La implinirea celor 10 ani de la prima emisie Antena 3, vicepresedintele Academiei Romane, profesorul Dinu C Giurescu mi-a transmis urmarorul mesaj :

Emisiunile Antenei 3 cu comentariile realizatorilor s-au înscris în cotidian, ne însoţesc pe fiecare din noi. Ele informează, ne lărgesc înţelegerea evenimentelor, exprimă temerile şi doleanţele noastre, aprobarea sau împotrivirea noastră. Atari emisiuni se incorporează vieţii noastre de zi cu zi, ne fac să sperăm sau nu, ne fac să credem că putem schimba lucrurile şi câteodată chiar reuşesc.

Televiziunea este parte a existenţei noastre, ne redă în cuvinte şi imagini năzuinţa noastră spre mai bine. Cu 10 ani în urmă priveam la primele emisiuni ale Antenei 3. Fiind spectator am încercat să fiu participant şi realizatorul – acum mă refer la Radu Tudor – a venit în întâmpinarea preocupărilor mele şi am avut astfel posibilitatea să-mi exprim gândurile şi opinia personală, despre temele care intră în aria mea de cuprindere: îndeosebi educaţia, învăţământul, manualele de istorie. Prin urmare, am avut putinţa să-mi exprim şi în această formă opiniile.

Antena 3 alături de alte posturi tv asigură, într-un fel, dialogul cu cetăţenii de diferite vârste şi meserii. Temele abordate de Antena 3 cu măsură, cu echilibru, cu talentul de a comunica cu oamenii, pot ajuta la formarea unei opinii publice mai largi.

Antena 3 a reuşit să mobilizeze oamenii pentru apărarea unor cauze, dându-ne sentimentul că nu suntem singuri şi reînviind solidaritatea între cetăţeni.

Când poţi dialoga cu realizatori precum: Radu Tudor, Adrian Ursu, Răzvan Dumitrescu, Sandra Stoicescu, Oana Stancu, Dana Grecu sau Mihai Gâdea pentru a cita numai câteva nume, atunci mesajul Antenei 3 merge direct la telespectatori.

Iată ce înceamnă aniversarea a 10 ani de la prima emisiune a Antenei 3.

Şi mai este ceva. Dacă emisiunea tv te atrage cu adevărat îţi dă sentimentul că nu eşti singur, că şi alţii gândesc la fel: sentimentul extraordinar al solidarizării pentru o idee, pentru o cauză. Ceea ce în fond înseamnă foarte mult, îţi dă încredere şi te îndeamnă să speri şi să acţionezi. Pentru toate acestea urez Antenei 3 şi realizatorilor ei La mulţi ani cu sănătate şi reuşite!

Dinu C. Giurescu

9 COMMENTS

 1. Un mare domn.De la dansul,de la dnul Paler ar fi putut multi sa invete lucruri exceptionale.Pacat ca totusi n-au facut-o. Iar acum probabil ca este prea …tarziu.

 2. Asa este si ma tem ca daca va inchid astia… nu stiu ce mai ramane bun in tara.
  Ati cam ramas singura reduta a romanismului.

 3. F. frumoase cuvinte, sincere si adevarate…Iata ce inseamna un intelectual cu spirit nobil… lucid, informat, iubitor de neam si tara…

  «Antena 3 a reuşit să mobilizeze oamenii pentru apărarea unor cauze, dându-ne sentimentul că nu suntem singuri şi reînviind solidaritatea între cetăţeni.»

  Multa sanatate stimate d-le Dinu C Giurescu si va asteptam cit de curind printre noi!

