cineva trebuie s-o facă… Noţiunea de CONTRAINFORMAŢII reprezintă echivalentul de “culegător de informaţii”… Adică, unde te duci, indiferent de ce te duci acolo, să culegi informaţii şi să dai mură-n gură alor tăi informaţiile obţinute… Mai mult, noţiunea de CONTRAINFORMAŢII MILITARE presupune obţinerea, filtrarea şi transmiterea unor informaţii cu “dedicaţie” militară…

  Acuzatul Băsescu a mai afirmat: “Nu am semnat nici un angajament cu Securitatea, nu am dat nici o informare, niciodata”. Absolut adevărat. Nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată “angajatul ” Securităţii, pentru că el, când a raportat, a raportat doar structurilor specializate ale Armatei Române. Doar era “(…) COLABORATOR AL ORGANELOR DE CONTRAINORMAŢII MILITARE(…)”… MILITARE !… NU ALE “SECURITĂŢII”…

  • Directia contrainformatii militare a securitatii cuprindea ci-stii care erau repartizati la unitatile MApN . Respectivul a fost binganitor la CI-stul de care apartinea. Faci confuzie cu contraspionaj care este altceva. Sau asta e rostul tau ?

  • Contrainformatiile Militare – C.I-stii – apartineau de Directia a IV-a din cadrul Securitatii Statului. Directia a IV-a Contrainformatii militare coordona in teritoriu serviciul IV din cadrul fiecarui Inspectorat Judetean de Securitate. Recapitulare: C.I-ul facea parte din Serviciul IV al Inspectoratului Judetean de SECURITATE! – poate asa intelegeti mai bine cine erau si ce faceau acest securisti!
   C.I-ul era specializat in toate domeniile muncii de securitate – de la culegerea de informatii pina la contraspionaj si contrainformatiile militare.
   C.I.-ul avea colaboratori, informatori, surse autorizate, agenti infiltrati si persoane de incredere.
   Ca fapt divers: Directia Informatii/Biroul de Contraspionaj a fost condus intre anii 1985 – 1989 de catre cpt.Coruţ Pavel.

 42. nici nea nicu n-a colaborat cu securitatea pentru ca el era chiar securitatea insasi. sau poate ca TB n-a colaborat cu securitatea romana… try mossad

 43. Eu invit pe toţi cetăţenii de peste 18 ani să iese la vot, pe 9 decembrie. Fiecare să voteze după conştiinţa şi sufletul său!

 44. @ Radu Tudor
  Dle Radu Tudor, de ce vă numeşte Ion Cristoiu discipolul său( chiar dacă a spus-o ironic)? Aţi lucrat la acelasi ziar?

  • chiar atit de putin imi cunoasteti biografia? impreuna cu ion cristoiu ca director am fondat evenimentul zilei. pe vremea aceea, era un ziar…

   • Mea Culpa, n-am ştiut că aţi fondat împreună, Evenimentul Zilei şi că acolo v-aţi început cariera jurnalistică. Ştiam doar de Cotidianul şi Ziua. Atunci îl face şi mai culpabil pe Cristoiu pentru atitudinea rău voitoare la adresa foştilor săi colegi.

   • Intre timp, cristoiu se neaga pe sine insusi de vreo 3 ani. Adica isi anuleaza propriile argumente rostite cu atata inversunare pana in 2009. E ca la matematica, plusurile rostite pana in 2009 se anuleaza cu minusurile rostite dupa 2009. Adica devine zero. Ceea ce a si ajuns cristoiu.

    • @Stan Petru Paul
     Aşa este, Paul. Personal, nu mă deranjează că Ion Cristoiu s-a sucit politic. Îmi pare rău doar, că îmbătrâneşte urât.

 45. @Dl Radu Tudor,
  Vreau sa revin cu un subiect care din pacate, si vad asta pe forum, nu a fost lamurit.LISTELE ELECTORALE PERMANENTE. Pentru ca contrar la ce se spune nu exista decat o singura varianta si aceea este data de legea 35/2008 care spune cine este trecut acolo. Si ca sa sintetizez iata ce scrie in hotararea 3/2012 a Curtii Constitutionale:
  …Autoritatea Electorală Permanentă nu mai întocmeşte asemenea liste, cetăţenii
  români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate având în schimb dreptul de a
  vota în mod liber în străinătate pe liste electorale suplimentare. Astfel, potrivit
  art.27 alin.(2) din aceeaşi lege, în listele electorale suplimentare vor fi trecuţi
  cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul cu menţiunea
  privind stabilirea domiciliului în străinătate că domiciliază într-o ţară din colegiul
  uninominal respectiv, cetăţenii români care arată că au reşedinţa într-o ţară din
  colegiul uninominal respectiv prin prezentarea paşaportului simplu sau, în cazul
  statelor membre ale Uniunii Europene, şi a cărţii de identitate, însoţite de
  documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate,
  precum şi persoanele care votează conform dispoziţiilor art.8 alin.(3) din lege, şi
  anume personalul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare.
  Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale
  permanente rezidă în faptul că nu au domiciliu în ţară astfel încât numărul
  acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv
  majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

  Asaca CCR a dat mura in gura (si s-a acoperit legal) ce trebuie facut si cum trebuie sa arate listele respective. Ciudat este ca NIMENI nu discuta de acest lucru si de faptul ca AEP nu aduce listele la nivelul spus in lege.
  Daca cititi si DECIZIA 420/2007 CCR vedeti ca in Romania CVORUM-UL este NECONSTITUTIONAL, lucru incalcat de judecatorii curtii. Potrivit art .147(4) decizia este definitiva si obligatorie si are putere in viitor Si atunci ma intreb de ce in media nu se vorbeste de LEGE si se fac discutii pe langa subiect ? A facut cineva plangere penala pentru nerespectarea unei Decizii CCR ??( nu HOTARARE !)
  De ce dovada mai este nevoie dupa ce citesti aceste legi la care te trimite -culmea !- chiar Basescu, ca sa concluzionezi ca mincinosul nu mai este presedinte LEGAL al Romaniei indiferent de ce zice Zegrean ???

Leave a Reply