Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Teodor Meleşcanu, a declarat joi, referitor la o posibilă lege a defăimării, că există foarte multe ştiri false care “fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea”, afirmând că această lege “se poate face pe cale juridică sau prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme”.

“În lumea noastră de astăzi, percepţia e mai puternică decât realitatea. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat în România, dar are o percepţie despre ceea ce se întâmplă în România. (…) În mare măsură (percepţia – n.r.) este, să spunem, corectă, însă, în acelaşi timp, există şi foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea. În mod sigur, duc la o imagine negativă a României. Tocmai de aceea, diplomaţia publică, comunicarea strategică sunt pentru noi priorităţi în Ministerul de Externe”, a spus Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă o lege a defăimării ar fi necesară, acesta a spus: “Vreau să vă spun că unul dintre cele mai importante şi mai eficiente mijloace este o organizaţie din SUA, care se numeşte Anti-Defamation League, care are o politică foarte serioasă de a lupta împotriva defăimării. E vorba de comunitatea evreiască. Se poate face şi pe cale juridică, se poate face şi prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, recent, că a vorbit cu mai mulţi colegi pentru a lucra la o lege care “să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”. El spune că oameni ca Monica Macovei şi alţi europarlamentari care “mint şi defăimează despre propria ţară” aduc deservicii.

”Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni – gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară – aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic. Am spus că trebuie să facem o lege care să dea dreptul statului român să corecteze aceste lucruri. Nu ştiu acum cum, dar în alte ţări poate există aşa ceva. Nu poţi să stai indiferent şi inactiv. Vi se pare bine ca despre ţara noastră să se vorbească, folosind minciuni, atât de rău? Să se spună lucruri mincinoase? Eu nu vorbesc de infracţiune, dar cineva trebuie să plătească. Sigur că intră la liberă exprimare, dar asta nu înseamnă că trebuie să defăimezi”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit news.ro

 

8 COMMENTS

 1. Plesu a scris un articol pe subiectul asta. E de acord cu legea dar sa se aplice retroactiv, de exemplu celui care a scris asta:

  “Pretutindeni, în administraţie, în finanţe, în universităţi, la Academie, în Corpurile de selfgovernment, pe jeţurile de miniştri, nu întîlnim în mare majoritate decît iarăşi şi iarăşi acele fatale fizionomii nespecializate, aceeaşi protoplasmă de postulanţi, de reputaţii uzurpate, care se grămădeşte înainte în toate şi care tratează c-o egală suficienţă toate ramurile administraţiei publice. (…). [Continuăm] a perpetua rămînerea la putere a unei clase de paraziţi sociali, de oameni fără ştiinţă de carte şi fără caracter, slugi ai oricărui guvern şi ai oricărui sistem, dar duşmani meritului şi adevărului sub orice sistem şi sub orice guvern. E neauzit, dar aşa este”

  Citeste mai mult: adev.ro/p5zhl5

 2. Se pot da valize de legi care vor fi aiurea si in realitate doar apa la moara “justitiei” Statului Paralel Corupt si Mafiot, ce va avea material in plus cu care sa execute, sau nu, numai pe cine are chef si interes ,motive mai multe pentru alte inventii, mistificari si contorsionari ale cuvintelor, adevarului si realitatii,iar pentru noi alte magarii precum deja bine cunoscutele si vazutele, restul lumii le va lua executantilor,cel mult,caii de la biciclete.Denigratorii consacrati,gen Macovei,Cristian Preda,Kiovesi,Iohannis,Basescu si alte poame, isi vor vedea mai departe de “treaba”,iar legea cu defaimarea va fi preluata si orientata doar spre o anumita parte a presei si doar aplicata celor incomozi pentru Plaga Statului Mafiot.

 3. O lege foarte periculoasa, este o lege demna de nazisti sau comunisti, primul pas spre cenzura si politie politica, practic oricine constata o problema si vorbeste despre ea o sa fie acuzat de defaimare si ajunge la puscarie, ati vazut ce au patit zeci de mii de turci care au ajuns la puscarie pentru ca erau impotriva conducatorului mult iubit Erdogan?

  Sunt exact pasii spre un regim autoritar, se creeaza un babau cum ar fi “statul paralel”, niste inamici ai statului care sunt “defaimatorii” si clasa politica o sa aiba nevoie de cat mai multe privilegii si legi favorabile si putere pentru putea sa “ne salveze” de babau si de inamicii satului.

  Asa se pierde libertatea, putin cate putin, in primul rand presa va avea de suferit, in timpul regimului Basescu toata Antena3 intra in puscarie daca exista legea asta, ar fi fost toti acuzati ca “defaimeaza statul”.

 4. Problema e daca aia care “defaimeaza” mint sau nu. Ca daca mint, avem legi contra asta, sau daca nu trebuie facute legi contra celor care mint in functii publice si repeezentative. Iar daca nu mint, unde e defaimarea?! Sau e doar mandria sa ascundem rahatul sub pres?

 5. O lege care ne poate duce la inceputul Crestinismului sau mai optimist la inchizitie. Cand ai in 2018 militieni comunisti care amendeaza un surdomut pentru ca a strigat lozinci si ministra ii mangaie pe frunte.justitie care elibereaza violatori de copii….. banditi care jefuiesc o tara si votanti care ii aleg in frunte si ii aplauda…o astfel de lege da apa la moara unor nebuni sa isi faca numarul. Un exemplu simplu care demonstreaza ca lucrurile nu se schimba pentru cei care trebuie sa aplice o lege( pentru bucuresteni sau cei in tranzit ) Pe soseaua Mihai Bravu functioneaza sectia 8 politie(militie) intre str Vatra Luminoasa si sos Iancului sunt doar indicatoare de interzicere a opriri si parcare paralel cu trotuarul.Acolo parcheaza neregulamentar pe doua randuri salariatii sectiei de politie si musafirii. Acest lucru se intampa si inainte de 1989. Daca treci de aceasta zona si opresti masina esti imediat sanctionat cu amenda. Cei care nu respecta legea defaimeaza?

 6. Eu abia astept sa se dea legea asta ca poate asa se intampla ceva si cu aia care au denigrat tara asta aratand lumii ca vrem sa dam o ordonanta prin care sa injumatatim pedepsele violatorilor sau vrem sa scadem pedepsele in loc sa construim inchisori, de ne-a mers vorba de hotii europei si tara infractorilor protejati prin lege. Asta nu e tot denigrare?
  Denigrare e si sa trimiti comisii parlamentare romane in Norvegia ca sa-i cinvingi pe aia ca au o protectie a copilului proasta, de ex

Leave a Reply