Directorul Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig, însoţit de prim-adjunctul SRI, generalul Răzvan Ionescu, au fost într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii la care au avut o serie de întâlniri cu oficiali americani din domeniul informaţiilor precum Avril Haines, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA şi cu William J. Burns, directorul CIA.

Principalele teme de pe agenda convorbirilor au privit situaţia de securitate regională şi globală în contextul actual, cât şi dinamica situaţiei operative, mai arată comunicatul de presă al SRI.

La discuţiile purtate au fost punctate importanţa cooperării şi schimbului de informaţii dintre SRI şi serviciile din SUA, rezultatele obţinute precum şi modalităţile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate.

La finalul întâlnirilor, atât conducerea SRI cât şi cele ale structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni şi contracara agresiunile care ameninţă securitatea naţională şi regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global, conform sursei citate.

Leave a Reply