Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la Sinteza zilei, dezvăluirile făcute un înalt ofițer din servicii, în prezent patronul unei companii de securitate, despre o mită uriașă care a plecat din România spre președintele Republicii Centrafricane, Michel Djotodia.

Bianca Nae a vorbit, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre dezvăluirile făcute de Gheorghe Rizea, fost şef al Secţiei Contraterorism SPP, despre șpăgi și contracte de peste 50 de milioane de dolari.

Colonelul Gheorghe Rizea a făcut mai multe denunțuri la Parchetul General și la DNA în care a reclamat că mai mulți afaceriști cunoscuți în România l-au escrocat, folosindu-se de expertiza lui, fără să îl plătească. Printre aceste nume se numără și cel al unui consilier prezidențial al lui Traian Băsescu.

Potrivit unui interviu acordat Antena 3, Gheorghe Rizea a povestit că afacerea de peste 50 de milioane de dolari a pornit de la un telefon primit din partea lui Stelian Nistor, care i-a cerut expertiza pentru securizarea unui aeroport din Tanzania.

Șpăgi cărate cu avioanele în străinătate

În denunțurile sale, Rizea vorbește despre eșecul Operațiunii Yemen, care a adus un prejudiciu în valoare de 37.000 de euro companiei Black Wolf. În această operațiune, prin care se urmărea antrenarea forțelor aeriene din Yemen, apare și Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor.

Rizea explică în denunțurile sale și modalitatea prin care au fost unși diverși demnitari, din divese state, pentru ca ulterior să își ia parteneri din România, la fel, în cadrul unor proiecte de securizare. Despre această afacere, Rizea explică că șpăgile erau transportate în valize, cu avionul, în prezența mai multor afaceriști cunoscuți din România.

http://www.antena3.ro/actualitate/media/mita-uriasa-pentru-presedintele-unui-stat-strain-dezvaluiri-explozive-facute-de-un-ofiter-din-374452.html

 

2 COMMENTS

  1. care e marea dezvaluire? ca unii privati dadeau spagi la niste oficiali ai altor state pt contracte?!
    si ce o sa faca DNA-ul, o sa-l cheme pe presedintele Republicii Centraficane? Ata a facut denunturi pe principiul “Dosarul Microsoft – Pescariu” potrivit caruia aia care denunta raman si cu banii si cu libertatea, in caz de ceva. Dar din ce inteleg, unii, niste oameni de afaceri romani PRIVATI au dat bani unui oficial din Africa. Asa, si? care e bomba? ca se carau in avioane? pai in ce voiati sa-i care, daca tot trebuiau sa fie cash?!… cu pluta?!
    supet teapa YEMEN de 37.000 eur…. hai sa fim seriosi…. si asa a inceput sa urle dupa ce a fost furat, ca inteleg ca aia 37.000 pt Yemen erau tot mita…(cam cat o masina BMW) deci despre ce mare dezvaluire vorbim? ca oamenii de afaceri dau spagi?! no shit, really? pfff… habar n-aveam!! practic ieri ne-au anuntat ca apa e uda si in alte parti ale lumii

Leave a Reply