Oameni de știință australieni au descoperit o nouă dovadă a iubirii câinilor față de stăpânii lor și a legăturii extrem de puternice dintre ei: sincronizarea pulsațiilor inimii, informează The Telegraph.

Cercetătorii implicați în studiu au separat trei câini de proprietarii lor, le-au atașat monitoare cardiace și apoi au urmărit ce s-a întâmplat atunci când animalele și stăpânii lor s-au reunit. Ei au descoperit că, în ciuda vitezei diferite, bătăile inimii lor au urmat același model ritmic.

Cercetătoarea Mia Cobb, de la Universitatea Monash din Melbourne, s-a declarat impresionată de această armonizare, care are un efect pozitiv semnificativ asupra stării noastre generale.

Colegul ei Craig Duncan a remarcat, la rândul său, că stresul este un factor distrugător major în societatea de astăzi și, cum suntem tot mai ocupați, această descoperire este un lucru foarte important, care ne poate ajuta.

“Proiectul “Hearts Aligned” își propune să arate modul în care deținerea unui animal de companie ne poate ajuta să se facem față în mod pozitiv stresului vieții de zi cu zi”, a spus acesta.

Studiul, care a fost sponsorizat de compania de produse alimentare pentru câini Pedigree, insinuează că a avea un câine este bine pentru combaterea stresului și, poate, pentru inimă.

Acest lucru este susținut de alte lucrări științifice, inclusiv un studiu al American Heart Association, care a sugerat că proprietarii de animale de companie au inimi mai sănătoase decât alte persoane, amintește The Telegraph.

Proprietarii de câini, în special, au simțit acest beneficiu. Aceasta se datorează, probabil, parțial, faptului că oamenii care au câini trebuie să meargă la plimbare cu ei.

Dacă putem reduce ritmul cardiac ieșind cu animalele noastre, acest lucru este cu adevărat benefic, subliniază cercetătorii citati de Agerpres.

 

 

3 COMMENTS

 1. Da dar nu e sigura treaba daca vreti in casa un factor verificat pt combaterea stresului si de ameliorare a anumitor afectiuni luati-va pisica ! Torsul acesteia e sanatate curata.Pisicile negre atrag cel mai bine energiile negative lucru deasemenea verificat.Exista studii de felinoterapie in acest sens.

 2. Ca să îţi dai seama despre caracterele asemănătoare între cîini şi om, trebuie să ai lîngă tine un om de-o bunătate rară(cei din primul decan al zodiei vărsător şi nu sunt toţi), vedeţi cîtă agresivitate se practică asupra cîinilor, la fel se întîmplă şi cu aceşti nativi care nu ştiu nici să urască şi sunt deposedaţi de tot ce le aparţine datorită bunătăţii şi loialităţii lor faţă de semeni(ştiu ce scriu)!
  Apropo de scriitorii comentariilor pe aici, cei care doar faultează cînd nu ştiu ce se va întîmpla în viitor şi care simt ce pericole au fost şi ce urmează, îi întreb:
  – vă place cum a ajuns ţara?
  – vă convine situaţiile care sunt dezvăluite după ani şi ani?
  – vă place conjunctura în care se scaldă scăunarii?
  Sunt întrebări decente pentru că scriu de ceva timp şi şuturile nu contenesc, deşi acum în urma faptelor dezvăluite se dovedesc adevăruri scrise de mine!
  Ce caractere mizerabile au unii !

Leave a Reply