Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a lansat un atac la adresa omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului pentru autostrăzi.

“Nişte şmecheri care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă. La ora 12.30 a început lucrul la prima autostradă din Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România. Dacă tot avea banii ăştia, putea să dea la nişte case de copii, să îi doneze undeva. A zis ‘Plec să văd dacă s-au început lucrările’ şi a plecat spre Bucureşti. Numai că legea aprobată este pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi. Totul este circ. Rămâne la determinarea noastră sa spunem românilor adevărul. Nu vă cer altceva, nu vă cer să minţiţi, nu vă cer să manipulaţi. Să spuneţi oamenilor ce se întâmplă şi oamenii să judece. Altfel îi lăsăm doar pe aceşti circari”, a afirmat Dragnea.

Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

Ștefan Mandachi a anunțat, în 4 martie, că a finalizat lucrările la primul și singurul metru de autostradă din Moldova și în 15 martie îl inaugurează, lansând și o provocare: „În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!”, spunea Mandachi.


PS1 : Mi-as fi dorit ca afirmatia liderului PSD sa fie reala. Dar nu e. Cea privind autostrazile. PSD este de 6 ani neintrerupt la putere. Toate cele 11 santiere cu diferite tronsoane de autostrada sunt de atunci nefinalizate. Alte proiecte NU au inceput. In plus, cele 2 autostrazi deja existente – A1 si A2 – sunt degradate si lipsite de elemente obligatorii de siguranta pe mai multe portiuni. Deci nu, nu faceti autostrazi. Iar complicitatile de la CNAIR, incurajate si bine protejate, asta au drept consecinta.

PS 2 : Călin Popescu Tăriceanu a spus, vineri, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că protestul 15 min pentru autostrazi este justificat şi recunoaşte că statul nu a construit destule şosele moderne.
„Sunt de părere că ritmul de construcţie a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent şi aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere în România, în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani, cum vreţi. Miniştrii nu şi-au stabilit priorităţile în mod corect, nu au avut în subordine structuri care să fie capabile să pună în operă aceste proiecte (..). Este un punct critic pe care trebuie să-l recunosc şi care este cauzat de incapacitatea succesivă a celor care au condus Ministerul Transporturilor”, a declarat Tăriceanu.

6 COMMENTS

 1. Din pacate, legea schimbata anul trecut se aplica doar contractelor viitoare. Tot ce se lucreaza acum se face pe baza contractelor existente, încheiate conform legii vechi a achizitiilor publice si deci, se aplica prevederile vechii legi, greoaie, neclare si mult prea stufoase. Asta duce la claim-uri, autorizatii intarziate si termene lungi de executie desi bani sunt destui.

  Toate lucrarile noi, pe legea noua, au nevoie la inceput de studii de fezabilitate si proiecte tehnice bine facute ce nu se pot face in 2-3 luni chiar daca ne-am dori sa fie asa.

  Asta e adevarul! Restul sunt lozinci si prostii.

 2. Are dreptate Dragnea ,toti cei nemultumiti “nişte şmecheri” si ‘circari” el ,Dragnea face autostrazi,asa ca “nesimtitilior” nu mai face-ti circ ,cautati autostrazile lu’ Dragnea …
  #sieu

 3. Ca sa vedeti ca de nenorociti sunt psdistii astia. Poza din aceasta dimineata de pe santierul autostrazii din Moldova, pe care Dragnea si Cuc au anuntat-o cu mare fast exact in ziua protestului pentru autostrazi.

  https://www.facebook.com/andreea.micu.71/posts/1093907734120563

  NICI MACAR UN UTILAJ, NICI MACAR UN OM, NICI MACAR O TOALETA MOBILA, NICI MACAR O BARACA.

  Pentru toti psdistii ferventi, bai oameni buni, voi chiar ii mai credeti pe Dragnea si toti Cucii lui incapabili si hoti?

Leave a Reply