Adrian-Rădulescu-cotidianul

Traian Basescu si-a pus consilierul prezidential platit din banii statului sa caute un teren urias pentru averea personala a familiei. E vorba de Adrian Radulescu.
Si apoi declara ca n-ar pune pe cineva – institutie sau persoana – sa faca asa ceva.

“Mi-ar fi jena sa cer unei institutii a statului, mai ales unei subordonate, cum ar fi serviciile, sa se intereseze de soarta unei achizitii. Cum credeti ca un sef de stat spune unui serviciu de infomatii ‘vedeti cum sunt terenurile’. In primul rand ca nu se pricep, ce treaba au ei sa verifice la cadastru. Cum ar putea gandi cineva ca poate exista o astfel de relatie intre un presedinte si o institutie – du-te si verifica terenurile ca vrea fii-mea sa cumpere – nu coborati atat de jos cum functioneaza institutiile statului”.

Onest, nu?!

26 COMMENTS

 1. “Un grup de membrii ai Parlamentului European a cerut autorităţiilor poloneze să examineze impactul explorării şi exploatării gazelor de şist asupra consumului de apă.

  Fiecare puţ de explorare foloseşte aproximativ 20 000m cubi de apă, a spus Ministrul de mediu unei delegaţii de la comitetul parlamentar de petiţii în mai. Circa 50 de puţuri de explorare sunt în funcţionare, reprezentând 1% din consumul naţional de apă. Autorităţiile poloneze pot subestima grav cantitatea de apă necesară, au susţinut MPE într-un raport publicat săptămâna trecută. În Polonia, a fost acordat un număr total de 108 licenţe de explorare, niciuneia fiindu-i încă permisă extracţia comercială. Membrii Parlamentului European au amintit un studiu din 2011 făcut de Centrul European pentru Consum şi Producţie Durabilă care susţinea că Polonia are puţine resurse de apă.

  Persoanele care au cerut o investigare parlamentară susţin că regiunile cu cantităţi mari de gaze de şist, cum sunt Wielkopolska, Mazowosze şi Lublin, suferă deja de lipsă de apă.

  Cu toate acestea, oficialii polonezi au spus delegaţiei parlamentare că, la un puţ de explorare din Łebień, cantităţi mari de apă au fost colectate pe parcursul a câteva luni, ceea ce înseamnă că nu a fost nicio descreştere a cantităţii de apă subterană. Pentru a trage apă de suprafaţă sau de subteran, companiile trebuie să obţină un permis şi să plătească taxe.

  Separat, membrii Parlamentului European au spus că problema emisiilor de dioxid de carbon nu a fost pe întreg examinată în studiile poloneze ce susţin planurile de exploatare a gazelor de şist.

  Un studiu de anul trecut al Comisiei Europene a descoperit că emisiile de la generarea de electricitate pe baza gazelor de şist erau cu 4-8% mai mari decât în cazul gazului convenţional folosit în Europa, au menţionat Membrii Parlamentului European. De asemenea, studiul din 2012 a descoperit că emisille de la generarea electricităţii pe baza gazelor de şist erau cu 41-49% mai mici decât cele de la cărbuni.

  Concluziile delegaţiei privind problemele de mediu legate de gazele de şist în Polonia au fost diluate în urma obiecţiilor unor parlamentari europeni polonezi din zona grupurilor politice de dreapta, susţine o sursă.

  Din această cauză, raportul finalizat nu trage concluzii legate de implementarea directivei poloneze de evaluare a impactului asupra mediului. În iulie, guvernul a adoptat noi legi care scutesc efectiv toate puţurile de explorare. Anul viitor, Ministrul polonez al mediului va prezenta raportul cu privire la 7 proiecte de monitorizare a puţurilor de explorare a gazelor de şist.”

  http://www.endseurope.com/33807/meps-probe-water-use-impact-of-polish-shale-gas

 2. terenul se afla in aria concesionata pt gaze de sist catre omw…
  http://stopfracturare.ro/wp-content/uploads/2013/04/Harta-perimetre-ANRM.jpg

  pt ca a inceput sa fie o adevarata teama printre tarani si detinatorii de terenuri agricole vizavi de nebunia gazelor de sist (infestarea apei) se pune in scena achizitionarea chiar de catre basescu a unei suprafete de teren care sa faca si obiectul unui adevarat scandal poitic ce are ca unic scop descoperirea inconstienta a oamenilor a mizei imobiliare si astfel sa uite de problema crunta a gazeor de sist ce o sa distruga toate terenurile agricole (circa 70% din teritoriul tarii)…

  pe linga asta se mai acopera si dementa taxelor si impozitelor mrite de ponta dupa ce basescu a adus la dementa mediul economic prin cresterea tva la 24%

