Situatia poluarii capitalei Romaniei este extrem de grava. De ani buni, nici o institutie de mediu, centrala sau locala, nu a luat masuri in privinta degradarii periculoase a calitatii aerului, a traficului foarte prost gestionat, a mizeriei accentuate de pe strazi si a incalcarii tuturor regulilor in santierele fara numar ce aduc tone de praf si noroi pe carosabil, troturare si in final in plamanii bucurestenilor. 

BUCURESTI ESTE CEA MAI POLUATA CAPITALA EUROPEANA, CU UN NIVEL CE PUNE IN PERICOL SANATATEA SI VIATA LOCUITORILOR

Ministru Mediului, Tanczos Barna, cataloghează drept “foarte mare” nivelul de poluare din Capitală şi afirmă că în ultimele două decenii în Bucureşti nu s-au luat măsuri pentru reducerea poluării. El anunţă că a propus administraţiei locale să ia în clacul eliberarea autorizaţiilor de construire doar pentru acele blocuri care au prevăzută centrală pentru imobil, nu pe fiecare apartament.

“În Bucureşti, de 20 de ani cel puţin, nu s-a luat nicio măsură prin care să se reducă poluarea, nici pe poluarea industrială, nici pe poluarea casnică, adică din încălzire rezidenţială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale din cauza faptului că nu merge sistemul centralizat de încălzire. Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizaţie de construire fără centrală comună, chiar şi la nivel de bloc, pentru că a scoate la fiecare apartament o centrală individuală duce poluarea la un nivel mai aproape de sol”, a declarat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi 24, citat de news.ro
El a precizat că aşteptă răspunsul primăriei, subliniind că speră că ajungă “la o decizie fermă” a administraţiei locale, în sensul ca investitorii să fie obligaţi să monteze centrale de bloc, nu pe fiecare apartament.

Leave a Reply