Donald Trump a atins numărul de voturi necesar pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, informează site-ul agenţiei AP citat de Mediafax.

Conform unei numărători realizate de AP, Trump are susţinerea din partea a 1.238 de electori, în contextul în care ar avea nevoie de 1.237 de voturi pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din Statele Unite.

În plus, încă 303 voturi ale electorilor urmează să fie repartizate în cinci scrutinuri interne programate în următoarele săptămâni.

În contextul atingerii numărului minim de electori, Donald Trump va evita un vot direct în cadrul convenţiei republicane din iulie. Dacă niciun politician nu ar fi obţinut cele 1.237 de voturi necesare, candidatul Partidului Republican la preşedinţia SUA ar fi putut fi desemnat direct în cursul convenţiei programate în Cleveland în iulie.

Donald Trump s-a remarcat printr-un discurs considerat radical, reuşind să divizeze Partidul Republican. Scrutinul prezidenţial din Statele Unite este programat pe 8 noiembrie.

Foarte probabil, Trump se va confrunta cu Hillary Clinton, candidatul Partidului Democrat cu cele mai mari sanse de a fi nominalizata.

 

6 COMMENTS

  1. Ma voi exprima sincer : un om coleric. Nu ar trebui sa ajunga lider al SUA. L-am vazut cum se manifesta si la CNN. Nu am incredere ca se va implica in sustinerea democratiei pe plan international. Sa nu-l vedem facand o intelegere separata cu rusii.

  2. Cunosc doua popoare care au adormit: cel roman si cel american.
    Si un individ care nu ne place a zis ceva corect: somnul natiunii naste monstrii.
    De la baiatul presedintelui, la nevasta presedintelui sau un clovn hei ce de optiuni minunate ! Si nu, nu e vorba de America de Sud !

  3. Asta este ce au putut republicanii dupa 8 ani de presedentie democrata. S-au scremut pana a iesit ce vedem….

Leave a Reply