Aproximativ cinci milioane de refugiaţi ucraineni au fost înregistraţi în toată Europa de la începutul războiului din Ucraina, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează The Guardian.

O actualizare a Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a arătat că un total de 4.816.923 de refugiaţi ucraineni au fost înregistraţi în 44 de ţări europene începând cu 24 februarie.

Cifrele reale ar putea fi mult mai mari, având în vedere că, potrivit UNHCR, până pe 7 iunie au fost înregistrate peste 7,3 milioane de persoane care au trecut graniţa din Ucraina, iar 2,3 milioane de persoane s-au întors în ţară.

Femeile şi copiii reprezintă 90% dintre persoanele care au fugit în străinătate, deoarece bărbaţii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani sunt eligibili pentru serviciul militar şi nu pot pleca.

Războiul din Ucraina ”a provocat una dintre cele mai mari crize de strămutare a persoanelor în interiorul ţării din lume”, a precizat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, scrie news.ro

 

Leave a Reply