 3. Ohoooo! dar si Radulescu,consilierul personal a recunoscut,a dat foarte multe argumente despre afacere,ca la urma a scaldat-o cu,,era o afacere intre doua persoane fizice”,nu era teren din domeniul statului?si poate, a inscris terenul cu taxele din codul civil vechi,ca erau mult mai mici(stiu cum si ce sa faca notarii).Poate trece pe acolo o magistrala,un drum national,un gaz de sist…(sigur are informatii despre proiectele de viitor,si cum sunt urgente gazele de sist,de ce nu ar profita).Ar fi bine ca acesti procurori,magistrati sa inceapa sa ia masuri legale,indiferent de persoana sau functie,toti au distrus tara,sanatatea natiei,educatia copiilor,a nepotilor nostrii,cit vor mai fi sacrificati urmasii nostrii din cauza acestor politicieni lipiti de scaune prin imunitate totala sau pe viata?????

 4. Astăzi,Cucul de la Cotroceni,a băut din greșeală din bolul cu apă și nu cel cu wiski.De la wiski,se comportă ca un bunicuț vesel.Bând apă,cucul se adresează public,premierului acestei țări,premier desemnat de înalt prea cucia sa,cu niște definiții juridice pe care doar o instanță se poate pronunța(plagiator)

  • Pardon, nu instanta constata plagiatul, ci o comisie academica. Lucru care s-a si intamplat, dupa care a venit agramatul ala de Pop si a schimbat comisia, ca sa iasa cum trebuie rezultatu’ lu’ sefu’.

 5. Lucrurile sunt foarte clare.

  Marinarul SRL:
  1. fica marinarului inscrie o miscare populara la OSIM din proprie initiativa, cica presedintele nu are nici o legatura
  2. fica presedintelui cumpara pentru ea un teren din bani proprii
  3. dupa ultimele declaratii rezulta ca miscarea populara va deveni sau deja a devenit partid? Terenul cumparat il va lua marinarul va fi o donatie? Interesant.
  4. Daca tot a luat imprumutul de la banca s-ar putea verifica daca “Notarul national” intr-adevar face munca pentru care este angajata sau doar este un lucru fictiv si doar cecurile sunt reale?

 6. In viata mea am vazut multe persoane dar un stfel de caracter imbarligator cum e acest personaj nu mi-a fost sa vad NICIODATA.

  Se pare ca Romania isi merita presedintele pentru ca de prea multi ani Justitia a fost si continua sa fie subjugata iar acum ca a ajuns la putere o persoana fara scrupule le demonstreaza ca poate sa faca ce vrea muschii lui.

  Asa ca, daca nu lasati ca justitia sa-si faca propria datorie, fara numiri si implicatii politice sau economice, niciodata tara nu va avea liniste. Pentru a realiza acest lucru cred ca tara ar avea nevoie de un ajutor extern, un fel de FMI al justitiei, care sa faca o analiza independente a partialitatii justitiei

 7. Sa se duca invartindu-se!
  Nu merita sa irosim nici macar un scuipat pe el.Sa-l bagam in seama,cu atat mai putin.
  Nu are nici cea mai mica legitimitate sa-si dea pareri in calitate de “presedinte” sau de roman.In exil cu el si neamul lui si confiscata averea.Valabil pentru toti hotii tupeisti din tara asta.subiect inutil a fi comentat.

 8. si daca nu ar fi fost consilier prezidential tot s-ar fi dus pentru ca este unul din multii lustruitori de pantofi ai lui TRAIAN BASESCU. mai grav este ca ni se confirma din nou ca BASESCU foloseste la maximum toate institutiile in scopuri personale . problema este cand scapam de cei care la orice virgula a lui TRAIAN BASESCU , fac plecaciuni si il pupa in …. varful pantofilor ????????

 9. Incredibil: chitoiu e sunat de basescu sa nu-l schimbe pe ghetea de la CEC.cica el nu a pus institutiile sa lucreze ptr. familia lui(CEC e de stat)-ptr. aceasta chestie bases trebuie sa plece.

