Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a suferit în urma accidentului rutier în care a fost implicat o contuzie de piramidă nazală septală superioară, care nu pune niciun fel de problemă, și s-a decis că acesta poate părăsi spitalul, a declarat joi directorul medical de la Elias, Dana Safta, citata de Agerpres.

Referitor la oficialul kuweitian, Ali Saleh Al Omair, Safta a spus că acesta ar fi trebuit operat întrucât prezenta fractură de piramidă nazală cu deplasare, însă acesta a decis să plece la Frankfurt unde avea asistența medicală asigurată.

“Am fost anunțați din timp că vor fi aduși aici cei doi miniștri. Au ajuns cu o stare de conștiență prezentă, cooperanți și cu următorul bilanț lezionar: ministrul kuweitian — fractură de piramidă nazală cu deplasare, un hematom pe gamba stângă fără semne radiologice de fractură, un hematom mic orbital pe partea stângă, deoarece, fiind purtător de ochelari, în momentul impactului ochelarul s-a sparg și a presat pe orbita stângă. S-a efectuat un examen clinic complex și imagistic pentru că orice accident rutier presupune evaluarea tuturor părților corpului. S-a practicat toaletă fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian. În urma tuturor evaluărilor, s-a decis plecarea acasă a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL. Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plăgii, a refuzat sprijinul nostru dorind să plece la Frankfurt unde au asistența medicală asigurată. Pe înțelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedură chirurgicală. Pentru mine și colegii mei este ceva obișnuit în cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a făcut toată evaluarea clinică și paraclinică și imagistică, bineînțeles că și analizele de sânge”, a explicat Safta.

 

5 COMMENTS

 1. am observat ca nu a cazut in capcana,la intrebarea cu neincrederea in spitalele romanesti ale kuweitianului.

 2. Deci ministrii nu purtau centura. I-a amendat politia romana, conf articolului 36 Alineatul 1 din codul rutier?
  Sau poate domnul Achim era gravid si avea voie sa nu poarte centura…
  Mi se pare funny ca il plimbau pe ministrul agriculturii din Kuveit. Maine o sa auzim ca vine si Ministrul Petrolului din Tibet

 3. domnu Ciolos: nu coruptia ucide domne, centura ucide! Bine ca ati invatat ministrii dvs sa nu puna centuri oaspetilor oficiali, macar sa simta naibii pe propria piele cum e cu nasul spart in Romania

 4. Ministrul Vlad Voiculescu spune că nu se vor face investiţii în spitale decât după un calcul privind fondurile! Şi că se vor construi doar 2 spitale în Bucureşti! Dar numai Bucureştiul trebuie să aibă spitale? Restul ţării nu mai contează? Cum bre? Dar de ce fac primarii şi politicienii gargară şi plimbări prin spitale? Pentru publicitate elecorală şi la vedere se promit numei minciuni?
  Hai să punem pe tapet ţidula/decontul de cheltuieli pe care o primeşte orice bolnav la externarea din spital şi nu din Bucureşti, ci dintrun spital obişnuit din provincie pentru 7 zile!
  – cheltuieli aferente spitalizării(prevăzut la art.3 din ordin)=1229.13 lei( spun eu: preţ de dormit în condiţii hoteliere de 5 stele dar mizere)
  – cheltuieli pentru hrană pt. 7 zile=70.0 lei
  – cheltuieli pentru medicamente pt. perioada spitalizării(art.3 din ordin)=8.62 lei
  – cheltuieli pentru materiale sanitare(art 3 din ordin)=2.688 lei.au fost doar pastile
  – total cheltuieli=1310.442 lei.
  Nu au fost analize sau alte investigaţii.
  – Cum e posibil ca un bolnav internat să aibă cheltuieli pentru internare echivalent cu salariul mediu pe economie?
  – Cum e posibil să aibă omul de rând asemenea cheltuieli dublu faţă de venitul intrat în familie(500-700 lei)???
  Dacă în 7 zile cheltuielile sunt 1310-1311 lei în spital, cât venit trebuie să aibă omul de rând pe lună pentru a trăi decent conform standardului de cheltuieli impus în spitale ?
  Întrebare:
  – DE CE NU LI SE ÎNTORC VENITURILE LA SPITALELE CU PERFORMANŢĂ TREBUIE PERMANENT SCANDAL ŞI AMENINŢĂRI?
  – DE CE PLUSUL DE VENITURI SE MUTĂ PRIN ‘IMPUNERE’LA ALTE SPITALE NEPERFORMANTE ŞI NU SE ÎNTORC PENTRU INVESTIŢII: VĂRUIT, VOPSIT, LENJERIE, UŞI şi FERESTRE LA SALOANE?
  PARE A FI FURĂCIUNE MASIVĂ LA FEL CUM A FOST ŞI CU MANIPULAREA ”CU FONDURILE DE PE VÂNZAREA MEDICAMENTELOR SE PLĂTESC SALARIILE MEDICILOR”!
  -CE MINCIUNI ŞI CÂTĂ MIZERIE VORBITĂ !
  -CÂTĂ DENIGRARE MAI POT ARUNCA CLĂPĂUGII !
  …ŞI TOT MEDICII CARE MUNCESC DIN GREU SUNT VINOVAŢI, BĂ LICHELELOR? I-AŢI TRANSFORMAT ÎN SCRIITORI DE HÂRTII, ÎN LOC SĂ LE RESPECTAŢI PROFESIONALISMUL ŞI STUDIILE INCONTESTABILE!
  MAJORITATEA MEDICILOR NU ŞI-AU LUAT DIPLOMELE LA HECTAR, CA VOI LICHELELOR, CERŞETORI DE FUNCŢII PRIN NUMIRE!!!

Leave a Reply