Imagini din satelit publicate joi confirmă că un submarin şi o navă de desant din Flota rusă de la Marea Neagră au fost avariate în atacul ucrainean cu rachete efectuat în noaptea de marţi spre miercuri asupra şantierului naval de la Sevastopol, iar în noaptea următoare armata ucraineană a lovit cu drone şi rachete un sistem antiaerian rusesc S-400 “Triumf” în apropierea oraşului Evpatoria din peninsula Crimeea, afirmă surse militare de la Kiev, citate de presa locală preluată de agenţiile Reuters şi EFE.

Potrivit acestor surse, dronele lansate mai întâi au “orbit” sistemul antiaerian prin lovirea radarului şi antenei, iar apoi două rachete anti-navă Neptun modificate pentru atacuri asupra ţintelor terestre au distrus lansatoarele de rachete antiaeriene ale sistemului.

Imagini captate din satelit de compania privată Black Sky confirmă că atacul ucrainean cu rachete efectuat în noaptea de marţi spre miercuri asupra şantierului naval de la Sevastopol, în Crimeea ocupată de Rusia, a avariat o navă de asalt amfibiu şi un submarin din Flota Rusă a Mării Negre care se aflau în reparaţii la şantierul naval.

“Nava de desant Minsk Project 775 Ropucha şi submarinul Rostov-pe-Don din clasa Kilo (…) au fost avariate”, a scris compania pe reţeaua de socializare X, unde a publicat şi imaginile. Potrivit Reuters, aceste imagini indică pagube substanţiale, iar Kievul afirmă că probabil cele două ambarcaţiuni nu vor putea fi reparate, după ce Ministerul rus al Apărării susţinuse că ele pot fi repuse în funcţiune, scrie Agerpres.

Imagine

1 COMMENT

  1. Si azi a fost dezastru in crimeea, au atacat ukraineenii de nu iti vine sa crezi. https://youtu.be/dCYT4UbfsRc?si=o4Ir-Sl4GUhmVali
    De doua zile, de fapt mai mult noaptea, ataca groaznic ukraineenii. Azi am vazut o inregistrare rusa pe youtube, dadeau imagini de ieri cu atacurile ukrainei in crimeea, invinuind marea britanie, nato, america, germania si invocau articole si intelegeri semnate cu multi ani in urma. Ce am observat, prezentatorii nu mai aveau grai si zambet bascalios pe chip, nu mai aveau tupeul care chemau cetatenii la arme si lupta. Ma mir ca au dat pe micile ecrane dupa peste un an jumatate, imaginile cu atacurile din ukraina, ei care nu acceptau ca e razboi de invadare. Toti erau cu mecla in jos, storsi de putere, neinctedere totala in conducerea tarii, au spus ceva si de compatriotii risi, ca au mers pe front peste 270 mii si mai au inca 300 mii dar nu e luata hotararea. Am vazut ieri pe youtube tot o integistrare cu gloata rusa adunata, beti, gesturi mizerabile in video, nu vor sa mearga la razboi in ujraina, ca se vor preda imediat ce ajung, dar capii spun ca inca nu exista hotatarea luata.

Leave a Reply