Armata irakiană a anunţat marţi că forţele sale au intrat în Mosul, după aproximativ două săptămâni de la începutul ofensivei împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic, care deţine controlul asupra oraşului din 2014, anunţă AFP.

Forţele armate irakiene au intrat în sectoare de ‘pe malul stâng al Tigrului din Mosul’, a declarat centrul comandamentului comun al operaţiunilor însărcinat cu ofensiva pentru a prelua controlul la Mosul, scrie agerpres.ro.

Forţele de elită ale armatei irakiene anunţaseră mai devreme că au intrat în sediul televiziunii publice din oraşul Mosul, primul obiectiv important preluat de forţele guvernamentale în cadrul ofensivei, conform Reuters.

11 COMMENTS

  1. daca au intrat in anumite sectoare ale orasului pe malul stang inseamna ca l-au recucerit? mai au de luptat pana vor cuceri in intregime orasul inconjurat practic pe trei parti de armata irakiana si kurzi. am gasit pe net o harta cu frontul de la mosul http://isis.liveuamap.com/ro care s-ar parea ca prezinta situatia la zi a luptelor de acolo. mai citeam un articol privind divergentele intre americani si turci privind modul de actione de la mosul. sa vedem cum va fi la final, in cat timp vor fi alungati si spulberati teroristii isis.

  2. si iata o stire proaspata: 14 minute în urmă
    Iraqi Air Force killed ISIS leader, known as Abu Tariq al-Hayali, in airstrike on their headquarters in Mosul, according to Iraqi media.

  3. daca ne luam dupa acelasi site mentionat: “19 minute în urmă – 36°20′N 43°14′E
    ISIS claims Iraqi attack near Gogjali east of Mosul has been repelled “asa ca sa asteptam si sa speram ca teroristii isis vor fi invinsi cat mai repede posibil si, cel ami important, fara “victime colaterale” in randul civililor.

Leave a Reply