Premierul Victor Ponta va fi consultat, vineri, de o echipă medicală care va decide dacă poate părăsi spitalul sau trebuie să mai rămână sub observaţie, în funcţie de aceasta mandatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului urmând să fie sau nu prelungit, a declarat pentru MEDIAFAX Liviu Dragnea.

El l-a vizitat recent pe şeful Guvernului la spitalul din Turcia, unde Ponta a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi şi păstrează legătura cu acesta.

“Mâine (vineri-n.r.), echipa medicală de la spitalul din Istanbul va decide dacă premierul poate să plece sau trebuie să mai rămână acolo. În funcţie de aceasta, premierul Victor Ponta va decide dacă va mai prelungi sau nu mandatul de preluare a prerogativelor sale în fruntea Guvernului pentru vicepremierul Gabriel Oprea”, a spus Dragnea.

Referitor la perioda de inactivitate cauzată de necesitatea recuperării post-operatorii, Liviu Dragnea a precizat că există posibilitatea ca aceasta să fie de trei-patru săptămâni, dar că cei care vor decide sunt tot medicii care îl vor consulta vineri pe premier.

“Este o variantă (perioada de trei-patru săptămâni de inactivitate -n.r.), dar nu ştie nimeni cum va fi recuperarea, pentru că operaţia, fiind mai complicată decât s-a prevăzut iniţial, şi recuperarea este mult mai grea. A fost o operaţie extrem de complicată, practic genunchiul a fost distrus complet, şi ligamente, şi menisc. În funcţie de ce vor recomanda medicii – dacă se poate deplasa, dacă poate să meargă – în funcţie de asta va fi şi în activitate sau nu. Tot în funcţie de asta, va fi şi o prelungire sau nu a mandatului vicepremierului Gabriel Oprea?, a mai spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stâng. Tot luni, premierul a semnat decizia prin care vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat să coordoneze activitatea Guvernului, pentru perioada 16-19 iunie.

Mar?i, Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă

“Multumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pt mine – operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în decembrie voi putea face sport din nou. Mulţumiri speciale doctorului Ionuţ Codorean care a fost lânga mine şi mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români – aici însă am ceva ce era imposibil acasă – LINIŞTE şi ODIHNĂ)! Vreau să-i asigur şi pe cei care ?se bucură? de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!”, scria Ponta pe Facebook.

Medicul Ion Codorean, care l-a însoţit pe Victor Ponta în Turcia, la opera?ie, a relatat pentru Gândul cum a decurs interven?ia, spunând că premierul nu va avea voie să calce ?i să se sprijine pe picior minimum trei săptămâni ?i că i-a recomandat ca în acest interval să nu meargă la guvern.

Ion Bogdan Codorean este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din Bucureşti, fiind cel care l-a consultat pe premier ?i i-a stabilit diagnosticul: ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj.

4 COMMENTS

  1. Posturile TV de stiri zise private, sunt la fel ca si firmele de partid care sunt abonate la cate o institutie de stat la care executa pe contracte diferite lucrari de reparatii, intretinere si investitii, din fondurile de la bugetul statului alocate acestor institutii.

    Posturile TV de stiri private care comenteaza zi lumina activitatea unor institutii ale statului sau a unor personaje angajate in cadrul acestor institutii administrative de stat, sunt practic sub o forma indirecta conectate tot la bugetul de stat, pentru ca daca nu ar mai discuta despre aceste subiecte si ar discuta despre subiecte legate de piata libera sau inventii, subiecte stiintifice sau altceva, nu ar mai face rating si nu si-ar mai scoate banul la fel de gros, cunoscut fiind ca marea majoritate a romanilor prefera barfa, mahalaua si mahalageala pentru ca doar atat ii duce capul si atata au in cap.

    Asa incat, la noi si posturile tv de stiri particulare sunt tot un fel de firme tot bugetivore, pe langa ca aceste posturi pentru a exista in piata au nevoie de acceptul SRI. Hai sanatate! Pa.

Leave a Reply