Am prezentat aseara în emisiunea Punctul de întâlnire un document spectaculos cu toate băncile care nu declară profitul în România.

Documentul a fost trimis de Ministerul de Finante catre Parlamentul Romaniei, mai precis Comisiei economice din Senat. Presedintele acestei comisii, senatorul Daniel Zamfir a declarat ca lista aceasta e o bataie de joc, ca in ea sunt incluse si banci care nu au fost inchise demult.

 Documentul conține o listă cu 31 de bănci comerciale printre care se regăsesc nume sonore, care nu au declarat obligații de plată anuale reprezentând impozit pe profit în perioada 2012-2016.
Pe lista acestor bănci sunt bănci care nici măcar nu mai există fizic în România și nu mai derulează operațiuni comerciale, fapt care pune serioase si grave semne de intrebare asupra evaluarii Ministerului de Finante in privinta activitatii bancare din Romania.
Lista a fost intocmita de MF, in urma unui control ANAF cerut de premierul Romaniei, care a declarat ca sunt banci care nu declara profitul si care sunt “mai rele decat Terente”, faimosul infractor brailean de la inceputul acestui secol.

1 COMMENT

Leave a Reply