Presa israeliana anunta ca premierului Benjamin Netanyahu a semnat pentru preluarea companiei de stat IMI, producatoarea celebrului pistol-mitraliera Uzi, de catre Elbit Systems.

Image result for Uzi

Israel Military Industries s-a consacrat pe piata israeliana si mondiala prin produsele sale militare performante.

https://en.globes.co.il/en/article-netanyahu-signs-approval-of-elbit-imi-merger-1001261197

Pretul platit de Elbit Systems a fost de 520 milioane de dolari.

https://www.timesofisrael.com/elbit-buys-state-owned-arms-maker-imi-for-nis-1-8-billion/

Netanyahu a semnat acest acord in calitatea sa de ministru interimar al apararii, dupa ce Avigdor Liberman si-a inaintat demisia saptamana trecuta.

Surse militare romanesti afirma ca saptamana viitoare, marti, pe platforma Magurele, Elbit Systems va inaugura a 4 a fabrica in Romania, pentru fabricarea turelelor necesare noilor blindate 8×8 ce vor intra in dotarea Armatei Romane. Noile blindate vor putea fi admirate la parada militara de Ziua Nationala a Romaniei de la Arcul de Triumf din Bucuresti.

Related image

Elbit Systems are deja 3 fabrici in Romania : AE Electronics, Simultec si Elmet Bacau. Israelienii sunt implicati in diverse programe de inzestrare ale Armatei Romane si sunt preferati de Lockheed Martin in parteneriatul privind mentenanta avioanelor de lupta F-16 ale Fortelor Aeriene Romane.

Pe 3 noiembrie, fostul ministru al apararii Mihai Fifor posta pe Facebook :

Primele doua transportoare blindate 8×8 PIRANHA 5 au plecat din MOWAG catre UM Bucuresti! Primele doua din primul lot de 36 de vehicule.

Este primul program major de inzestrare al Ministerului Apararii Nationale realizat pe baza alocarii de catre Guvernul Romaniei de 2% din PIB, care intoarce bani in industria nationala de aparare!!!

Fotografia postată de Fifor Mihai.

Leave a Reply