Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD se va reuni în zilele următoare iar duminică va fi o ședință a grupurilor parlamentare pentru a decide propunerea de premier cu care PSD va merge la Cotroceni, a anunțat, miercuri, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, el menționând că are în vedere patru propuneri de “domni și doamne” pentru această funcție.

“În zilele următoare vom avea un Comitet Executiv Național și duminică după-amiază — o întâlnire cu grupurile parlamentare pentru a avea o discuție finală atât cu structura politică și statutară a partidului, cât și cu colegii parlamentari care astăzi au votat moțiunea de cenzură, în așa fel încât luni să mergem cu o propunere la președintele Iohannis”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că decizia finală privind Cabinetul va fi luată atât în CEx, cât și în ședința grupuri parlamentare.

“Și data trecută am discutat și în CEx și, ulterior, în grupurile parlamentare. Prima dată discutăm candidatul pentru funcția de prim-ministru. După ce președintele va desemna acest candidat, ne vom întâlni rapid și vom propune, aproba atât formula guvernamentală, cât și programul de guvernare cu care trebuie să venim în Parlament”, a explicat Liviu Dragnea.

El a susținut că noul premier trebuie să fie “un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, o capacitate de muncă enormă, un om cinstit și cu viziune”.

Dragnea a subliniat că PSD va merge cu o singură propunere la Cotroceni, iar aceasta va fi din interiorul partidului.

“Am vorbit cu colegii mei că zilele următoare ne vom întâlni și fiecare ne vom gândi la posibile variante. Eu am 4 variante; și doamne și domni din partid”, a subliniat Dragnea.

La întrebările referitoare la candidații pentru această funcție, Dragnea a răspuns: “Credeți că, după ziua de astăzi, după ce am vorbit cu colegii mei, o să începem să jucăm ping-pong cu numele de premier. E o discuție foarte serioasă pe care vreau să o purtăm înainte în Comitetul Executiv”.

“Eu sunt absolut convins că președintele Iohannis va fi interesat în continuare de stabilitatea României. Toate mesajele publice pe care le-a dat în acest sens până astăzi au fost mai mult decât corecte și de apreciat și sunt absolut convins că luni, la consultări, când eu împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu vom fi prezenți la Cotroceni, va accepta propunerea noastră”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului întrebat dacă are certitudinea că președintele va desemna un premier propus de PSD.

El a adăugat că până în prezent nu a avut o discuție cu șeful statului.

“Până acum nu am avut o discuție. Din moment ce președintele a anunțat prin purtătorul de cuvânt că luni sunt consultările, nu avea sens să vorbim astăzi. Cred că avem timp suficient zilele următoare”, a menționat Dragnea.

Acesta a mai spus că “era firesc” ca premierul Sorin Grindeanu să vorbească miercuri cu președintele.

11 COMMENTS

  • Variante pe care numai Dragnea le stie, secretare de la el din Teleorman pe care ridicatorii de maini din PSd le vor aproba in unanimitate.

 1. Daca Dragnea nu are deja o intelegere cu Iohannis, s-ar putea ca PSD sa se trezeasca in opozitie. Oricum, Iohannis nu va accepta un premier PSD supus lui Dragnea, asa ca acesta va pierde iar fraiele guvernarii. Chiar daca motiunea a trecut, cred ca de azi s-au mai deschis niste fronturi de lupta.

 2. În mintea lui Dragnea, 2017 e anul încercărilor cu aşa zişii ”rapandule”(niciunul nu e apt) în funcţia de premier?!
  1+4 şi niciuna aptă!?
  Dar tu Dragneo…la ce eşti bun?
  Doar la afaceri între prieteni?!
  Ştiam că buzunarul şi doar buzunarul e cel mai bun prieten al omului!
  La tine buzunarele sunt pline de şi cu prieteni?!
  🙂 🙂 aşa se mai întâmplă când ai mediocrităţi politice şi lacomi în funcţii decizionale!
  Cu asemenea exemplare…nu o să ajungă România decât la gunoiul istoriei şi la ultima treaptă ”europeano-afaceristo-escrocantă”!
  Acum şi nu numai…tragem concluzia privind ridicarea în cel mai înalt rang a mediocrităţilor şi umilirea adevăratelor valori care încă mai sunt în ţară!
  Puţine dar mai sunt încă!

 3. Motiunea a trecut, SAH MAT lui GRINDEANU

  Sa vedem cine urmeaza si conditii draconice va impune lui Dragnea,

  Omul acesta va intelege ca soarta PSD este in DEMISIA lui din functia de Presedinte al PSD???

  PSD daca nu invata nimik din toate astea si sa se apuce serios de treaba va avea soarta PNTCD!!!!

  Politica facuta de toti poticienii Romaniei ne provoaca lehamite !!!!!!

  Romania incet si sigur va ajunge pe urmele Frantei din punct de vedere politic si asta poate si datorita marei patrioate KOVESI de la DNA.

  Pe toti mahalagii care o sustin pe aceasta domna ii intreb de ce plagiatul domniei sale nu e plagiat? De ce doar ponta este marele plagiator?

  De ce interceptarile facute doamnei KOVESI sunt supuse unor expertize si unor indoieli de autenticitate iar interceptarile facute de sri si dna diferitelor persoane nu sunt supuse acestor indoieli.

  Madam KOVESI beneficiaza de prezumtia de nevinovatie iar tintele doamnei Kovesi nu beneficiaza de aceasta prezumtie de nevinovatie.

