Myra-Maria-Cornelia Jochems, cetățeană olandeză cu domiciliul în România, a fost trimisă în judecată, în decembrie 2015, pentru obținerea frauduloasă a aproape un milion de euro din fonduri europene, potrivit unui comunicat transmis luni de Direcția Națională Anticorupție (DNA), citat de Agerpres.

Femeia este acuzată de procurorii Serviciului Teritorial Timișoara al DNA de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

“La data de 3 septembrie 2010, în contextul depunerii la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Arad a documentației privind un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, al cărui beneficiar era societatea pe care o administra, inculpata Jochems Myra-Maria-Cornelia a folosit anumite documente false, fapt care a avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în sumă de 4.165.293 de lei, din care a încasat efectiv 4.023.661,40 de lei”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, proiectul prezentat de olandeză ar fi vizat construirea unei ferme zootehnice pentru taurine.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, deoarece prejudiciul cauzat a fost între timp recuperat integral.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

 

5 COMMENTS

  1. La fata lui Băsescu, Luluța Kovesi, totul este rating, spectacol, circ, manipulare. Fata asta este complet paralelă cu justiția.

  2. Dna ul se ocupa de gainarii, m au dat gata cu olandezA asta. Sa caute cum s a jefuit tara, nu cum au furat fonduri europene. Sa faca alta institutie pentru furt de fonduri europene, ca face gqrgara dna ul cu cazuri de doi lei.

  3. :))) caută acul în carul cu fîn şi pedepseşte prin evitare fix ceea ce nu prea are legătură cu marile escrocherii cu acte! Dar nea ungurul infractor care va primi salariu mărit şi în viitor pensie grasă, nea paplearcă, cel dat în urmărire generală şi se ascunsese în ungaria, se mai aude ceva de el? Las’ că trece perioada şi va fi curat ca lacrima picăturii de ploaie! Cade prăfuit şi acest dosar ca cele ale lui băsescu încît nu mai are nicio problemă cu justiţia!
    Hai băieţii mai urgent: înscrieţi brandul de ţară original ”ESCROCHERIA” pînă nu vă ia alţii înainte! Iar vă plîngeţi că alţii v-au furat startul !
    Succes la succes cu succes!

Leave a Reply