Traian Băsescu începe să se încurce în explicaţii pe măsură ce ancheta penalilor lui se apropie de el. Finanţarea campa¬niei prezidenţiale din 2009 devine un obiect separat de investigaţie pentru DNA. Fostul ministru PDL Gabriel Sandu, alt lider PDL, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, dar şi miliardarul favorit al regimului Băsescu, Dorin Cocoş – toţi confirmă în declaraţii scrise că în campania lui Băsescu din 2009 s-au folosit bani negri de ordinul milioanelor de euro. Prima reacţie a lui Băsescu a fost o dezminţire lipsită de credibilitate. El a spus că nu ştia detaliile financiare ale campaniei, că alţii s-au ocupat. Apoi a scăpat porumbelul: a spus că ştie precis ce a făcut şi ce n-a făcut Blaga cu banii, cum se fac sponsorizările şi plăţile de campanie la partid. Şi a dat un semnal public spre Udrea şi Blaga ce anume să spună în faţa procurorilor DNA despre finanţarea campaniei sale.

Iată ce spunea suspectul de azi în 18 aprilie 2011 la Bacău: „Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat”. Întrebarea esenţială în afacerile Microsoft şi ANRP, cu prejudicii estimate de sute de milioane de euro în perioada 2009-2012, este următoarea: câte milioane de euro au rămas la Elena Udrea, Dorin Cocoş, Alina Bica, Gheorghe Stelian şi câte s-au dus direct spre Traian Băsescu, pentru averea familiei sale şi pentru finanţarea unei campanii prezidenţiale câştigate foarte dubios în 2009? Este în stare DNA să investigheze acest aspect şi să răspundă la întrebare?
Cum ar spune americanii: DNA, follow the black money !

http://jurnalul.ro/editorial/dna-follow-the-black-money-687587.html

9 COMMENTS

 1. IATA SOLUTIA!!

  Daca romanii renunta la tarania din ei insisi, va disparea si tarania pe care o propaga in jurul lor! Asa inca, romane, incepe cu tine insuti sa iti exorcizezi propria-ti taraneala! Numai asa, vom ajunge si noi “occidentali”!

 2. Necazul este ca si in cazul in care descopera ..”banii negrii” autoritatile statului(DNA,…) nu iau masuri pentru …sechestrarea si apoi confiscarea averilor ilicite (multi dupa doi-trei ani de puscarie se bucura ei si familiile lor de trai imbelsugat pe viata).

  • Statul nu se ocupa de averile ilicite. Alea sunt tabu indiferent daca vorbim de betivan, alti politicieni, lucratori in administratie sau oameni de afaceri cu legaturi stranse cu politicieni sau partide politice. In schimb statul se ocupa de banii obtinuti din dobanzi bancare, burse studentesti, dividende obtinute pe acele cupoane inpartite la “marea privatizare” sau pensiile platite in conturi bancare nu prin factor postal in cazul celor ce nu au alte venituri declarate. Aici intra cei din diaspora ce au depus bani in bancile din Romania, studentii bursieri sau carora parintii le-au deschis un cont bancar dar nu sunt prinsi nicaieri pentru CAS sau pensionarii cu pensia mai mica decat pensia minima garantata sxcutita de plata CAS. Pentru toti acestia la o dobansa sau dividend de 1. 15 sau 30lei statul le ia acum 468lei CAS calculat la salariul minim pe economie. Astia trebuie taxati nu coruptii. Astia au averi ilicite si trebuie jecmaniti.

 3. de cand a aparut el pe firmamentul politicii romanesti cand a spus el de doua ori acelasi lucru ?Niciodata .Oare de ce ?pentru ca nu afost si nu este si nici nu va fi o persoana care prezinta seriozitate ,ba mai mult merg mai departe si zic ,,un mare mincinos”.se incurca in explicatii?bineinteles si tot din cauza minciunilor spuse .nu poti sa tii minte toate minciunile nascocite si care pe moment te scot din incurcatura ,dar cum se spune ,,minciuna are picioare scurte” si negresit adevarul iese la lumina .Ce nu inteleg este de ce se trage de timp si nu se intra amanuntit in cercetarea lui de catre DNA cat vor sa-l mai acopere potlogariile facute .Se scuzau cu imunitatea ,acum ce scuza mai au ?oare voi apuca ziua sa vad ca preocupa pe cineva soarta acestui infractor ?am anii care-i am si inca nu am vazut un exemplu de infractionalitate ridicata la asa un rang inalt in toata familia lui .A propos am vazut-o pe analfabeta de Eba la botezul copilului si ma intrebam cum se simte cand stie ca Monica Iacob R.sta acolo unde sta si nu-si poate strange in brate copiii decat la vorbitor ?multa durere ,poate ea plateste scump aceasta prietenie cu Eba dar copilasii ei ce vina au sa creasca fara mama ?Rai si infractori acesti BASESCU.

 4. reducerea TVA la mancare, daca Ponta nu intervine rapid, o sa fie un FIASCO total. O sa avem la 1 iunie preturi mai mari decat cele dinainte de anuntarea scaderii TVA.
  Tovarasul ala daniel constantin sa puna ANAF-ul sa se duca la mafia hypermarketurilor si sa vada cum extrag sute de milioane de euro anual din tara fara sa plateasca nici un impozit si sa nu mai pozeze pe post de tolomac politic la plimbare cu carutul.
  Kauflandul preferat al tovarasului daniel constantin a facut preturile KO duminica cand 1 kg pulpa de porc a ajuns la pretul ASTRONOMIC de 22 lei/kg de la 13-15 lei cat era in mod normal acum doua saptamani.

  La 1 iunie cu TVA de 9% o sa avem preturi mai mari cu cel putin 10-20% mai mari decat inainte de anuntarea reducerii TVA.

  Ponta sa se trezeasca urgent ca e posibil sa-l ia lumea in strada la suturi in fund de nu-l mai scapa nici mama securistilor din jandarmerie!

  • Oare cand vorbesc de scaderea preturilor cu acelasi procent cu scaderea TVA tin cont si de pretul de productie? Nu de alta dar carburantul s-a scumpit deja, salariile se majoreaza, gazele s-au scumpit asa ca va ramane acelasi pret la producator? Ma indoiesc asa ca Pinochio Ponta ar fi bine sa nu se mai laude atat cu scaderea preturilor cu 9% ci sa explice romanilor ca este o masura de limitare a cresterii preturilor de fapt. Va pica mai bine peste cateva luni cand vor vedea toti, inclusiv cei ce stau cu gura cascata doar la ce le explica el, care este adevarul de fapt.

   • carburantul a scazut sub 6 lei fata de anul trecut, salariile in domeniul privat SCAD nu cresc, pretul la gaze a crescut dar odata cu el au crescut deja preturile.
    Deci pe ce lume traiesti bai nea diversiune de doi lei 🙂

    • Pretul carburantului a crescut fata de acum 2 luni si e in crestere iar salariul minim garantat va creste si el de la 1 Iunie deci si in sectorul privat unde majoritatea dau salariul minim pe economie vor creste salariile . Pretul gazelor va mai creste caci asta a fost doar prima etapa. vezi pe ce lume traiesti tu tataie. Mai vorbim peste 2 luni sa vedem cine pe ce lume traieste. Ascultati in continuare cu gura cascata explicatiile de la TV ca e greu sa va folositi si neuronul sau sa va uitati in jur. Dar sunt sigur ca veti aplauda si explicatiile primate peste 2 luni cand veti constata ca e total diferit fata de ce se explica acum.

Leave a Reply