Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, marţi, că a adresat co-preşedinţilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin solicitarea ca până la sfârşitul săptămânii să adopte într-un for statutar o decizie, astfel încât PSD să ştie cu cine vorbeşte din partea acestui partener.

„Şi cu domnul Daniel Constantin, şi cu domnul Tăriceau am discutat, le-am prezentat dorinţa mea şi a noastră ca în ALDE situaţia să fie stabilă şi calmă. (…) I-am rugat ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie sau o propunere într-un for statutar al ALDE de care să aflăm şi noi pentru ca să înţelegem cam care este calea de urmat în ALDE sau ce se intenţionează, să avem un orizont, (…) iar din partea ALDE să vină o hotărâre a unei structuri statutare competente ca să ştim cu cine vorbim”, a spus Dragnea.

El a arătat că şi-a exprimat speranţa, în discuţiile purtate separat cu Tăriceanu şi Constantin, că se vor înţelege.

„Nu m-am simţit foarte confortabil să discutăm separat, dar nu sunt consilier matrimonial, nu mă ocup de asta. Sper să fie cale de împăcare între cei doi, pentru că interesul e mult mai mare pentru stabilitatea politică din această ţară”, a spus Dragnea.

El a spus că majoritatea parlamentară nu e în pericol, fiind stabilă, dar a arătat că nici pentru PSD, nici pentru premier, nici pentru Guvern nu e confortabil să existe în interiorul unui partener discuţii care devin „răutăcioase” cu fiecare zi care trece.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu poate exclude varianta sau scenariul în care fostul premier Victor Ponta şi co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, ar urma să facă parte dintr-o formaţiune politică naţionalistă.

Solicitat să comenteze scenariul unei formaţiuni politice naţionaliste, cu Daniel Constantin şi Victor Ponta, şi întrebat dacă acesta ar putea fi motivul ruperii ALDE, Dragnea a răspuns: „Nu pot să exclud această variantă, dar am doar informaţii cum aveţi şi dvs. – în general născute din zvonuri”.

Dragnea a spus că în cursul zilei de marţi s-a întâlnit cu Bogdan Diaconu, la solicitarea acestuia.

„Cu o zi înainte am fost sunat de domnul Bogdan Diaconu. M-a rugat să ne întâlnim, ne-am întâlnit. Mi-a spus două lucruri: că anunţul sau informaţia pe surse că PRU s-a unit sau urmează să se unească cu Forţa Naţională e informaţie nereală. Mi-a spus că PRU vrea să devină un partid naţionalist, dar în termeni moderni, cu obiective pe care vrea să le facă publice în perioada următoare, şi că nu are de gând să se alieze cu Forţa Naţională”, a spus Dragnea.

El a susţint că Diaconu nu i-a cerut sprijin şi că nu l-a chestionat de ce a venit să-i spună aceste lucruri.

Întrebat dacă Ponta şi Constantin vor să meargă în PRU, Dragnea a răspuns într-o notă ironică: „Nu sunt consilierul lor, nu i-am întrebat, nu îmi dau mine asemenea informaţii, sunt totuşi informaţii clasificate”.

 

10 COMMENTS

  1. Erdogan,prietenul(sper ca nu si modelul in viata)lui Ponta ameninta : „Dacă Europa menţine această atitudine, niciun european din această lume nu va mai merge în siguranţă pe străzi. Turcia îi cere Europei să respecte drepturile omului şi democraţia” … Aham,el invoca respectarea drepturilor omului si a democratiei printr-o amenintare ? Cam asta inseamna “nationalism” oriunde in Europa !

  2. Dle. Radu Tudor văd că nu vă interesează câtuşi de puţin următoarele subiecte: averea lui Dragnea, averea “porcină” a fiului lui Dragnea. Perdelele de fum sunt străvezii dle. Radu Tudor dar dacă mă gândesc mai bine acestea sunt destinate aburirii electoratului PSD (sub-şcolarizat sau direct interesat de rapt) deci nu-mi sunt destinate. Succes antenei 3 în operațiunea de slujire a psd-ului.

  3. Domne, sunteti de acord cu mine ca daca Ponta se desprinde din PSD FIIND CONSTIENT ca impreuna cu cei desprinsi din ALDE va sparge Coalitia, coroborat cu faptul ca Si-a asumat pactul de coabitare cu Basescu, s-a propus ministru ninterimar (fiind prim ministru) la Justitie doar cat sa o propuna pe Kovesi iar la DNA, e clar ca face parte din sistem si e deja un acoperit care atata sictir are ca e deja descoperit? 🙂

    • Crezi ca ajunge cineva presedinte de partid si prim ministru fara sa faca parte din sistem? Asta e o lupta in interiorul sistemului, nu intre oamenii sistemului si cei din afara lui. Parerea mea.

  4. Ar fi indicat un partid naţionalist dar nu extremist sau cu inducerea violenţei tacit între cetăţenii trăitori în România!
    Citisem ieri că se vrea susţinerea unui partid naţionalist de nu ştiu cine, sper să nu se ajungă la vot cu ghioaga sau orice fel de ustensilă agricolă cum s-a întâmplat acum 100 ani!

  5. Simplu, nu cred in aceasta agregare politica. Daca cineva vrea cu adevarat ceva de sorginte nationala/nationalista, nu face tot posibilul sa destrame si ce-a mai ramas din aceasta societate. Nu exista acea personalitate care sa uneasca o multitudine de idei ale radacinii nationale/nationaliste intr-una adevarat viabila. Suntem intr-o discordie totala. M-am gandit, am gasit acea personalitate, n-am s-o numesc pentru simplu motiv ca nu vreau sa fiu injurat. Nici prin minte nu va trece cine ar putea fi.

Leave a Reply