Guvernul a fost explicat că a introdus elemente în ordonanţa de abrogare a OUG 13 prin care actul normativ emis duminică să fie declarat neconstituţional. Grindeanu recunoaşte că s-ar putea întâmpla aşa ceva şi explică faptul că prin ordonanţa de azi se revine la starea de fapt de dinainte de OUG 13, când unele articole din Codul Penal şi Codul de procedură penală erau neconstituţionale.

“Am vazut in presa ca sunt intesate tot felul de lucruri care ar putea sa dea nuante de neconstitutionalitate. Eu am spus inclusiv aseara ca o sa aducem legislatia la starea de fapt dinainte de ordinanta 13 de marti, 31 ianuarie, si asta am facut. In continuare sunt articole in Codul Penal si Codul de procedura penala care sunt declarate de CCR neconstitutionale. De aceea am cerut tot in sedinta de guvern de urgenta Ministerului Justitiei sa dea drumul la o dezbatere ca sa se ajunga la un proitect de lege care sa fie trimis spre Parlament”, a declarat Grindeanu la Antena 3.

10 COMMENTS

 1. Pai nu este asta indeplinirea visului oricarui lobbyist strain de a face legea intr-o alta tara?
  Observati ce spune Bostinaru de la Bruxelles: Sa vina experti straini sa scrie articole de lege in RO, cu scopul de “a nu mai fi titluri [ostile] in presa straina”.

 2. Va rog sa-i spuneti d-lui prim ministru sa le faca plangere penala jurnalistilor care au dat adresele si nr de telefon ale membrilor guvernului.

 3. Le e frica de ALEGERI ANTICIPATE ?
  Pentru ca , in piata Victoriei sunt multi minori12-17 ani, chiar mai mici, din media am vazut cetateni straini, fara drept dw vot
  asa ca..cei 30.000 sunt mult mai putini…
  Nici soros n ar vrea alegeri anticipate.Investeste prea multi bani , nu i asa ?

 4. Of doamne…zicea Ursu ca nu conteaza ca in Bucuresti sunt un sfert de milion de protestatari ca in Cluj sunt 50000, la Timisoara 50000, la Sibiu 25000 Brasov 8000 etc oricum cumulati azi aproape 500000 de demonstranti fata de 1600 sau 1800 de protestatari pro PSD . Are cea mai mare importanta. Pesedeul este mort! A facut cea mai mare greseala! Conteaza fiecare om iesit in strada! Cele mai mari demonstratii din istoria Romaniei ! Asta este daca adunam pe zile cati au iesit in fiecare seara ajungem la o suma astronomica a demonstrantilor! Aproape doua milioane de demonstranti! Deci conteaza numarul!

  • Pai daca nu demisioneaza Grindeanu si reveniti zilnic in piqta pana la sfarsitul anului depasiti populatia globului.

  • pai sunt aceeasi, intr-o reuniune de multimi elementele diferite se numara doar o data, de unde doua milioane?

 5. Pe principiu tau , tu te numeri in fiecare zi : o Carmen luni , doua Carmen marti ……etc. La sfarsitul anului ajungi la o suma astronomica de Carmen . Mare ti-e gradina doamne !

 6. Una peste alta ar trebui sa GUVERNEZE .Au explicat ce au avut de explicat , si acum la treaba. Nu au fost votati in unanimitate asa ca e normal sa existe si pareri contra . Gandul lor ar trebui sa fie la cei care i-au votat , nu la cei din strada . Acestia nu erau de acord cu ei nici acum doua luni , decat ca acum spun asta cu voce tare. Eu nu cer respectarea votului celor din piata , ci MAJORITATII .Daca vor renunta , EI SUNT ACUM CEI CARE ARUNCA LA GUNOI VOTUL MEU.

 7. Daca azi ai un mar pe masa si nu il mananci, vii maine si e tot acolo, la sfarsit de saptamana dupa calculele tale Carmen ai 7 mere in timp ce pe masa e acelasi mar in toata aceasta perioada. Cred ca erai corigenta la matematica. Ti-au platit parintii examenele de ai trecut clasa? Intrebarea e retorica, nu trebuie sa raspunzi.
  Iar in ceea ce-l priveste pe Iohanus ne-a demonstrat, ca Udrea altata data in iesirile ei, ca are proprietatea cuvintelor cand spunea “cei care au impresia ca au puterea…” desi au castigat masiv la votul din decembrie le-a demonstrat ca instrumentele de manipulare in masa sunt la el, prima data la Colectiv si a doua oara zilele acestea.
  Pentru PSD: daca ati avut tupeul sa iesiti sa cereti votul romanilor, iar apoi ati prins balaurul de coada asigurati-va ca ii taiati toate cele 7 capete pentru ca altfel va inghite de tot si pe noi odata cu voi.

Leave a Reply