Valoarea serviciilor medicale în luna mai este cu 91 de milioane de lei mai mică decât în aprilie, dar suma reală economisită va putea fi stabilită după efectuarea plăţilor, a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a prezentat cifrele privind serviciile medicale raportate şi cele decontate în lunile martie, aprilie şi mai.

Ciurchea a spus că, în luna martie, au fost raportate servicii medicale în valoare de 15.479.468 de lei şi a fost decontată suma de 12.295.218 lei, în luna aprilie s-au raportat servicii medicale de 15.546.030 de lei şi s-a decontat suma de 12.348.084 de lei, iar în luna mai s-au raportat servicii de 12.254.481 de lei şi s-au decontat 11.573.235 de lei.

“Se remarcă o diferenţă de 91 de milioane între aprilie şi mai, dar suma economisită, la leu, o vom şti după ce se fac plăţile”, a declarat preşedintele CNAS, la a IX-a ediţie a conferinţei “Mediafax Talks about Health Reform”.

Vasile Ciurchea a mai spus că, pentru decontare, două treimi din servicii au fost acordate cu card şi restul fără card, însă a subliniat că în acestea intră şi copiii între zero şi 11 ani, precum şi persoanele care beneficiază de pachetul minim.

“Întotdeauna vor exista servicii acordate fără card. Pe măsură ce trece timpul, tipărim noi carduri, pentru cei care devin asiguraţi, pentru cei care au împlinit 18 ani sau pentru cei care le-au pierdut ori le-au deteriorat”, a precizat Ciurchea.

Preşedintele CNAS a mai arătat că abia acum se face licitaţie pentru mentenanţa sistemului de carduri, din motive de economie, explicând că atât timp cât cardul nu a fost funcţional, nu se justifica plata serviciului de mentenanţă.

“Nu era necesar să cheltuim bani cât cardul nu era funcţional. A fost doar un motiv de economie”, a spus Ciurchea.

 

7 COMMENTS

 1. ura. vreau sa vad unde sunt folositi banii aia. cu raportari periodice: s-a cumparat un tomograf acolo , etc. se poate ?

  • Se poate, nelutu a lu crinuta.
   Pe duță, fostul sef basist al casei de sanatate, de ce nu l-ai intrebat asta ?

 2. este foarte bine ca incep sa se vada rezultatele ,desigur pentru cine vrea sa le vada ca stiti cum se zice :,,ca nu este mai orb decat acela care nu vrea sa vada si mai surd decat cel care nu vrea sa auda ” si la noi s-a vazut din plin cand unii au refuzat sa vada si sa auda .V-am spus ca eu nu-l iubesc pe Ponta dar asta nu inseamna sa nu recunosc ca are si merite si-mi place ca orice a facut sau face PSD-ul bun are la baza ideile PNL-ului ,asa spun ei in legatura cu tot .Cand era USL au fost niste idei care probabil au fost agreate de ambele parti si daca s-a spart alianta si ,,partidul lui Johannis ”este in opozitie ,PSD-l fiind la guvernare au pus pentru binele romanilor in aplicare ce au promis in alianta ,dar iata ca acum nu mai este bine ,zic colegii din opozitie iar cand nu au incotro spun ca toate au fost gandite de ei .Rusine si cu parere de rau constat ca multi pe care i-am crezut de cuvant si sinceri si dornici sa faca ceva pentru noi sunt fara obraz si fara rusine .Realizarile PSD probabil ca la alegerile din 2016 vor deschide ochii romanilor si nu se vor lasa imbroboditi de fariseismul PNLcare iata si-a luat taras inapoi .De unde ?Dela colegii lor care au ingrosat randurile noului si marelui PNL veniti de la PDL .Si daca romanii nu-i vor credita pentru o noua guvernare la care ei ravnes foarte mult ce putem sa zicem ?Ghinion !Am citat din ,,clasici in viata ”Domnule Tudor astia isi vor tara inapoi ca sa o jumuleasca din nou ca pe timpul lui Basescu ca slava Domnului tare au mai jumulit-o ,si sigur le este greu cand banii de la sanatate si din multe alte parti nu mai intra in buzunarele lor.Eu personal aveam o oarecare idee ca se fura ,dar noiciodata nu mi-am imaginat ca atat de mult,incat sa te ingrozesti,caci efectiv te ingrozesti Eu cred ca daca se intampla asa o nenorocire cu tara asta pana-n Revolutie pe toti ii asttepta pedeapsa cu moartea ,care nemaifiind de actualitate de astas-a ajuns unde s-a ajuns .Disperarea si foamea este mare in randurile opozitiei si se parecca sunt gata in orice moment sa faca tot posibilul sa puna mana pe putere .Din pacate nu numai cei mai batrani naraviti in rele tind catre putere ci si cei tineri care nu vor sa aleaga drumul drept si bun pentru poporul asta adus in ultimii 10 ani la disperare ,tot pentru ingrosarea conturilor .

 3. Se pare ca introducerea acestor carduri a schimbat totusi ceva. Daca intr-o luna s-au facut economii asa mari inseamna ca e de bun augur.

 4. Mai degrabă diferența e de 900mii, respectiv 20mii de euro… nu milioane..
  Asta înseamnă sa ai editori de genul copy-paste…

Leave a Reply