Rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare arată că PNL este câştigătorul detaşat, cu 27% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat PSD, cu 22,5% din voturi, urmat foarte aproape de Alianţa 2020, supriza scrutinului, care a reuşit  22,4%.

Practic, 13.000 de voturi au făcut diferenţa între PSD şi USR-PLUS.

Dacă Guvernul ar fi facilitat votul din diaspora, USR-PLUS avea şanse mari să treacă pe locul doi, în faţa PSD La referendumul pe justiţie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC) după numărarea a aproximativ 90% dintre voturi, peste 5 milioane de persoane au votat “Da” la ambele întrebări.

Numărul persoanelor înscrise în lista de duminică pentru referendum a fost 16.083.649.

Clasament final:
PNL – 27%
PSD – 22,5%
USR-PLUS – 22,4%
PRO România – 6,6%
PMP – 5,7%
UDMR – 5,4%

PS :
1. Pentru prima oara in istoria PSD, scorul acestui partid este atat de mic
2. USR este practic egal la intentie de vot cu PSD, ceea ce spune foarte mult
3. PNL castiga pentru prima oara un scrutin dupa cel de-al 2 lea razboi mondial

8 COMMENTS

    • Corect! Scorul real al pezede incepe cu 1.
      Statul paralel a masluit votul real 30-20-10. Si a lasat-o (cvasi)vaduva e Irinuca.

  1. 95% dintre votantii USR au Internet (85%, Facebook). 45% dintre votantii PSD au Internet (35%, Facebook). PNL se situeaza (aproape simetric) intre aceste valori. USR isi cheama votantii, on-line. PSD isi cheama votantii prin focuri aprinse (pentru semnalizare) pe (de pe) dealuri (ca pe vremea lui Stefan cel Mare). Trebuie analizata si cealalta jumatate din cei cu drept de vot, care nu au votat. Jumatate sunt in tara, jumatate in “diaspora”. PSD, daca isi face o echipa pentru Internet, trebuie sa fure din electoratul adversarilor, iar metodele pot fi agresive sau de demontare a manipularilor. USR, PNL, daca vor sa ia din electoratul fara Internet, trebuie sa se ocupe de probleme sociale.

  2. Observ regrete că nu a picat PSD pe locul 3… Bine ca fost ALDE mai viteaz!
    Apropo, ia vezi ce vrea să facă Trădiceanul vostru cu HIDROELECTRICA. Tot ca și cu Insula Șerpilor? Sau mai sunt și alte comparații? 😀

  3. USR a fost votat pt că sunt noi. Sunt figuri necunoscute, tineri și care promit. Să i vedem după o perioadă de guvernare. Surprinzător însă este această dorință de neimplicare imediată.

Leave a Reply