Home Articole Deutschland ales bules : si BMW a falsificat testele de poluare?!

Deutschland ales bules : si BMW a falsificat testele de poluare?!

4775
16

Acţiunile BMW au scăzut joi cu până la 9% după ce o revistă germană a relatat că SUV-ul diesel X3xDrive 20d a emis noxe de 11 ori mai mari decât normele europene, în timpul unui test pe şosea, amplificând îngrijorarea că investigaţia împotriva Volkswagen s-ar putea extinde la alţi producători.

SUV-ul BMW a fost testat pe şosea de Consiliul Internaţional pentru Transporturi Nepoluante, acelaşi grup care a dat informaţii care au condus la investigarea de către autorităţile americane a diferenţei dintre emisiile motoarelor diesel al VW în timpul testelor de laborator şi a celor pe şosea, a relatat revista Autobild, citat de Bloomberg.

BMW a anunţat că nu există niciun sistem instalat pe automobilele grupului care să reacţioneze diferit în timpul testelor, faţă de funcţionarea în trafic.

“Nu există nicio funcţie de recunoaştere a ciclurilor de testare a emisiilor la BMW. Toate sistemele de emisii rămân active în afara ciclurilor de testare”, potrivit unui comunicat al BMW publicat în urma articolului din Autobild.

Acţiunile BMW sunt tranzacţionate la Frankfurt în scădere cu 6,2%, după un declin de până la 9%.Titlurile Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, au coborât cu până la 4,2%.

Volkswagen, care a pierdut începând de luni circa 20 de miliarde de euro din valoarea de piaţă, a recuperat o parte din pierderi, cu un avans de până la 7,8%.

“Nu există nicio sugestie că BMW a făcut ceva ilegal. Totuşi, există temeri legate de impactul pe termen lung asupra afacerilor cu automobile diesel pentru toţi producătorii care construiesc maşini cu astfel de motoare, a declarat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.

Vânzările de vehicule diesel sub brand BMW au reprezentat anul trecut circa 38% din livrările totale ale grupului, nivel relativ similar cu cel al altor producători, potrivit companiei germane.

Emisiile măsurate în timpul testării pe şosea a 15 automobile diesel noi au fost, în medie, de aproximativ şapte ori mai mari decât limitele europene, potrivit unui studiu publicat de ICCT în octombrie.

16 COMMENTS

 1. ..r’ati ai naibii de hoti!
  La modul cum a ajuns Iohanis presedinte prin infigerea cutitului in spate lui Antonescu care l-a adus din targul Sibiului si l-a pus primvicepresedinte la PNl ce va asteptati? Niste impostori si mincinosi. Uitati-va la Merkel ce face cu refugiatii:Incredibil asa ceva! Merkel, aceasta iresponsabila care conduce cel de-al 4lea Reich ( fosta UE) si decide asupra destinului nostru a innebunit complet, caz de psihiatrie clara. Sa recapitulez: aceeasta Merkel a afirmat ca Germania primeste 800 000 de refugiati. Ca urmare a afirmatiei ei iresponsabile si mincinoase oamenii s-au asternut la drum, au platit autobuze, barci, bilete de tren. Cand s-a pomenit cu ei in landuri s-a razgandit, i-a solicitat Ungariei sa faca gard si a inceput sa ii arunce peste acest gard in ograda est europenilor care n-au nici in clin nici in maneca cu acesti refugiati, ei fiind CHEMATI DE MERKEL IN GERMANIA SI DORIND SA AJUNGA ACOLO. Acum in loc sa caute solutii ca acesti oameni sa stea in siguranta la ei in tara, ea continua sa ii azvarle, sub amenintari tarilor est sub forma distribuirii permanente. Ati mai vazut asa ceva? Considerati ca asta e Uniune Europeana? Pentru asta am intrat noi in ea? sa isi bata asta joc de noi? Om fi noi neseriosi dar HOTIA SI MINCIUNA GERMANA BATE TOT!

