Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, pentru ambele sexe. Deși aceste afecțiuni pot fi prevenite și ținute sub control, mulți pacienți ajung la medic sau chiar direct într-un compartiment de primiri urgențe în faze avansate ale afecțiunilor sau cu complicații severe, cum ar, fi de exemplu, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Pentru a evita astfel de situații cu un impact puternic asupra calității vieții și chiar amenințătoare de viață, este nevoie de o abordare integrată a bolilor cardiovasculare, realizată de echipa inimii. Această echipă multidisciplinară dedicată diagnosticului și tratamentului afecțiunilor cardiovasculare include medicul cardiolog, chirurgul cardiovascular și cardiologul intervenționist. De asemenea, este foarte important ca această echipă să aibă sprijinul specialiștilor în anestezie și terapie intensivă, în cazurile în care este indicat tratamentul chirurgical, dar și al medicilor urgentiști, atunci când pacienții vin direct în urgență.

Pentru un diagnostic corect și precoce, consulturile de cardiologie trebuie realizate cu regularitate. Acestea contribuie semnificativ și la creșterea speranței de viață, chiar și în cele mai severe cazuri, deoarece, odată depistată, boala poate fi tratată corespunzător.

În prezent, datorită avansului tehnologic care a dus la apariția unor metode și tehnici noi de tratament, cele mai multe cazuri cu indicație chirurgicală își pot găsi rezolvarea minim invaziv. De la caz la caz, tratamentul se poate realiza prin proceduri de chirurgie cardiovasculară sau prin metode de cardiologie intervențională, cu abord endovascular arterial sau venos percutanat.

Pentru a beneficia de o abordare integrată și multidisciplinară, dar și de opțiuni personalizate de tratament, este recomandat ca pacienții cu afecțiuni cardiovasculare să se adreseze unor centre specializate. În acest fel vor găsi, într-un singur loc, toate serviciile medicale necesare diagnosticării și tratării bolii de care suferă.

La Spitalul Clinic SANADOR, prin Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, pacienții au acces la cele mai moderne tratamente pentru diferite afecțiuni cardiovasculare, în condiții de maximă siguranță. Intervențiile sunt realizate în primul bloc operator complet digitalizat din România, de medici cu stagii de pregătire și perfecționare în centre internaționale de referință și cu o vastă experiență în cardiologie, chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație și tehnologii de top. P

La SANADOR, echipa inimii beneficiază de sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară, din Departamentul de Radiologie și Imagistică Medicală, dar și din Compartimentul de Primiri Urgențe, Spitalul Clinic SANADOR fiind singurul spital privat din București care dispune de un astfel de compartiment.

Leave a Reply