Episcopii din toate centrale catolice din România îi îndeamnă pe credinciosi să nu sărbătorească Halloween si să se concentreze pe cele două sărbători catolice importante din 1 si 2 noiembrie, arătând că fenomenul satanismului nu este străin de Halloween.

Catedrala_Sfantul_Iosif

Comisia Episcopilor Catolici din România a trimis către toti episcopii catolici români din tară o scrisoare în care acestia sunt sfătuiti să îi îndemne pe credinciosii catolici să se ferească de “obiceiurile păgâne” acceptate de către unii crestini si să celebreze “solemnitatea Toti Sfintii” din 1 noiembrie si “Pomenirea Tuturor Credinciosilor Răposati” din 2 noiembrie.

În document, intitulat “Recomandări creştine în faţa fenomenului Halloween pentru solemnitatea Toţi Sfinţii”, se precizează că în sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, desfăşurată la Oradea, s-a discutat despre “manifestările civile care au loc în preajma solemnităţii “Toţi Sfinţii”.

“S-a constatat, în timpul dezbaterilor, că în societatea noastră românească s-au strecurat multe obiceiuri păgâne pe care chiar şi unii dintre creştini le acceptă sau chiar le promovează sub sigla obiceiului celtic al Halloween-ului”, se arată în recomandarea transmisă preotilor catolici.

 

8 COMMENTS

 1. Nu i bai, il sarbatoresc romanii ailalti( ortodoxi)!. Copiii nu au nicio vina in treaba asta-parintii !

  • e bagat pe gat de catre Ministerul Invatamantului sa se sarbatoreasca in scoli. Degeaba-i spun copilului ca hellorahatul asta e o minciuna si o prostie incepe si plange ca la scoala se face serbare si inseamna ca e foarte bine!!!

   Iar boii aia de popi ortodoxi care predau morala crestina la scoli stau si tac complici ca dobitocii in loc sa urle la directiunile scolilor sa interzica porcaiala asta comerciala.

 2. Doamne ajuta ca mai sunt si preoti cu capul pe umeri nu doar smenari din BOR aflati in campanie electorala alaturi de PSD

  • Cand erau in campanie electorala alaturi de PDL, nu te-am auzit spunand ceva. Toate Bisericile (sau nu; aprope toate) erau manjite cu propaganda basista.

   • Catolicii au fost singurii care au luat atitudine impotriva basaului pe vremea cand era dictator cu boc la cizma. BOR sunt niste parasute care si-o trag cu toti care sunt la putere iar acum cu PSD-ul. Ca-ti place sau nu asta e adevarul!

 3. IN TRADITIA CATOLICA,SE SABATORESTE PE 1-2 NOV.,POMENIREA TUTUROR MORTILOR.E MAI BN UN OBICEI IMPORTAT,SAU SA TE ROGI LA MORMANTUL BUNICILOR,STRABUNICILOR SI SA-I POMENESTI LA MORMANTUL LOR, O DATA PE AN?PAI AMERICANII SA SARBATOREASCA CINE NU-I LASA?MA ASTIA NE FURA SI SARBATORILE.

 4. Amuzant cum sarbatoarea Mortilor din Evul Mediu este privita de preotii catolici din prezent ca asa zisa sarbatoare satanica. Oare molestarea copiilor de catre preotii catolici vine de la Dumnezeu?

  • Lasa, ca nu mai are nicio legatura una cu alta. Acum se sarbatoreste raul. Cica spunea cineva ca se imbraca in tot felul de tampenii ca sa alunge raul, BA NU, MAI RAU IL CHEAMA. Dar cu prostii… Ar trebui interzisa sarbatoarea “dracilor” in scoli, iar minstrul invatamantului se face vinovat de faptul ca nu intervine. Dar el are treaba cu banetul, cu burtihanul si cu campania electorala, de parca Ponta sau alt candidat e ma-sa.

Leave a Reply