Un tribunal turc a ordonat plasarea în detenţie a 12 persoane, acuzate că ar fi proferat injurii la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cursul unui miting al candidatului opoziţiei, Muharrem Ince, înaintea alegerilor prezidenţiale de duminica trecută, au anunţat miercuri media oficiale turce, citate de AFP, informează Agerpres.

Cele 12 persoane, care au fost plasate în arest preventiv în aşteptarea procesului lor, sunt acuzate că ar fi “insultat un şef de stat” la Izmir, pe malurile Mării Egee, unde un miting al lui Ince reunise joia trecută zeci de mii de persoane.

Potrivit agenţiei Anadolu, imagini ale scenei, care s-a desfăşurat într-un restaurant din Izmir unde se servea alcool (mentiune facuta de fundamentalistii islamici sustinatori ai lui Erdogan), au fost distribuite prin reţelele de socializare.

Imagini difuzate abundent de site-urile proguvernamentale arată consumatori aşezaţi pe terasa unui restaurant, în aer liber, scandând numele lui Erdogan pe un ton ironic, cuvintele presupuse insultătoare fiind cenzurate.

Adunarea electorală de la Izmir a fost unul din punctele forte ale campaniei lui Ince, învins de Erdogan încă din primul tur al scrutinului de duminică.

Izmir este considerat un bastion al principalei formaţiuni de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat) al lui Ince. Acesta a obţinut acolo 54% din voturi.

Mii de persoane au fost urmărite penal în Turcia sub acuzaţia că l-ar fi insultat pe Erdogan de când acesta a devenit şef al statului în 2014.

8 COMMENTS

 1. Dragos Patraru a fost scos de la TVR, Parlamentul roman a devenit fortăreață, USR a fost sancționat, jurnaliștii straini au fost extrasi de către jandarmi și bagati in dube, manifestanții amendați cu 4000 ron, surdomutii amendați pentru ca “striga” împotriva lui Erdogan de Teleorman. Nu are rost sa mergeți în Turcia care nu este oricum in UE, Aici la noi problema este foarte gravă.

  • O sa zica lumea pe aici ca nu e acelasi lucru.
   Eu spun ca, inca nu e la fel. Dar dupa ce isi vor pune omul lor la parchetul general, atunci sa te tii

  • Tu inger al haosului si anarhiei ce tot cauti pe aici ? Ai lipsit cumva de la impartirea medicamentelor ? Nu mai bine spuneai ceva pe marginea subiectului si nu mai face comparatii, la noi e parfum.

  • Sigur, stalin carmen.
   42 de oameni au fost achitati pe abuz in serviciu, iar alti 3 acuzati au murit in timpul proceselor. Iar fuhrer iohaniSS incalca legea fundamentala, Constitutia, tinand-o in viata conectata la aparate pe Slujirea Nefertiti pe care o pupi tu cu atata ardoare in cur. Mars, javra rezist.

    • Sigur, alexandra stalin. Condamnat pe motivul halucinant ca nu si-a putut proba nevinovatia: “Lipsa unei probe directe cu privire la aceasta fapta nu este de natura sa excluda inexistenta ei… Inculpatul nu a adus nicio proba plauzibila care sa infirme sustinerea acuzarii”.
     Fix asa procedau si nazistii.

 2. Asta e si visul lui Dragnea si Nicolicea. Au inceput timid asmutind jandarmeria pe protestatari. Evident ca vor continua, Daragnea e un caine turbat care nu mai are nimic de pierdut iar jandarmii nu au creier mult deci sunt slugile perfecte

Leave a Reply