Doamna cu cățelul

Editorial de Mircea Dinescu pe www.catavencii.ro

Leoaica rănită a socialismului românesc s-a zvîrcolit ce s-a zvîrcolit și a fătat în plenul congresului un cățeluș grizonant pe care mama Leone o să-l poarte de-acu’ încolo în poșetuțǎ, printre rujuri și alifii.

Întocmai numărului ăluia de circ în care cîțiva atleți se chinuie fără succes în arenǎ să ridice o halteră uriașă pînă apare din culise un piticuţ care fuge cu gonflabila într-o mînă, Orlando le-a furat greilor partidului osciorul executiv pe care se băteau huiduiţii și huiduitorii. Haita însă nu uită și nu iartă că un gigolo cu freza pe stînga, călit la forja muzicii disco, se dă drept liderul lor stîngist.

Și dacă, pînă mai ieri, martirul partidului aflat după gratii îi dresa fluturîndu-le pe sub nări o șosetă săsească, după o vizită tovărășească la Rahova o să le dea la amuşinat șalul din fibră de poliester pe care profesoara Viorica Vasilica Dǎncilǎ l-a purtat la balul bobocilor de la Liceul Industrial Videle. Drept care, o să avem cît de curînd surpriza s-o vedem chiar pe doamna cu cățelul mușcată de popou de dulăii social-democrati.

(www.catavencii.ro)

3 COMMENTS

Leave a Reply