Dupa 6 ani si jumatate de cand PSD este la putere neintrerupt, in care pledez in fiecare zi (de pomana !) pentru infrastructura rutiera si feroviara moderna, am trait sa o aud si pe asta : inginerul de transporturi Liviu Dragnea, seful PSD, al 3 lea om in stat, liderul coalitiei de guvernare, este si el nemultumit de problema autostrazilor. Nu ca au trecut peste 10 miliarde de euro pe la CNAIR in anii astia, nu ca suntem rusinea Europei ca nu putem inchide coridorul 4 pe teritorul nostru, nu ca regiunile istorice sunt nelegate intre ele cu infrastructura moderna. Ci cu intazierea Autostrazii Sudului, prin Alexandria, prin Teleorman. Nu e asta o prioritate dpdv economic, avem alte 12 santiere deschise si neterminate. In fine, nu mai conteaza. Sa fie primita aceasta trezire.
In sfarsit, Liviu Dragnea si-a descoperit si el aceasta nemultumire dupa atatia ani. Spre deosebire de noi, astia din trafic, el are puterea in mana si banii la dispozitie. Sa vedem daca se misca ceva. Pana atunci, ramanem singuri Cuc in Europa la acest capitol atat de important pentru o tara moderna si civilizata.

—–

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că săptămâna viitoare Comisia de Prognoză va începe procedura de selecție a firmei care să se ocupe de construirea Autostrăzii Sudului. Liderul PSD s-a arătat deranjat de întârzierile apărute, conform Mediafax.

„Și eu sunt foarte supărat că s-a întârziat foarte mult. Cred că luni, cel mai târziu marți, Comisia de Prognoză a finalizat toată procedura, toată documentația și începe procedura de selecție. Sunt, din fericire, multe firme interesate. Autostrada Sudului pornește săptămâna viitoare ca și procedură”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că și pentru autostrada Ploiești-Brașov au fost analizate ofertele, urmând să fie anunțat câștigătorul.

„A doua veste bună este că s-a finalizat analiza ofertelor pentru Ploiești-Brașov și urmează ca în termen foarte scurt să decidem câștigătorul”, a conchis Dragnea.

Guvernul va construi în parteneriat public-privat autostrăzile Alexandria-Lugoj, Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Ploieşti-Râşnov.

„Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii şi transportatorii din sudul ţării”, a declarat în 2018 vicepremierul Viorel Ştefan.

3 COMMENTS

 1. stimata doamna dancila,
  onorabile domn Dragnea,
  imperturbabile domn Tariceanu,

  Daca aveam cam 1% intentie sa merg, totusi, cam in sila si sa votez cu PSD la alegerile viitoare, de azi, de cind ati cedat santajului strazii si, probabil, si al mafiotilor vostri posesori de licente taxi si, de azi, practic ati desfiintat UBER si ceilalti ca ei, eu, ca merg cu Uber-ul de 3-4 ori pe an deoarece oricind sun la orice asa-zisa companie de “taxi” din Bucuresti mi se spune ca “nu avem masina”, va anunt ca si aia 1% intentie de vot au disparut.

  Sunteti anacronici, desueti, rupti de realitate, nu aveti idei, nici imaginatie, nu aveti solutii, ginditi comunist si anticoncurential – asta daca nu iau in calcul spagile, cumetriile, clanurile de “taximetristi” eterne de la Bebe Ivanovici incoace si toate alte motive pe care le putem banui.

  Tovarasi, exista o limita de la care (adesea pentru motive in aparenta mici) cite unuia ca mine i se umple paharul.

  Ati avut voi, PSD + ALDE, grija sa eliminati singurul lucru bun care i s-a intimplat Bucurestiului de vro 5 ani incoace si care, evident, nu se datoreaza ilustrei clase politice romanesti ci unei firme americane.

  Perfect, cu ocazia asta ati eliminat si un vot care, poate, ar fi putut sa va vina. Mai comiteti una de felul asta saptamina viitoare si, de-al dracu, ma duc si votez si la referendumu lui neamtu’ si cu USRu’.

  Sa mergeti voi, ba pesedistilor, cu taxiurile voastre!

 2. Ei..cine il crede?
  E doar campanie electorala !
  Firea blat cu opozitia in Bucuresti ?
  Daca ar fi avut macar un gram de inteligenta nu ar fi lasat bucurestenii pe mana mafiei de taxiuri ! Fix in plexul PSD in plina campanie electorala !

Leave a Reply