 4. Nu se stie cat de destructurat este PSD-UL dar are cel mai puternic electorat si va fi si mai puternic cu cat mai mult sunt prigoniti pesedistii de basisto-iohannistii care manipuleaza justitia.Lumea vede ce se intampla iar unpr-istii astia care sunt niste nimeni in drum strecurati pe langa psd si care acum isi inchipuie ca santajeaza psd-ul cu mentinerea guvernarii,dar se gudura pe langa Iohannis si kovesi,de frica puscariei, avand si ei cine stie ce pacate,sau pur si simplu terorizati de escrocii iohannisti care manipuleaza acum justitia,or sa realizeze cand or sa cada de fraieri cum or sa cada multi alti catelusi care se caciulesc pe la pulpana coruptului 6 kase.Bagati inainte flacai,ce daca o sa cada guvernarea,abia ca lumea o sa vada din cauza cui este lichidata cea mai buna guvernare pe care a avut-o tara.Votati-l pe Unguent,lumea o sa vada din cauza cui o sa ajunga VAKA KOBE iar la butoane nationale importante.Oricum se cam vede ca tuturor vagabonzilor astora in frunte cu Iohannis,cu provocarile lui premeditate impreuna cu kovesi,ungureanu,blaga,gorghiu,etc putin le pasa de o criza politica ce poate sa ne arunce pe o panta a recesiunii care ne-ar duce in situatia Greciei,acum cand o noua posibila recesiune se intrevede a bantui prin Europa datorita situatiei Greciei ce deja a determinat o intreaga balacareala europeana. Bai Oaie,tu vorbesti de legi si nici proprii nadragi nu ti-i cunosti.Daca legea 96/2006 zice ca votul este cu cvorum ce mai comentati?.Tariceanu a respectat legea care este in vigoare si nedeclarata neconstitutionala,iar daca acum aveti contestatii,luati-va de Blaga si Anastase, care au avut ani la dispozitie sa schimbe legea aia dupa cum au interpretat ccr-ul basist, Constitutia in 2008 si asta la doi ani dupa ce tot ei au interpretat alfel Constitutia si au dat legea care acum nu le mai convine.De 25 de ani basoii tai umbla numai cu golanii, interpretari si sucituri de legi in paralel cu hotiile lor de au terminat dracu tara asta definitiv.Iar astia ca tine i-ati tot sustinut in magariile lor,dar stiti apoi sa urlati de foame si ca nu mai aveti decat sa adunati ciuperci si melci din padure. Asa incepe sa se reliefeze,mai ales au inceput sa i se cante imnuri si ode,iar lui 6 Klause ii se face traseu comemorativ de parca este Lenin in viata.Toate astea repeta Cultul Personalitatii al lui Ceausescu. Pai daca este asa ,mai facem o Revolutie. Bai Distrusule,tu esti ala care ti-ai crestat creierul cu lama ca sa aiba si el “cute”? Oaie,primele doua exemple nu sunt pentru arestare si s-au votat in conformitate cu alta lege.Pe tine te-a prostit Gorghiu si vii aici “sa pui papagalul” ca sa arati ce “informat” esti.Bezna in capul vostru. Dedicatie exceptional pentru cei baietii care stie sa fie respectuosi si care nu ridica vocea in fata tatalui. Calatorie feroviara