 2. Radu Tudor,Petre Roman l-a adus pe Băsescu în politică!Petre Roman find de la PNL rezultă că PNL-ul e responsabil pentru 10 ani cu Băsescu

 3. Măi Radu,Ponta zice că Iohannis ar fi făcut presiuni ca el să fie trimis în judecată.Ca fan înfocat Ponta,sper că-ți dai seama că tocmai și-a distrus genunchiul bun cu declarația asta de grădiniță.
  Iohannis n-are clasa necesară sau resursele,momentan, să fie întru totul ca Băsescu.E drept,a început să fie băsist dar încă tot altceva rămâne.Klaus Iohannis nu-l vede pe Ponta ca dușman politic,ci ca un prejudiciu de imagine pentru România.Asta-i explicația mea,dar și observația mea că Ponta nu știe când să tacă

 4. :)Şi dac-am crede-n instituţii sau oameni care ocupă funcţii de decizie, pînă la urmă se dovedeşte că e ceva imposibil de a face. S-a demonstrate prin vorbele din conferinţele de presă sau interviuri că eşecul şi dezamăgirea celor mulţi îşi spune cuvîntul. La ce şi pentru ce atîta vîlvă privind sondajele care au manipulat o naţie doar pentru a avea finanţare? Pentru ce atîta scandal, plimbări prin faţa camerelor de luat vederi şi a vorbelor urît mirositoare preluate permanent live de micile ecrane ? Pentru ce sau de ce atîtea minciuni aruncate oral prin micile ecrane , dacă nimic sau aproape nimic din ce se promite nu se face sau dacă se face, se face fix în favoarea celor care nu muncesc real şi deşi au venituri uriaşe tot îşi dau din ce în ce mai mult şi minciunile privind ridicarea nivelului de trai pentru cei mulţi prosperă ! După modelul : mie mai mult şi ţie cîte o picătură ! Doar mă întreb : de unde dă Iohanis-preşedintele acestei ţări 300 milioane în 3 ani dacă nu face parte din guvernul executiv ? DĂ ORDIN sau ORDONĂ pentru a EXECUTA ? CE SĂ EXECUTE ? PROPRIUL POPOR ? Ştiam că tata(preşedintele) se înţelege cu mama(premierul) şi familiile celor doi(guvernul) pentru a educa şi creşte copii sănătoşi ! Se vede cumva ceva bun şi constructiv ? Ce lume şi ce mentalitate îmbîcsită de rău, răutate şi aroganţă permanent, vorbele din bătrîni sînt cît se poate de vii în zilele noastre : ‘’fac prin tine pentru mine’’ şi ’’ce e al meu e doar al meu şi ce e al tău e şi al meu’’ ! În concluzie : NIMIC NU NE MAI APARŢINE ! PÎNĂ ŞI AERUL E LUAT DE ALŢII, APA ERA PE LA UNGARI PRIN AFACERE DE Export !
  Am pierdut 25 de ani din viaţă, tinereţea unui născut acum 25 de ani de zile pentru a nu cunoaşte istoria care intenţionat s-a predat oral doar prin minciuni politice permanent, au trecut 25 de ani de zile pînă să înţelegem că trăim să descoperim că blocajul privirii oricărui om este în mafia înternaţională ascunsă de ochii omului, om care atunci cînd desoperă totul sau aproape totul , rămîne şocat. Disperarea sufletului neliniştit de atîta tristeţe prin hărţuială permanentă fără pic de stabilitate şi încredere indusă doar în credinţa ortodoxă, sau în politicianul de partid(naivii care se lasă minţiţi şi manipulaţi ducînd vorbele altora de colo colo fără să înţeleagă nimic), nu vor rezolva chiar nimic din tot ce se proiectează pentru viitor ! Afacerile curate sau nu, legale sau nu, bune sau nu, vor continua tot pe spatele celor mulţi şi sărăciţi de habotnicii nesătui. Nimeni şi nimic nu îţi va da bineţe dacă tu ca OM nu o găseşti în interiorul tău, INTERIOR care-ţi este CREAŢIE pentru orice !
  Găsiţi-vă sursele interioare pentru a trăi viaţa fiecare cum vreţi şi puteţi !
  Nu puteţi avea încredere în alţii dacă nu aveţi încredere în voi ca persoană.
  Buzunarul e cel mai bun prieten, restul sînt doar lipitori de magneţi.

