Fortele invadatoare rusesti din Ucraina au aruncat in aer barajul hidrocentralei de la Nova Kakhovka de pe Nipru.

Aceasta crima de razboi poate avea consecinte civile dramatice, peste 80 de localitati si mii de oameni fiind in pericol iminent in urmatoarele ore.

Ukrainian advances at the Dnipro in May 2023

Specialistii militari ucraineni si occidentali aflasera din timp despre acest scenariu catastrofal avut in vedere de invadatorii rusi in zona ocupata de acestia din regiunea Kherson.

Russia is plotting to blow up the hydroelectric dam at Nova Kakhovka in order to flood Kherson and cover their retreat from the city, experts have warned

Rusia are in vedere mai multe actiuni de terorism si crime de razboi impotriva populatiei civile, a obiectivelor energetice si industriale din Ucraina, pentru a spori daunele iremediabile provocate tarii invadate si pentru a determina populatia sa fuga disperata din calea invaziei.

Hidrocentrala de la Nova Kakhovka este a 6 a si ultima din salba de hidrocentrale de pe Nipru. Ea are un rol crucial pentru rezervele de apa potabila ale populatiei din sudul Ucrainei si pentru generarea energiei.

Specialistii spun ca in urma acestei explozii, inclusiv Crimeea invadata si anexata ilegal de Rusia este in pericol sa ramana fara apa dulce – potabila, ceea ce poate genera o catastrofa si un exod al populatiei.

Imagine

Leave a Reply