Patologia oncologică are un impact major în România, la fel ca în întreaga lume, reprezentând o problemă reală de sănătate publică. Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul constituie a doua cauză de deces la nivel, după bolile cardiovasculare. Numărul de cazuri oncologice nou depistate este în creștere, de la an la an, ceea ce face ca prevenția bolilor oncologice (prin măsuri privind stilul de viață, pentru reducerea factorilor de risc, dar și prin educație pentru sănătate) și depistarea precoce a cazurilor de cancer (prin controale medicale regulate și teste de screening) să devină esențiale pentru a reduce suferința cauzată de patologia oncologică.

Odată diagnosticat, cancerul necesită o abordare multimodală, tratamentul oncologic fiind cel mai frecvent o combinație între multiplele soluții terapeutice existente, din păcate niciuna eficientă în 100% din cazuri: chirurgie oncologică, chimioterapie, radioterapie. Tratamentul modern al bolilor oncologice implică și modalități noi, precum imunoterapia sau procedurile de oncologie intervențională.

Centrul Oncologic SANADOR asigură pacienților cu neoplazii cele mai avansate metode de diagnostic și tratament, similare celor disponibile în centrele internaționale de prestigiu. Tratamentul oncologic este personalizat, pentru fiecare pacient în parte, pe baza recomandărilor făcute de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), care analizează cu deosebită atenție fiecare caz și stabilește secvențele terapeutice optime și ordinea acestora. Din comisia oncologică multidisciplinară fac parte medici bine pregătiți și cu o vastă experiență: oncologi, chirurgi, radioterapeuți, radiologi. P

Pacienții cu neoplazii pot beneficia, la Centrul Oncologic SANADOR, de servicii medicale de cea mai bună calitate, asigurate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație și al tehnologiilor avansate, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare de zi și continuă:

  • Chimioterapie;
  • Radioterapie (radioterapie externă, stereotaxie, brahiterapie);
  • Medicină nucleară (scintigrafie/SPECT-CT, PET-CT);
  • Chirurgie oncologică (Centrul Oncologic este integrat Spitalului Clinic SANADOR).

4 februarie este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului și, anul acesta mai mult decât oricând, trebuie subliniat faptul că managementul optim al cancerului nu poate suferi întârzieri. Pandemia cu noul coronavirus a afectat toate etapele adresării la medic a pacienților – prevenție, screening, diagnostic, tratament sau monitorizare pe termen lung, ceea ce a dus, în întreaga lume, la o creștere a mortalității evitabile. Principalul mesaj al acestei zile este că, oricine am fi și oriunde am trăi, cu toții avem dreptul de a fi informați corect despre cancer și de a avea acces la servicii de calitate pentru prevenție, diagnostic și tratament.

Pe parcursul lunii februarie 2022, SANADOR oferă pacienților oncologici o reducere de 10% la orice consultație medicală de specialitate în ambulatoriul Centrului Oncologic SANADOR și în Clinica SANADOR Floreasca.

Leave a Reply