www.pressalert.ro :

Inspectoratul Regional în Construcții Vest a sesizat, în mod oficial Prefectura Timiș, asupra faptului că autorizația de construire dată Primăria Timișoara pentru modernizarea în regim de urgență a porții de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și l-a ucis pe Vlad Baici, a fost emisă în mod ilegal. ”Apreciem că se impune sesizarea instanței de contencios administrativ  în vederea anulării autorizației de construire nr.1407/24.10.2014 și A.C. nr.1408/24.10.2014 (emisă pentru poarta de pe Calea Aradului, n.a.), emisă de Primăria municipiului Timișoara cu încălcarea prevederilor Legii nr.50/1991”, se arată în documentul semnat de Adrian Gârleanu, inspector șef regional.

În raportele de control sunt consemnate o serie lungă de încălcări a legislației în emiterea celor două autorizații de către Primăria Timișoara pe lângă cele dezvăluite deja. S-a constatat faptul că ”soluțiile menționate de către expert nu se încadrează în categoria de lucrări de intervenție în primă urgență conform art.17 din Ordinul MDRL nr.839/2009, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.50/1991”. De asemenea, inspectorul ISC a constatat că eliberarea autorizațiilor de construire s-a făcut fără a exista certificate de urbanism emise pentru lucrări în regim de urgență, făcându-se referire la cele emise pentru lucrări de modernizare emise în regim normal.

În plus ”termenul de modernizare folosit în definirea scopului emiterii A.C. cu nr.1407/24.10.2014 nu este cuprinsă în enumerarea lucrărilor de intervenție în primă urgență conform art.7 alin 16 din Legea nr.50/1991”.

În timpul controlului ”nu a fost prezentat proiectul de rezistență privind consolidarea/repararea elementelor structurale/nestructurale – inclusiv proiect privind introducerea unor elemente structurale suplimentare – în scopul evitării pierderilor de vieți omenești sau rănirii grave a persoanelor, precum și distrugerii unor bunuri materiale”, se arată în raport. Vă reamintim că înainte de apariția raportului ISC, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că lucrările de modernizare a celor două porți s-au făcut fără a exista acord tehnic, proiect tehnic

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2017/10/exclusiv-masura-radicala-solicitata-prefecturii-timis-de-isc-cazul-autorizatiilor-pentru-portile-de-intrare-oras-ce-nereguli-au-mai-descoperit-specialistii/

1 COMMENT

 1. Domnule Radu Tudor, e mai simplu de atat…ati facut facultatea aici, in Timisoara, iar acele porti erau tot acolo…in plus, am inteles ca ati facut inginerie si asta inseamna si rezistenta. Dl primar Robu (fost rector al Politehnicii!!!!!) a iesit si a spus ca a cazut poarta pentru ca era veche, ca au facut la ea doar lucrari de cosmetizare!
  Aici e problema, la cosmetizarea lui: o grinda zabrelita lasa sa treaca vantul printre segmente ei, nu?!, iar literele cu numele orasului erau puse in asa fel incat sa existe acele spatii atat de necesare (asa se fac si podurile din metal si rezista sute de ani!), dar cosmetizarea d-lui Robu a constat in rescrierea numelui orasului pe o singura si lunga fasie de tabla care in felul acesta a acoperit spatiile destinate trecerii vantului si in felul acesta grinda s-a opus vantului in loc sa il lase sa treaca! Asta a daramat poarta: cosmetizarea d-lui Robu!!!!
  Tot ce se intampla in oras se poate doar daca ii place lui, e un dictator si un tiran narcisist si infumurat….asa a taiat si pomii din Piata Libertatii, incat acum daca e vara te topesti pana o traversezi! Proiectul era cu fonduri europene si nu a fost meritul lui deloc, pur si simplu atat a durat pana sa vina banii, iar in proiect nu era taierea copacilor ale caror coroane alinau arsita… in plus a comandat repede-repede acoperirea sitului arheologic in care mai erau inca muuulte de scos si vazut! Unde in lume se mai distruge asa ? – doar Isis mai arunca in aer vechi vestigii. Nu e deloc exagerata comparatia, asta e dl primar Robu (nu am fost fan al precedentului, dar nici acum nu e mai bine!, parca e un blestem pe orasul asta).
  Ceea ce pe mine personal m-a cutremurat si m-a scarbit in mod deosebit a fost declaratia d-lui Robu din 18 septembrie, cand cu un ton indiferent si total lipsit de compasiune ne spunea ca nu are ce face, era veche poarta, nu era treaba primarului sa o intareasca!!! Dar era treaba lui sa ii distruga rezistenta!, atata infatuare si lipsa de compasiune nu am mai vazut si ma revolta. De aceea v-am scris si imi cer scuze daca am cam lungit-o. Am si eu doi copii, iar cea mare are 22 de ani si face master in arheologie din pasiune si dragoste pentru aceasta meserie, asa ca inteleg si furia si frustrarea celor care pentru plati de mizerie sapa in februarie in pamant inghetat/ namolit si carora superior si autoritar li se cere sa se opreasca si sa inchida santierul, ce nu s-a scos ramane acolo pentru ca trebuie sa acopere si sa transforme Piata Libertatii in Piata Rosie….. Nu conteaza ca s-au gasit artefacte unice in Romania si ca mai erau de scos si de vazut, nu conteaza decat cheful maretei persoane a primarului!!!
  Acelasi lucru si cu poarta care a rapit un tanar mamei si tatalui lui!!! Scuzati-ma, asta nu e cu coruptia ucide, e chiar din vina lui in mod direct! E revoltator!
  Scuze ca am scris atat, dar imi urca un nod in gat cand mai tot apar noi si noi dovezi ale dezastrului care este si acest primar al Timisorii!!! Nu sunt sigura ca o sa cititi, dar na….
  Cu respect,
  Cristina Oltean

Leave a Reply