Elena Udrea ar fi vizată în noul dosar penal din cauza unui plic cu informaţii secrete găsit de anchetatori în curtea locuinţei sale.

Totul a pornit de la o şedinţă de judecată din decembrie 2020, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, atunci când Elena Udrea a cerut ca şedinţa să fie declarată nepublică pe motiv că doreşte să arate instanţei o serie de documente strict secrete.

Instanţa a acceptat atunci cererea, iar Elena Udrea a depus un plic deschis despre care a susţinut că a intrat în posesia ei cu o zi înainte de şedinţa de judecată, iar documentele făceau referire la activitatea a trei denunţători.

Conform unui participant la şedinţa de judecată, documentele ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a Elenei Udrea de a formula o adresă către SRI pentru a da relaţii despre cei trei denunţători din dosar, cerere care a fost respinsă la acel moment.

Ulterior, la termenul următor de judecată, plicul cu documente secrete a apărut pe masa judecătorului, iar instanţa a respins depunerea documentelor la dosar, având în vedere caracterul secret al acestora, notează Europa Liberă.

După şedinţa de judecată, DNA a depus o plângere la DIICOT împotriva Elenei Udrea pentru divulgare de secrete de stat, scrie Antena3.ro

Leave a Reply