 5. După modelul cu banca mare a elveţiei(sponsor al antrenaţilor şi plapumă pentru escroci) se ajunge şi aici la acelaşi rezultat:”’Ghost town’
  After the United States announced the probe against Volkswagen, Wolfsburg mayor Klaus Mohrs quickly said that it was “in the interest of the town” for the issue to be cleared up rapidly.”http://www.thelocal.de/20150925/when-vw-sneezes-wolfsburg-shakes

 6. 🙂 hales bules! Întrebarea pe care şi-o pusese Ponta, întrebare normală pe care şi-o pun toţi oamenii care încă mai gîndesc cu creierul, a primit răspunsuri imediat. Nea consilieru a dat cu mucii în ochii şefului său care l-a numit şi pus în funcţie(nu e vorba de Ponta) şi madam Kovesi care pe guriţa ei,(scuze dar nu vreau să jicnesc sau să se interpreteze aiurea ceea ce am văzut eu), spune-vorbele ei live:””în ultimii 2 ani nu sîntem sensibili la presiuni…””Cam lasă să se înţeleagă că a fost ceva sau că au fost pînă la ultimii 2 ani, adică anteriorii 10 şi acum s-au deschis lanţurile, au căzut zidurile încît au amuţit toţi ”dictorii de subiecte” cheia fiind la ei! Atunci:SPOR LA ANCHETE PEDEPSE ŞI SECHESTRE PE AVERI-CONTURI ŞI SCOATEŢI LA VÎNZARE TOTUL CA SĂ NU RĂMÎNĂ CURAŢI CA LACRIMA ŞI SĂ GĂSIM TOT INFRACTORI PE LISTE LA VOT!
  Observaţi că doar doamna-persoana cu gura ei declară, ceilalţi se plîng de orice neputinţă viotă posibil şi şantaj aiurea…:)
  Dar întreb: la ce se mai cerea apărarea imaginii instituţiei sau a justiţiei dacă nu sînt sensibili???
  Am convingerea că denumirea DNA este doar o denumire la care să urli cînd deja problemele s-au acutizat, DNA ne fiind considerat un organism viabil şi binefăcător pentru majoritatea poporului. E ca respiraţia zilnică sau cana de apă pe care le consumi pentru ceva anume fără finalitate.

 7. VEOLIA-APANOVA , ENEL … ce draci ne uitam la bmw cand haules-baules astia securisti romani-frantuji-italieni au descoperit aici closca cu facturi umflate de 4-5 ori mai mari decat pretul real

  noroc cu prostii da rumani care ie mult prea fraieri sa se razvrateasca atunci cand ie furati… de asta ne place noua da Romalia… asta e casa noastra a securistilor si mafiotilor ca e totul gratis si e plin de sclavi fraieri

 8. adica “motorul” europei se tine de furtisaguri de zeci de miliarde? pai “neamtu;” nostru ales de diaspora e un clasic in viata la cum a ciordit el casele prin sibiu. “cinstea” germana e un exemplu pentru noi. la o asa ciordeala nemteasca( si la ce urmeaza sa apara) asa zisa coruptie din tara noastra e floare la urechea lui ciolanis 6k.

 9. E de anul trecut vestea ca intr-o intilnire dintre Merkel si Cameron, s-ar fi facut o intelegere intre GB si Germania de genul: “Eu Merkel si forurile competente nu vom insista asupra transparentei operatiunilor bancare ( ce includ asa numita “Voluntary Disclosure” ) daca tu, Cameron , vei fi dispus sa amanam discutia serioasa asupra emisiei de gaze nocive cu referire la noua serie 6 BMW. Articolul aparea in paginile din “Corriere della Sera” .
  P.S. Voluntary Disclosure este o lege facuta cu scopul de a da de urma capitalurilor uriase ascunse in tarile reputate a ascunde bani negri pe care fiscul nu reuseste sa puna mana.

  Vezi Luxemburg, Insula Jersey aflate pe asa-zisa “Black List”

  Merkel promitea rediscutarea emisiilor de gaze la BMW prin 2024!
  Va Urma si Audi, SEAT, Skoda, etc.etc.

