Prognoza Wunderground pentru Bucuresti in urmatoarele 10 zile

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat miercuri la comandamentul de caniculă convocat la sediul MAI că acest sfârşit de săptămână ar putea fi unul “de foc”, în contextul în care reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat că în cursul dimineţii de vineri este posibilă emiterea unui cod roşu de caniculă.

“Avem, în perioada următoare, câteva zile cu fenomene meteorologice deosebite, temperaturi anunţate extrem de ridicate. Conform ultimei atenţionări, de mâine, în cinci judeţe, în partea de sud a ţării, intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă. Vorbim de judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. De asemenea, avem 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti cu cod galben de caniculă. (…) Din ce primim ca informaţii, vom avea un weekend de foc”, a declarat Dan citata de Agerpres.

 Ministrul a adăugat că, în urma unei discuţii cu secretarul de stat Raed Arafat, a reieşit că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină în cazul unor urgenţe majore.

Fotografia postată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

La nivel naţional sunt disponibile, în medie, 840 de ambulanţe şi 270 de autospeciale SMURD care pot interveni la solicitările cetăţenilor. În funcţie de evoluţia situaţiei, avem capacitatea să suplimentăm numărul de echipaje de intervenţie. Totodată, cele şapte puncte operare aeriană la nivelul întregii ţări sunt pregătite şi avem posiblitatea să operăm cu nouă aeronave SMURD care acţionează în cazurile deosebite”, a declarat ministrul.

Carmen Dan le-a cerut prefecţilor să monitorizeze, împreună cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, efectele temperaturilor ridicate şi să verifice stocurile de medicamente, în special cele destinate afecţiunilor cauzate de caniculă.

“Mai transmitem solicitarea să ţineţi permanent legătura cu primarii şi să identificaţi spaţii climatizate şi să vă asiguraţi că există posibilitatea amplasării unor puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile. (…) Verificaţi rezervele de apă, în special la nivelul spitalelor, al altor unităţi sanitare şi nu numai. Cer structurilor pentru situaţii de urgenţă o atenţie crescută pentru că (…) există riscul incendiilor de vegetaţie”, a transmis ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat importanţa transmiterii unor recomandări pentru populaţie în spaţiul public, vizând în special protejarea persoanelor vârstnice şi a copiilor. În acest sens, Carmen Dan a menţionat: evitarea ieşirilor între orele 11,00 şi 18,00 şi a expunerilor prelungite la soare.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, le-a cerut la rândul său prefecţilor să ţină legătura cu direcţiile de sănătate publică şi serviciile judeţene de ambulanţă, “care vor primi indicaţii ca în situaţiile în care creşte numărul de solicitări să suplimenteze echipajele”.

Carmen Dan le-a reamintit angajatorilor că există un act normativ care prevede măsuri de reducere a timpului de lucru şi a efortului fizic. În acest sens, ea a enumerat prevederile OUG 99/2000: alternarea perioadelor de lucru în exterior cu perioade de repaus în zone umbrite, alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea ventilaţiei la locul de muncă, dar şi a unei cantităţi de doi – patru litri de apă în cazul în care se prelungeşte perioada de caniculă.

Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie, a anunţat că în cursul dimineţii de vineri este posibilă emiterea unui Cod roşu de caniculă pentru areale extinse din Oltenia şi Muntenia.


PS : Ministrii Bodog si Dan se lauda cu interventia ambulantelor si autospecialelor SMURD, dar blocheaza programul cadru multianual pentru reinoirea parcului auto, ce are peste 25% masini deja indisponibile. Probabil asteapta sa crape toate si sa se produca vreo tragedie. Sunt cu ochii pe ei !

 

1 COMMENT

  1. Nici minciuna nu mai e cum a fost cândva!
    În PSD e o mare competiţie/întrecere în grobianism şi cine minte mai mult şi mai credibil!
    Uitaţi mostră de grobianism:
    ”’Premierul desemnat minte de stinge
    Tudose scrie în CV că era conferenţiar la SRI, iar în Declaraţia de avere că era la „Dimitrie Cantemir”
    Iată, mai întîi, CV-ul pe care însuşi Mihai Tudose l-a depus la Camera Deputaţilor, în care cu mînuţa lui scrie că în 2011 era „lector universitar”, iar în 2013 era „conferenţiar universitar” la Academia de informaţii „Mihai Viteazul” a SRI, deşi, cum vom vedea în declaraţia de aseară, Tudose spune că a obţinut tiltul de conferenţiar abia în 2014:
    http://www.cotidianul.ro/upload/tiny/images/educatie_si_formare_mihai_tudose.jpg
    http://www.cotidianul.ro/upload/tiny/images/venituri_mihai_tudose_1.jpg
    http://www.cotidianul.ro/upload/tiny/images/venituri_mihai_tudose_2.jpg
    http://www.cotidianul.ro/upload/tiny/images/venituri_mihai_tudose_3.jpg
    Cu alte cuvinte, declaraţia de aseară a lui Mihai Tudose, în care spune „Nu m-am dus să am o sursa de venituri suplimentară rămânând dedicat muncii de la minister” este o dublă minciună, căci, după cum se vede, în timp ce era ministru, era şi lector şi conferenţiar la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, de unde a încasat „venituri suplimentare”!
    În acelaşi timp, este inexplicabilă minciuna din CV, în care se laudă că a fost lector şi conferenţiar la Academia SRI, deşi în Declaraţiile de avere scrie că a fost lector şi conferenţiar la Universitatea „Dimitrie Cantemir”!
    Am putea să adăugăm şi a treia minciună a lui Mihai Tudose, căci singur a declarat aseară că a obţinut titlul de „conferenţiar” în anul 2014 la Academia SRI. Şi atunci, cum a fost conferenţiar la Academia SRI în 2013 (cum spune în CV) sau la Universitatea „Dimitrie Cantemir” (cum scrie în Declaraţia de avere)?
    Este cît se poate de clar că Mihai Tudose este îngropat acum de propriile minciuni, încercînd să atenueze legătura sa ombilicală cu SRI! Sîntem foarte curioşi ce alte minciuni va mai inventa pentru a justifica neconcordanţa dintre propriile sale documente oficiale depuse la Parlamentul României, căci dacă pe noi ne poate duce cu zăhărelul, faptele nereale înscrise în aceste documente reprezintă fals în înscrisuri, ceea ce reprezintă infracţiune pedepsită de Codul penal!

    Aşadar, aşteptăm răspunsurile lui Mihai Tudose la următoarele chestiuni din biografia sa:
    1. Cum a fost conferenţiar în anul 2013 (fie la SRI, fie la „Dimitrie Cantemir”), din moment ce aseară declara că a luat titlul de conferenţiar abia în anul 2014 la SRI?
    2. De ce scrie în CV că a fost lector şi conferenţiar la Academia SRI, deşi în Declaraţia de avere scrie că a luat bani de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”?”’
    http://www.cotidianul.ro/tudose-scrie-in-cv-ca-era-conferentiar-la-sri-iar-in-declaratia-de-avere-ca-era-la-dimitrie-cantemir-303021/

Leave a Reply