Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a marcat astăzi deschiderea anului universitar 2016 – 2017, se arata intr-un comunicat al SRI.
La ceremonia desfășurată la sediul Academiei a participat directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, însoțit de prim-adjunctul directorului, general-locotenent Florian Coldea, precum și de alți membri ai conducerii instituției.
În cuvântul adresat, directorul SRI a ținut să le transmită studenților faptul că profesia pentru care se pregătesc este una în care comportamentul etic este o componentă esențială, care trebuie să le guverneze anii de studii și cariera de ofițeri de informații. Responsabilitățile apasă atât pe umerii tinerilor din Academie, cât și pe cei ai conducerii SRI, instituție care mai târziu îi va integra în operațiuni și parteneriate în care corectitudinea este un element cheie.
În egală măsură, directorul SRI a anunțat și faptul că, mai ales la nivel de Scoală Doctorală, Academia Națională de Informații se află în fața unui moment care este tratat ca un nou început. Un moment pentru care conducerea Serviciului a implementat un set de modificări de substanță la nivel de selecție, personal, proceduri, control și îndrumare academică, în vederea recâștigării unei reputații care în ultima perioadă a avut de suferit. Procesul va fi unul care va cere timp și energie, însă era absolut necesar să fie demarat neîntârziat.
Instituţie militară de învățământ universitar unică la nivel naţional, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a format, în decursul timpului, peste 20 de generații de ofițeri pentru întreaga comunitate națională de informații, scrie SRI in comunicat.

11 COMMENTS

 1. De când scriu eu despre mizeriile astea, se putea modifica legea sau o ordonanţă care interzice asemenea practici!
  Îmi amintesc câţi bani a trebuit să arunc pentru a aduna tot felul de adeverinţe chiar şi de la minister pentru recunoaşterea studiilor zi pe zi în străinătate(elveţia) pentru a merge mai departe cu Cambridge! Enorm de greu aici în ţară şi în afară şocaţi de atâtea studii zi pe zi fără niciun second-hand(fără frecvenţă sau Spiru Haret)! Aţi distrus voi perindaţilor tot instituţia studii absolvite zi pe zi şi diplome reale!
  Chiar vă rog să nu vă mai lăudaţi su diplome primite din străinătate de scăunari! Mai ştim şi noi cum se fac studiile şi cum se primesc diplomele!

 2. Foarte tare stirea… “Eduard Hellvig, însoțit de prim-adjunctul directorului, general-locotenent Florian Coldea! Cel mai important lucru pentru Romania ”Clanul este in libertate…”!

  • Blocul in care a fost sediul Hexi Pharma (sau Hexi Farma?) a intrat in renovare de tip reabilitare termica. Sa fie doar o coincidenta? Asa era programat si i-a venit randul? Asa in pragul iernii?

 3. Domnule Director Edward Hellvig,

  Cred că ar trebui să fiți suficient de atent cu numirea domnului prof.univ.dr.Adrian Ivan în funcția onorabilă din cadrul instituției manageriata temporar de dvs. Domnul profesor Adrian Ivan nu are statura morală și suficient de puțin intelectuala pentru a îndeplini atribuțiile de șef al scolii doctorale a SRI. Dacă doriți detalii despre competența, coniventele și produsele dlui Ivan, le puteți avea, onest, simplu!
  Nu este prea târziu domnule Hellvig! Asta ca sa nu le aflați din alte surse, altele decât SRI!

 4. Pentru că tot suntem în zodia luptei antiplagiat sper ca această comunitate universitara din urbea koloszvara are demnitatea de a cere verificarea tezelor de doctorat a domnilor Andrei Marga, Liviu Zapartan, Ioan Aurel Pop, Vasile Dâncu, Mircea Miclea, Mircea Muthu, Irina Petras, Traian Vedinas, Traian Rotariu, Vasile Boari, Ruxandra Cesereanu, Dorin Isoc, Radu Munteanu, Ion Pop, Ioan Hosu, Ioan Bolovan. Chiar dacă expertizarea va dura mai mult, având în vedere redactarea dpdv tehnic în cazul celor mai în vârstă, dorim sa aflăm, chiar dacă durează, Adevărul!
  În ceea ce-l privește pe dl prof.univ.dr.Adrian Ivan, analist, lobbyst în ministere de forță, chiar dorim ca CNATDCU sa- i analizeze teza de doctorat cu celeritate. Dacă – i citiți editorialele din ziarele locale va veți minuna, de INTELECT!

 5. Sa intelegem ca ge’al Coldea a gasit prilejul potrivit sa-si arate mutrita in public ca sa intelegem ca nu s-a pensionat?

 6. Dar de ce avem nevoie de o scoala doctorala de informatii? De ce trebuie sa avem doctori in informatii? Ofiteri de informatii bine pregatiti si bine acoperiti nu este suficient? Se teme teroristul, spionul etc. mai tare daca (afla ca) ofiterul roman este si doctor?

 7. Domnule Radu Tudor, dacă veți investiga mai atent, veți afla ce doctori în relații internaționale a “scos” dl.prof
  Adin Ivan. De asemenea, o să vă minunați ce personal didactic și asociat, ce ” flora și fauna,” numai cu numele euro atlantica se invârte pe acolo.Îl dam jos pe Onisor, ca sa îl punem pe Ivan.
  VA asigur ca veți fi trist după aflarea adevărului!

 8. Pe cine a facut doctor? E simplu. Pe acei oameni, specialisti in orice, mai putin in domeniul securitate nationala, adica exact unde domnul profesor Adrian Ivan “exceleaza”.
  Domnule Radu Tudor, daca vreti sa va convingeti de valoarea profesorului Adrian Ivan si a ciracilor ori colegilor sai de la Cluj, invitati-i la Antena 3 la o emisiune cu o tematica de profil, din domeniul securitatii si apararii nationale, intelligence modern, geopolitica, cultura de securitate ori problematici europene, in special problema minoritatilor.
  Daca faceti aceasta emisiune cu domnul profesor Ivan si cativa dintre colegii si doctorii sai ( ii alegeti dvs de pe site-ul facultatii de relatii internationale si a scolii doctorale de studii de securitate) va sugerez sa nu le pregatiti intrebarile inainte.
  Cu profesorul universitar Adrian Ivan veti avea un rating fulminant, ca la filmele de odinioara cu Louis de Funes!
  Si in definitiv, cum observa pertinent dl.Cristian Moanta, de ce au nevoie spionii, militarii si politistii de scoli doctorale?

Leave a Reply