  De ce nu se mai aude nimik de plagiatul domniei sale???

  Domnule Ciuvica care este stadiul solicitarilor dvs la institutiile statului care incaseaza salariul fara sa munceasca si sa dea un raspuns ???

  Ponta si Grindeanu niste sinugicasi !!!!!! Pacat de Banicioiu si restul care au ales TABARA dezertorilor !!!!!!

  PSD daca vrea sa supravietuiasca POLITIC trebuie sa DEZVOLTE ROMANIA fara compromisuri (UDMR PMP SERVICII) si sa IA TAURUL DE COARNE sau sa rupa TENTACULELE CARACATITEI !!!!!!

  PSD TREBUIE SA FIE UNIT mai mult decat niciodata, pentru ca nu cred ca vor mai avea sansa sa faca majoritate singuri daca nu se reformeaza si nu reformeaza ROMANIA!!!!!

  STOP HOTIILOR; COABITARII si COMPROMISURILOR !!!!!

  Viitorul PREMIER al Romaniei trebuie sa fie viitorul candidat la PRESEDENTIA partidului si la Presedentia ROMANIEI !!!!!

  TOT PSD din toata tara trebuie sa propuna 8-10 variante de PREMIER catre sediul Central unde sa se centralizeze si analizeze propunerile, astfel ca pana la CEX sa poata sa decida inand cont in unanimitate toate deciziile filialelor.

  Uriasul Presedinte al Romaniei sa vedem cat se va tine de cuvant si va nominaliza un Premier de la PSD !!!!

  Sa vedem daca pana luni nu va suferi de amnezie si poate nu va pune stop crizei politice asa cum a promis!!!!

  PNL s-a aliat azi cu PMP, USR, UDMR si altii precum Ponta, Banicioiu, etc.

  Culmea politicii Romanesti = OPOZITIA nu voteaza impotriva puterii (Guvernului) pe care tot timpul il critica.

  POLITICA in Romania se face doar de dragul de a spune NU la orice spune PUTEREA ????

  Adica vesnic RAZBOI ?????? ASA CEVAAAAAAAAAAAAA ???????

  PNL nu a vrut sa mearga la negocieri cu PRESEDINTELE ROMANIEI ????

  PSD a dat dovada ca are majoritate sa isi dea jos propriul Guvern,

  Presedintele Romaniei va tine cont de acest lucru si v-a respecta decizia si numirea Premierului din prima ????

  Vom trai si vom vedea ……

  • PSD nu si-a dat jos guvernul, minoritarii au facut-o. Stop hotiilor si coabitarii??? Si cine sa spuna stop, dragnea?

 4. Eu zic ca cea mai potrivita ar fi secretara Carmen. Are acelasi prenume cu nevasta presedintelui, e pupila lui dragnea( atuul suprem), a avut de implementat o masura din programul de guvernare ( asa zice valcov) si n-a reusit. E perfecta, jur! :)))

 5. El a susținut că noul premier trebuie să fie “un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de implementare a programului de guvernare, o capacitate de muncă enormă, un om cinstit și cu viziune”.

  Sa nu fie in solda SRI, sau asocieri de “suflet” si obedienta, sa nu aiba/ a avut susanele, suete, sindrofii si prietenii cu serviciile si institutiile de forta.
  Test psihologic! verificare labilitate, instabilitate psihica, dubla personalitate etc…..
  SA SEMNEZE un act oficial in care isi asuma Guvernarea si programul in integralitatea lui, cu toate responsabilitatile ce ii revin si deriva din implementarea acestuia.
  Din 3 in 3 luni sa prezinte in fata natiunii activitatea guvernului -fiecare minister.
  Sa ne scuteasca de orice probleme/discutii interne ale PSD -este treaba lor in partid NU la Guvern.
  Daca este supus unor presiuni externe indiferent din ce zona vin sa faca public asta si sa nominalizeze cu nume si prenume persoanele /institutiile, sau alte presiuni externe din afara tarii.

  Stiti ceva? NE-AM SATURAT! 27 ani astea s-au petrecut EXACT ASA ! si se vede unde a ajuns Romania! JOS a ajuns!. Experiente si experimente murdare, lase si idioate facute pe pielea si carca noastra. Gata! DESTUL!

 6. ma gindesc ca singurul personaj realmente indicat sa devina PM e Tariceanu (desi nu vad la el energia necesara, e un comod si un gomos). Dar asa ceva e, totusi, imposibil pentru ca:
  – nu e din psd;
  – ar putea reusi reunificarea liberalilor;
  – ar putea sa cistige presedintia in 2019 (adica peste vreun an iar se rupe guvernul… ceea ce banuiesc ca se va intimpla oricum);
  – nu e prost.

  Sa vedem acum daca Iohannis are stofa de mare politician, sa-l propuna el … 🙂

 7. Oricine va fi prim-ministru, va inlocui autoritatea lui Dragnea in partid. Prin experienta Grindeanu, s-a demonstrat ca autoritatea pe care primul-ministru o castiga este foarte mare. Inca vreo 2 luni si Grindeanu nu mai era dat jos.

  Vorba lui Pieleanu, PSD tre sa vina cu echipa de top si mai ales cu primul ministru pe care de fapt, CEX-ul il va vota ca sa fie pe viitor persoana cu cea mai mare influenta in partid.

Leave a Reply