 10. Hales-bules cu ”clămpănitorii” de prin străinătate urlă ca cîinii în turbare! Ce face ”sconsul” ăsta? În loc sî facă ceea ce trebuie în ţară urlă din capătul satului spre prăpastia aflată la mii de km depărtate! Oare nu se gîndeşte că e penibilă? Nu se gîndeşte că face rău României şi românilor care muncesc în străinătate? Dacă ea care nu a avut peste 50% voturi şi nici semnăturile pentru a candida nu cred că erau legale, vrea să-i tragă scaunul unui individ(acum e Ponta) nu trebuie să ceară şi acceptul propriului prpor??? Noi nu am uitat prin ce am trecut cînd era la guvernare clanul pdl-băse! La ce urlă din străinătate şi îi mai bagă şi pe alţii la ”urlătoarea” împotriva românilor, doar pentru a face rău şi a se face de rîsul lumii??? Presupun că toţi din ue-ce se hotărăsc din cauza unui tembel să omoare tot poporul acestei ţări, se pune în aplicare cu aprobarea-i doar pentru a rămîne singur/ă la ciolan??? HUOOOOOOOOOOOO!
  http://www.stiripesurse.ro/macovei-strange-europa-impotriva-lui-ponta_968212.html

 11. o idiotenie mitul asta cu lucrul german bine facut.in epoca globalizarii toti CEO de multinationale nu viseaza decat profituri cat mai mari cu cheltuieli cat mai mici.cumpara cele mai ieftine piese[de multe ori chinezarii] si folosesc cea mai ieftina mana de lucru posibila[ex.audi in ungaria,renault in romania si maroc,etc.].iar chestia cu lucratorul neamt,perfectiunea intruchipata],este o mare tampenie.in 1996 am lucrat 7 sau 8 luni alaturi de tehnicieni germani.in afara de faptul ca erau constiinciosi in cele 8 ore de munca in rest erau praf.daca unul din ei se imbolnavea era dezastru:asteptai o saptamana sa vina altul in locul lui.pe oricare daca il luai din patratica lui era caz de sinucidere:habar nu avea ce sa faca.se spune ca muncitorul neamt a ridicat germania din cenusa.fals!daca nu erau cele 12731 de milioane de dolari din sua pompate in timpul planului marshall in 16 tari europene[din care germania,franta,anglia si italia au luat grosul adica 8500 de milioane de dolari] vestul europei ar fi fost chiar si in urma noastra.sa nu uitam ca la inceputul anilor 1900 romania o ducea atat de bine ca veneau imigranti italieni sa lucreze la noi si romanii cu dare de mana angajau guvernante nemtoaice pentru odraslele lor.

 12. Nu stiu ce voi face de-acuma cu flota mea de autoturisme WW , AUDI , BMW si ce-or mail fi cumparat prin batatura valetii mei … cred ca mai valoreaza fiecare 50-100 dolari bucata ;asa imi trebuie ca nu l-am ascultat pe tata si l-am ales pe KRUPP in loc de crupa calului romanesc

 13. Cum mama naibii să nu legi un idiot care e aproape permanent sub influienţa băuturilor alcoolice şi cu agresivitatea-n sînge din cauza alcoolului? Nimeni nu se gîndeşte că toţi din spital sînt terorizaţi! Cum să-l menţii în stare de ”creier limpede” la dezalcolizare dacă tamentul este pentru eliminarea alcoolului? Nu se gîndesc că efectul alcoolului poate duce nu numai la agresivitate ci direct la distrugerea a tot ce este în jur inclusiv pacienţii! Dacă urlă în gura mare: de ce permanent, la ce-i mai duc la spital? Să îi ţină dreacu acasă! La spital nu-i pot dopa cu tratament doar pentru a ocupa patul ca nişte legume!
  //www.antena3.ro/actualitate/locale/pacient-legat-de-pat-in-spitalul-din-slatina-315143.html
  Apropo de aceste zile cu av. poporului şi toată ”tevatura” cu omul arestat. De ce nu se ia în calcul toate problemele oricărui om indiferent de funcţie şi studii? De mult timp v-am atenţionat că”medicii dau acte care se bat cap în cap pt. judecătorii” şi judecătorii nu iau în considerare decît ultimul act de la medic neţinîndu-se cont de actele de bază a bolnavului încît deşi e terminat de bolnav ultimul medic avînd actele de bază îl scot ”sănătos şi capabil”! Cîndva trebuie să plătească acei medici şi judecători care îşi bat joc de omul bolnav! Debutul e promiţător(nu e vorba de omul Oprescu ci de medic-profesie).PS. îmi cer scuze dar pot da nume ”demne” şi nu vreau să fie toţi în aceeaşi oală !

 14. Ma asteptam sa aveti un comentariu acid la avocatul poporului acum cand sclavagismul pontist a ajuns la paroxism cu acest lingau de ciorbea!

Leave a Reply