Ciudatul Donald Trump face un mare serviciu Rusiei, cea care cauta cu disperare sa fisureze solidaritatea occidentala, pentru a vulnerabiliza marele adversar care l-a pus pe coji de nuca pentru incalcarea grava a normelor dreptului international. Ancheta privind legaturile Trump-Rusia scoate la iveala o realitate dramatica : SUA, cel mai important lider al lumii occidentale, a cazut pe mina unui presedinte cu manifestari si actiuni concrete de amic al inamicului. Dramatice momente !

 

Diviziunile arătate de liderii europeni în faţa problemei migraţiilor sunt un semn de slăbiciune a Uniunii Europene şi alimentează mişcările populiste şi xenofobe, a avertizat miercuri preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu o zi înaintea summitului crucial programat joi şi vineri la Bruxelles, relatează AFP.

Într-o scrisoare de invitaţie trimisă celor 28 de şefi de stat sau de guvern din UE, Tusk arată că ‘dezbaterea cu privire la migranţi se inflamează tot mai mult, iar acesta va fi punctul principal al ordinii de zi’.

‘O condiţie prealabilă unei politici reale a UE în domeniul migraţiei este ca europenii să decidă efectiv cine intră pe teritoriul european. Neatingerea acestui obiectiv ar fi, în fapt, o manifestare a slăbiciunii noastre şi, mai ales, ar putea da impresia că Europa nu are frontiere externe’, subliniază el.

‘Cetăţenii europeni aşteaptă de la noi să facem dovadă de determinare în acţiunile noastre pentru restabilirea sentimentului lor de securitate’, mai spune Tusk în scrisoare, notând că ‘oamenii vor aceasta nu pentru că au devenit brusc xenofobi şi vor să ridice ziduri împotriva restului lumii, ci pentru că revine fiecărei autorităţi politice să aplice legea, să-şi protejeze teritoriul şi frontiera’.

‘Am asistat la crearea de noi mişcări politice care oferă răspunsuri simple la chestiuni tot mai complexe. Simple, radicale şi atrăgătoare. Criza migratorie le furnizează un număr din ce în ce mai mare de argumente’, atrage atenţia preşedintele Consiliului European.

‘Tot mai mulţi oameni încep să creadă că doar o autoritate puternică, antieuropeană şi antiliberală în spirit, cu o tendinţă manifestă spre autoritarism, este capabilă să oprească valul de migraţie ilegală’, mai arată Tusk.

‘Mizele sunt foarte ridicate. Şi timpul este scurt’, avertizează el.

În aceeaşi scrisoare, Donald Tusk le cere liderilor UE să se pregătească pentru cele mai pesimiste scenarii în ce priveşte relaţia cu SUA.

‘Atunci când vom discuta despre migraţie sau reforma zonei euro, este important să păstrăm în minte contextul geopolitic care a urmat summitului G7 din Canada’, la care SUA au respins brusc o declaraţie comună negociată cu greu, a explicat el.

‘În pofida eforturilor noastre neobosite pentru a menţine unitatea Occidentului, relaţiile transatlantice sunt supuse unor presiuni imense din cauza politicii preşedintelui Trump. Din nefericire, diviziunile merg dincolo de comerţ’, a subliniat preşedintele Consiliului European în scrisoare.

După ce comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstroem, a afirmat marţi că, ‘de când ne-au impus taxe vamale, nu există dialog’ cu Statele Unite, purtătorul de cuvântul al executivului comunitar, Margaritis Schinas, a anunţat miercuri că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar putea să se deplaseze în curând la Washington pentru o întrevedere cu Donald Trump.

Vizita îşi propune ‘să păstreze deschise căile de comunicare’ şi ‘să rezolve problemele comerciale în mod amical’, mai ales în sectorul auto, a explicat purtătorul de cuvântul. Data vizitei nu a fost stabilită deocamdată, purtându-se în continuare discuţii cu Casa Albă, a precizat el citat de news.ro

 

6 COMMENTS

  1. Acest “ciudat” are girul curți supreme care a validat cu majoritate de voturi decretul anti migrație a lui Donald Trum.Asta este așa este democrația poți să faci lucruri rele dar legale.Dreptatea nu merge mana in mana câteodată cu legalitatea.Si problema este că urmează multe decizii ale Americii care vor destabiliza uniunea europeană în plan economic posibil și militar.Asta este Donalt trump mai vrea un mandat de președinte și va face orice sa îl obțină mai ales că cetățeanul standard mediu american naționalist nu da doi bani pe uniunea europeană chiar salută aceste taxe impuse de trump care afectează financiar tarile europene.

  2. bun comentariu..poate asa se va termina si cu “asistatii sociali” de peste tot in Europa..inclusiv emigrantii astia de “tip nou”

  3. V-ati intrebat care sant taxele puse de communitate produselor Americane si taxe pe care le pun Americani pe produsele venite din Comunitate. Si ve-ti vedea cine are dreptate

  4. Ha,ha,ha! De mult timp scriu ca toate sunt puse pe hartie si capcanele sunt pentru prostii care se cred mari si tari in urma diplomelor,insignelor,premiilor si destule mijloace de pe urma carora ofertantii primesc bonusuri si facilitati in urma legilor tarii respective! Sa fie o coincidenta sau nu in romanica?! Multi,multi ani de…prosteala prin promisiuni neconcretizate sau false!

Leave a Reply