Pe ultima suta de metri, cu o saptamana inaintea termenului limita pentru depunerea Formularului 600 care umileste sute de mii de oameni, presedintele PSD Liviu Dragnea anunta : se va da o ordonanta de urgenta pentru amanarea pina la 1 martie a aplicarii Formularului 600, introdus de ANAF la finalul lunii decembrie 2017.

“S-a comunicat foarte prost pe aceasta tema”, a recunoscut presedintele PSD.

Iata opinia redactorului sef Jurnalul, Elena Cristian :

Comunicare, necomunicare, situatia sta cam asa domnilor de la guvernare: pana acum un roman care are o profesie liberală plătea: 5,5% CASS, 10,5 CAS si 16% impozit pe venit (calculat dupa aplicarea deducerilor legale). De la 1 ianuarie 2018 plateste: 10% CASS, 25% CAS si 10 impozit pe venit. Si mai merge si singur pe la ghisee sa-si faca platile. Cu sau fara formularul 600. Stiu…va avea servicii medicale mai bune si o pensie cu multe zerouri. Pana atunci insa, va avea un venit mult mai mic. Case closed

14 COMMENTS

 1. Orice reforma fiscala trebuie facuta dupa ce se realizeaza informatizarea in ANAF. In principiu, tre sa fie usor sa platesti bani la stat !
  Idei de optimizare fiscala sunt multe, dar cat timp avem foi si stampile e greu si frustrant…
  Exemplu: platesti o amenda de circulatie si tre sa mergi sau sa trimiti dovada prin posta la politia locala… Ce prostie !

 2. “se va da o ordonanta de urgenta”… de catre noul guvern marioneta. Asa se conduce Romania, in maniera dictatoriala, inutil sa mai vorbim de guvern, de parlament. Nu-mi amintesc sa fi fost votat dragnea ca urmas al lui ceausescu

 3. Dragnea anunta vestile bune. Ura ! Cine anunta ca leul s-a depreciat la cel mai mic nivel din istorie ?

 4. Tovarasul iubitor de tara si popor Tariceanu spune ca nu vrea sa bulverseze economia si ca vrea sa coopteze UDMR la guvernare. Ne bazam pe el ca supravegheaza economia.
  Romani, de ce mai stati in tara asta comunista condusa de paraziti atat de slab pregatiti ?

  • Pentru că aici m-am născut, aici mă simt bine, aici respir bine, aici mănânc bine, pentru că mi se face un dor teribil când sunt plecat de aici, pentru că aici sunt acasă, pentru că simt că aici trebuie să trăiesc … doar câteva motive …

 5. o trecem si pe asta la discutate si uitate?
  Vai de capul nostru, astia nu au nici o idee ce sa faca, improvizeaza pe parcurs, ca poate poate…

 6. Vorbiti de formularul 600 pentru ca este vorba de cei cu profesii liberale printre care și jurnaliștii. Dar ce spuneti de cei din străinătate care trebuie să completeze formularul de venituri ca sa poata plati dările la stat. Acest formular NU SE GASESTE PE Site-ul ANAF pentru a fi descărcat, completat si NU POATE FI TRIMIS ON LINE. Ei trebuie să vină în țară sau daca au rude sa se duca acestea la ANAF sa il ceara, sa il completeze si sa il depună in numele lor. Dar dacă nu au rude in tara, ce fac? Vi se pare corect? Statul îi obligă să declare veniturile iar pentru asta ei trebuie să vină în țară. Dacă pentru formularul 600 sunteti in țară, ei ce fac? Cred ca este un subiect de dezbătut și acesta. Nu numai 600 pentru ca aici sunt si jurnaliștii implicați. Dacă țineți parte unora este corect (asa cum sunteți) sa vorbiti si despre cei din afara despre modul cum ar trebuie sa poata descărca formularul si sa se poata transmite on line.

 7. Nu-mi dau seama dacă chiar credeți că multinaționalele se comportă corect față de statul român și plătesc impozit pe profit cât ar trebui! Argumentul că plătesc salarii este pueril. Ce, angajatorul român nu plătește salarii! Se mai poate vorbi de compeție dacă multinaționalele plătesc impozit pe profit mult mai puțin decât firmele autohtone?
  Respect lui Savaliuc că are curajul să vorbească deschis despre un subiect atât de dureros. Vă revoltă numărul redus de kilometri de autostradă nou construiți. Corect, dar câți kilometri de autostradă se pot construi cu impozitul pe profit colectat de statul român de la multinaționale?

  • Tot atatia cati se fac si cu banii UE, taxa de carburant sau banii nostri in general, 0 !

   Iar problema nu e la firmele care declara pierderi sau deductibilitati si profit reinvestit, ci la ANAF si autoritatile romane care nu sunt in stare sa controleze firmele straine !

   Oricum Savaliuc bate campii, impozitul pe profit e mic fata de TVA, chirii, impozit pe venit, taxe locale, impozitele pe salarii, accize etc. care sunt surse sigure pentru stat.
   Sa calculeze Savaliuc banii care s-au platit aici de firmele straine si cele autohtone si cati “autohtoni” au luat bani si terenuri de la stat prin metode gen Teldrum sau ANRP.

 8. Dragnea cel Bun si Tudose cel Rau. Pe vremuri pentru asta era un bank . Bula nu avea spatiu suficient si ii cere un sfat inteleptului. Dupa ce este sfatuit sa bage in casa ratele, gastele, caprele si lemnele este iar sfatuit sa le scoata. In final este fericit si are spatiu suficient.

 9. bai Dragnea, ai inceput sa ma plictisesti; in ultima vreme mi-ai devenit atit de antipatic incit pina la ura mai e extrem de putin; in plus, sunt sanse mari ca la viitorul miting antiPSD sa ma duc si eu pe acolo… nota bene, nu fusei deloc de un an incoace in Piata…

Leave a Reply