In ultimele 30 de zile, PNL a suferit doua infrangeri majore la Curtea Constitutionala.

Este vorba despre schimbarea conducerilor TVR si a Radio Romania si de votul prvind demiterea Avocatului Poporului. Ambele au fost declarate neconstitutionale.

Este surprinzator sa vezi ca in PNL nici un jurist (si nu sunt putini) n-au reusit sa previna acest dezastru politic si juridic. Persoanele pe care PNL si USR Plus le-au dorit inlaturate au revenit in functie.

Este la fel de surprinzator cum presedintele Klaus Iohannis lasa libera aceasta involutie, cu atat mai mult cu cat el este garantul respectarii Constitutiei.

Mecanica parlamentara pare profund stricata, sub obladuirea presedintelui Camerei Deputatilor, care este si presedintele PNL. Care, mai nou, contribuie prin contraperformata sa la cresterea in sondaje a PSD.

Se anunta o toamna foarte fierbinte. Mai sunt doar 3 luni pana la Congresul PNL.

 

 

 

2 COMMENTS

 1. Parlamentul are prea multa putere in toate domeniile. Ar trebui organizate parlamente ale celor 4 puteri ale statului: politic, economic, justiție si mass-media.

  In acest fel CNA-ul sa fue propus de parlamentul mass-media, CSM-ul sa fie propus de parlamentul justiției, Curtea de Conturi sa fie propusa de parlamentul economic iar parlamentul politic sa propuna o alta institutie ce are legatura cu moralitatea si principiile politice.

  Aceste 4 parlamente ar trebui sa propuna cate 3 candidati pentru CCR astfel ar exista un echilibru al puterilor.

  Acum un politician decide in justitie cine a procuror, cine e judecator, etc

  Separarea puterilor statului ar trebui sa fie una reala, in acest fel politicienii nu ar mai avea legatura cu bugetul si banii tarii ci doar cu legile si principiile de functionare ale institutiilor politice.

 2. Repetent, trântor… două definiții care nu le sesizează oamenii in clasa politică actuala atat la nivel național cat si la nivel international.

  Vedem parlamentari si ministrii repetenti si unii dintre ei trantori pentru ca nu fac nimic si nu se vad performantele in domeniul in care lucreaza. Multe ministere care in trecut aveau profit si performanta se vede ca in momentul actual unicul profit si unica performanta este… ÎMPRUMUTUL. Lucreaza, traieste si supravietuieste doar cu bani luati împrumut, cu multe dobânzi si astfel se vede lipsa de performanta.

  Ce mi se pare ciudad este ca PSD are multi specialist in diferite domenii iar PNL da impresia ca nu are acesti specialisti. Insa nu este asa. Realitatea este ca respectivii specialisti din PNL sunt marginalizati pentru ca nu accepta compromisul. In timp ce actualii miniștrii sunt pusi pentru dispozitia lor de a lucra pentru un grup de interese si nu pentru poporul roman care ia votat si ales.

  Incercati in anumite emisiune sa tratati si sa gasiti specialistii ce exista in interiorul PNL si care sunt marginalizati. Cu siguranta veti avea multe surprize. Actualii miniștri sunt niste anonimi care nu au performanta nici profesionalism in materie de administratie sunt doar niste amatori.

Leave a Reply