 10. Toata afacerea pute de la un capat la altul: de la cum i-a venit ideea, cum nu a putut lua credit, cum i-a zis intr-o doara lui Radulescu sa se intereseze de ceva ”ieftin si bun” etc! Iar impostorul iese si le zice ”romanlor” ca hoti sunt ceilalti, nu el!

 11. Este forte grav ca basescu a incalcat legea si a folosit institutii ale statului pentru a si face afacerile particulare.
  In aceasta seara basescu a recunoscut ca i-a telefonat lui Chitoiu pentru a “plati” cu influenta imprumutul luat peste conditiile de creditare de catre fiica lui. Si daca nimeni nu se sesizeaza si nu ia masuri inseamna ca nu avem decat o clica mafiota care abia asteapta sa plece basescu pentru a-i lua locul…

 12. “Poliţistul hunedorean Claudiu Ionescu a declarat, pentru ZIUAnews, că: “important ar fi, aşa, în ghilimele, cine sunt acţionarii de la SC Granpet SA Buituri. La vremea aia, în 2007, erau Sulfina Barbu şi Traian Băsescu”.

  Claudiu Ionescu, unul dintre oamenii lui Traian Berbeceanu, a declarat, pentru ZIUAnews, că, în anul 2007, Traian Băsescu, alături de Sulfina Barbu, erau implicaţi în afaceri cu vânzarea fierului vechi. Precizăm că, la vremea respectivă, Traian Băsescu era preşedintele României.

  “Nu este vorba despre dosarul Hidra. Citiţi cu atenţie. Nu are nicio legătură cu dosarul Hidra, e un alt dosar. Am dat NUP unei persoane, Calimente nu-ştiu-cum, administrator la SC Grampet Buituri SA Bucureşti, care în prezent este decedat, acum două luni a făcut infarct. Este fratele senatorului de Cluj, PNL, Calimente nu-ştiu-cum. Şi deţineau SC Grampet SA Buituri, care de fapt era o subfilială a SC Grampet Buituri SA Bucureşti, care au vrut să cumpere CFR Marfă şi nu-ştiu-ce. Important ar fi, aşa, în ghilimele, cine sunt acţionarii de la SC Granpet SA Buituri. La vremea aia, în 2007, erau Sulfina Barbu şi Traian Băsescu. La un moment dat a fost cerut acţionariatul firmei, în 2006, de către un coleg, şi din ce mi-a povestit el – iar eu am încredere în el – a spus că era Sulfina Barbu, cu Băsescu şi mai era Barabaş, de la Mediu, de aici de la Hunedoara, care trebuia să-i verifice. Nu mi-a spus nimeni să dau NUP în dosarul respectiv, împrejurarea m-a forţat să fac asta, pentru că SC ArcelorMittal, partea vătămată, nu s-a constituit parte civilă. Deci prin adresă mi-au zis: şase mii nu-ştiu-câte tone prejudiciu, este un contract făcut între ArcelorMittal şi SC Grampet Buituri pentru exploatarea haldei de zgură, prin care ei erau obligaţi în exclusivitate să le transfere orice bucată de fier, cupru, metale, orice să le dea lor, şi scoarţă – un fel de aliaj mai slăbuţ, cu un preţ mic, pe care îl poţi băga în procesul de obţinere a fierului şi tovarăşii niciodată nu au predat un kilogram de fier la societatea asta, pentru că eu am făcut verificări în dosarul ăsta şi nu s-a predat decât scoarţă, care, conform contractului, ei duceau (…), le exploatau şi combinatul era obligat să le cumpere la un anumit preţ”, a declarat poliţistul Claudiu Ionescu pentru ZIUAnews.”

 13. Din toate pacatele capitale, al mai capital mi se pare a fi lacomia!
  Personal, as fi extrem de multumit sa posed un habitat de max. 100mp (as accepta si 60), intr-un bloc d-asta, facut dupa ’77 si o slujba care sa-mi permita sa-mi platesc daravelile si-un sejur de-o saptamana pe vara la Saturn. Dar exista, frate, genomu-asta care, dac-ar avea o mie de ocale de aur de furat in brate, le-ar pune jos ca sa ridice si-o agrafa de birou! Nu-i inteleg, pentru ca n-or sa se-ngroape cu ele, desi, cine stie, poate au cunostinta de ultimele cercetari in domeniu. Pruncutul Isus, cu manutele alea ale lui mici si grase, o sa le naruie-n cap toate gandurile de nemurire! Dansu-asta, capitan de conserve prin porturi atent selectionate, a fost el informat la recrutare, dar cred c-a fost dezinformat. Isus e DUMENZEU! E un adevar pe care paganii il patrund prea tarziu! Si, iertati-ma, nu-i nevoie de-o privire prea agera (sac!) ca sa te prinzi de ADEVAR!