  https://www.youtube.com/watch?v=1Xe_xkUPCBg

 5. Masca populista si-au pus rahatii penelisti cand se pornira ei sa planga pe umarul agricultorilor care sunt nemultumiti de subventiile date de guvern,asta dupa ce le-au fost marite alora subventiile,caci Boc si pedelacii,actualii penelaci,adica tot ei, cei care au prigonit agricultorii si acum ii tamaiaza,le-a dat doar multa UE.Si subventiile cine le-a “negociat” la UE? Nu taticul spiritual al actualului PNL pe numele lui de Basescu? Circarii dreacului. Bai Militianu Oaie,acum nu este vorba de politicieni corupti,demolatule,ci de un om simplu,bezmeticule,caruia i s-a dat puscarie in loc de banii care i se cuveneau,asta pentru ca a suparat o smechera.Sa ai si tu parte la tine acasa de astfel de “luptatoare desavarsite” ca sa te saturi sa mai bati campii. Da,o sa ii atace pe Tariceanu,Ponta si toti “raii” care ataca iar “independenta justitiei”.Deocamdata sta si ticluieste forma vrajelii,caci fondul se stie. Bai Oaie,basist batran ce esti tu.Dar pe Chiuariu,deja condamnat penal aflat prin Parlament membru PNL cine il apara?In niciun caz Tariceanu,bai branzoaie de oaie. Penalii din Parlament pecum Blaga,Gorghiu,Boagiu,Anastase si multi alti basisto-penelisti,sunt aparati de varfurile alea de rahat si nu de Tariceanu.Ce “curatenie” au facut slugile alea mafiote,ciobane?Toti ciorditorii de multe milioane se plimba liber si traiesc intr-un lux pe care tu,un cioban prost, nici nu ti-l poti imagina stand la stana, ca magarul in mijlocul turmei. Corect. Si nu numai acoperitii ci si toti coruptii basisti si penelisti protejati de “cheile” plantate de basescu in justitie si preluate acum de iohannis,noul “coleg”. Corect,hotii penelisti nu sunt aparati pentru ca sunt aparati de iohannis si kovesi. Bai Oaie,tu vorbesti de legi si nici proprii nadragi nu ti-i cunosti.Daca legea 96/2006 zice ca votul este cu cvorum ce mai comentati?.Tariceanu a respectat legea care este in vigoare si nedeclarata neconstitutionala,iar daca acum aveti contestatii,luati-va de Blaga si Anastase, care au avut ani la dispozitie sa schimbe legea aia dupa cum au interpretat ccr-ul basist, Constitutia in 2008 si asta la doi ani dupa ce tot ei au interpretat alfel Constitutia si au dat legea care acum nu le mai convine.De 25 de ani basoii tai umbla numai cu golanii, interpretari si sucituri de legi in paralel cu hotiile lor de au terminat dracu tara asta definitiv.Iar astia ca tine i-ati tot sustinut in magariile lor,dar stiti apoi sa urlati de foame si ca nu mai aveti decat sa adunati ciuperci si melci din padure. Bai Distrusule,tu esti ala care ti-ai crestat creierul cu lama ca sa aiba si el “cute”? Asa incepe sa se reliefeze,mai ales au inceput sa i se cante imnuri si ode,iar lui 6 Klause ii se face traseu comemorativ de parca este Lenin in viata.Toate astea repeta Cultul Personalitatii al lui Ceausescu. Pai daca este asa ,mai facem o Revolutie.
  Oaie,primele doua exemple nu sunt pentru arestare si s-au votat in conformitate cu alta lege.Pe tine te-a prostit Gorghiu si vii aici “sa pui papagalul” ca sa arati ce “informat” esti.Bezna in capul vostru. In tara mamaligarilor,golaniile hotilor basisti continua sub regia coechipierilor lui Basescu. Da amice,bine punctat.Se pare ca presa este in foarte mare parte controlata de patroni subventionati la negru si acoperiti stipendiati suplimentar din fonduri negre de origine basista,oengista externa sau poate sereista.Da,se vede dupa cum “lucreaza”,dupa cum se pornesc intr-o generala oracaiala contra cui primesc ei ordin si in acelasi fel ,”in corpore”,pun “perna pe difuzor” cand,intamplator mai pica si cate o musca basisto-liberala in vrajeala,in ciorba, “luptei cu coruptia”.Si propaganda basisto-liberala de dezimformare,adica mai bine zis,puturos-mincinoasa,care se porneste sau se reia masiv pe cate o tema aiurea, zilnic, pana la tampeala,astfel incat “sa nu se raceasca fraierii”. Bai alta Oaie,ce tot bati campii ca Baba Oarba? Penali sunt basistii tai si cu cine ii protejeaza. Habar nu ai de capul tau si vorbesti de “incalcari”. Ai auzit tu ceva, dar se refera doar la ce este legat de IMUNITATEA parlamentara.Cu privire la asta uite ce spune legea 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor la Articolul 25: “Articolul 25 – Caracterul hotararilor Camerelor
  Hotararile Camerei Deputatilor si ale Senatului, ca si cele ale birourilor permanente respective, adoptate in materie de imunitate parlamentara, sunt definitive si executorii, obligatorii fata de orice autoritate publica, si se executa intocmai si de indata. Ministrul justitiei raspunde de executarea acestor hotarari”. Deci hotararile in materie de IMUNITATE sunt DEFINITIVE si EXECUTORII (precum hotararile judecatoresti definitive) si nu mai pot fi atacate de nimeni,nici macar de ccr, caci si boierii de la ccr trebuie sa se supuna legilor care sunt in vigoare. Așa zice, băi, și băsescu despre doamna Ministru al Finanțelor. Așa-i că-s mai frumoase și mai inteligente udrea sau Anastase, Paul Vass, sau Vălean care-s dee dreapta? Bai Oaie,prim-fishic,aia de la FeMei sunt psd-sti sub acoperire,daca nu stiai.In realitate sunt de pamant din Teleorman.:)) Pana nu avem la finante pe Anastase care ar sti sa numere banii ca si voturile, intru binele poporului,precum Pristanda,steagurile,tara nu are niciun viitor luminos.Sa fie clar.:)) Dar merge si Videanu,sau Orban,sau Petrache,sau… Strazi neasfaltate si cu gropi ca cele din estul Sibiului nici in fundul cartierului Ferentari din Bucuresti nu mai exista.Pana si Vanghelie s-a dovedit mai gospodar decat Iohannis. De ce sa-si dea demisia, mai Ceapa?Nu aveti voi basistii acces la buget si foamea va ucide?
  paris – Bai ceapa, oaie si altele pe care le invoci atat de des pentru ca te intalnesti cu ele zilnic cel mai probabil, e o zicala care precizeaza din ce poti sa iti faci tu manta de ploaie ca sa nu te mai ploua direct in gat!

  https://www.youtube.com/watch?v=OWsWzppYjB4

 6. Antena 3 – singura legatura cu libertatea

  Intr-o tara afundata in dictatura, controlata absolut de servicii si interse straine Romaniei Antena 3 a mai ramas singura legatura cu democratia si liberattea cuvantului.
  Parlament: ANIHILAT
  Guvern: ANIHILAT de dosare DNA
  DNA: Controlat de serviciii
  ICCJ: controlat de servicii
  CCR: controlat de servicii
  Mass media: controlata de acoperiti
  Refrendum: FURAT

  In afara de Antena 3, Jurnalul National, Lumea Justitie (www.luju.cro) si cativa ziaristi de la Cotidianul n-a mai ramas nimic , nici libertatea cuvantului si nici democratie.

 7. Domnul academician asa cum ne-a obisnuit a dat un mesaj de bun simt.
  Antena 3 este un liant intre oamenii de bun simt al acestei tari. Reînvierea solidaritatii între cetăţeni trebuie mentinuta si cultivata.

Leave a Reply