 14. Noo. E o greșeală pe undeva- Băsescu să cumpere ceva ? Never. El dacă nu le fură nu sunt interesante…

 15. Dupa cum se vede pe harta : http://stopfracturare.ro/wp-content/uploads/2013/04/Harta-perimetre-ANRM.jpg, am avut dreptate(aseara am vazut harta),posibilitatea este peste 50% ca terenul sa fi fost la intelegere cu extractantii(initial fara taxe platite,sau,baza de care nu se doreste sa se afle(taxele platite de exploratori/exploatatori,este o alta metoda folosita de primari:te convinge sa lasi terenul ca il va vinde cu un pret bun si iti da banii,culmea,dupa un timp de,afli ca de fapt terenul tau a fost directionat/destinat gazelor de sist,multi si-au luat aceasta teapa).Nu cumva cei cu gazele de sist sau rosia montana,lucreaza indirect cu CEC-ul(pe ascuns,ceva imi spune ca:da,atita timp cit CEC-ul este condus de Radu Ghetea,omul de la fostul BRD in anii 2001-2002-2003-2004,asa e Radu,am trecut prin ceea ce spun cind aveam copilul in facultate/imprumuturi cu asigurarea de viata care trebuia returnata,in cazul in care nu te imbolnaveai-mi-a ramas imprimat in memorie,nu pot sa uit,ca erau banii mei de care aveam nevoie,nu iti inchidea contul chiar daca il finalizasei de platit,…multe)

 16. Tupeu incredibil. Este cu adevarat socant cat de nesimtit poate fi acest individ . ABSOLUT INCREDIBIL. Asa cum mincinosii patologici sufera de boala numita “mitomanie”, tot asa cred ca ar trebui sa fie o boala ce explica lipsa totala de simt al penibilului, jena si bun-simt. ” Cum ar putea gandi cineva ca poate exista o astfel de relatie intre un presedinte si o institutie – du-te si verifica terenurile ca vrea fii-mea sa cumpere – nu coborati atat de jos cum functioneaza institutiile statului”. ” Asta are impresia ca toti suntem niste retardati cu un IQ de maxim 60. As muri de rusine sa fac o afirmatie, ce se vede din avion ca nu e adevarata .Secatura dracului !

  • esti venit cu pluta ori un pupcur de al lui chiorete……succes la lins.cum o banca de stat a putut imprumuta din banii nostrii un mafiot?de ce nu afacut imprumut la banci private?(acele banci nu,i imprumuta nici un leu)

 17. Stiti ce este paradoxal? Mai ales dupa toate cele facute si desfacute in mai bine de opt ani de guvernare, paradoxal este cum NIMENI dar absolut nimeni nu reuseste sa-i faca nimic !!! Cu toate legile si corectitudinea universului in palma, cei care inca mai gandesc uite ca nu reusesc sa-i faca absolut nimic. Suntem absolut de toata jena.

 18. Fapta penala comisa de Presedintele Basescu este in cazul de fata TRAFIC DE INFLUENTA dar va asigur ca luat la scuturat il gasiti cu mai multe printre care si subminarea economiei nationale si INALTA TRADARE

  Fapta penala comisa de Presedintele Basescu este in cazul de fata TRAFIC DE INFLUENTA dar va asigur ca luat la scuturat il gasiti cu mai multe printre care si subminarea economiei nationale si INALTA TRADARE

 19. Ioana Băsescu a făcut un credit de un milion de euro pentru a-și cumpăra 290 de hectare de teren arabil în județul Călărași. Ce fraieră! Dacă-i vindea de cîteva ori lui Popoviciu un teren de treizeci de metri pătrați pe la Groapa Glina, făcea lejer milionul ăla și-i mai și rămîneau alte cîteva milioane!
  catavencii,12 nov…e faina!!!lol

 20. Mie mi se pare mai tare chestia cu traficul de influenta: “Alo! Presedintele [T.B.] la telefon! Draga,uite cum sta treaba, mie imi place baiatu’ ala Ghetea de la CEC. Si eu, presedintele, am informatii ca voi vreti sa il schimbati. Vezi ca pe mine ma informeaza toti. Si de aia cred ca ar fi bine sa fii cuminte si sa asculti si sa il lasi in pace.”

Leave a Reply