O afirmatie sustinuta in ultimii ani de analistul economic Ilie Serbanescu are din ce in ce mai multi sustinatori : Romania este pe cale sa devina o colonie. Cei care sustin acest fapt argumenteaza cu informatia ca peste 90 % din sistemul bancar din Romania este detinut de banci straine si ca toate marile afaceri de pe teritoriul tarii noastre sunt derulate de companii straine, care in marea lor majoritate isi repatriaza marea parte a profitului.

Personal, am polemizat de fiecare data cu Ilie Serbanescu, considerind ca statul este cel mai prost administrator. Sunt sute de companii de stat aflate in stare de faliment nedeclarata, cu datorii uriase. Ne furam singuri caciula. Altfel, ne plingem ca strainii domina economia romaneasca. Sunt prea putine cazuri fericite, de companii de stat romanesti cu profit.

Pledez dintotdeauna pentru o economie privata si pentru performanta economica, indiferent de natura actionariatului. Recunosc insa ca dispar incet-incet (ingrijorator!) micii mestesugari romani si prestatori de servicii, produsele agricole romanesti bune si de traditie, marfa ieftina si de calitate, la preturi accesibile pentru clasa mijlocie-mica.

Impartasesc insa ingrijorarea lui Ilie Serbanescu privind perspectiva dramatica a bugetului de stat. Din ce profituri, taxe si impozite vom putea constitui sume anuale decente pentru sanatate, agricultura, educatie, infrastructura, aparare, ordine publica?

Va provoc sa raspundeti, potrivit propriilor perceptii, la urmatoarele chestiuni :

– este Romania pe cale sa devina o colonie straina?
– ce mai avem – de valoare si profitabil – suta la suta romanesc?

148 COMMENTS

 1. Este deja colonie.Nu trebuie sa fii un mare analist de orice fel pentru a realiza acest lucru.Cand o companie multinational dispune de forta de munca la discretie fara a da seama in fata legilor unei tari….Suntem sclavi in propria tara.
  jocurile s-au facut demult.Romanesc a mai ramas ceva din tineretul care studiaza.Dar slabe sperante sa -l oprim din migrare.
  Astept sa vad regionalizarea pentru a ma convinge care sunt adevaratele puteri coloniale si ce limba voi fi obligata sa vorbesc.

  • Corect ! Cu multi ani in urma scriam articolul de mai jos si eram considerat ciudat, ca vad doar conspiratii, etc.
   Iata:

   “ROMANI, TREZITI-VA !
   Ar trebui sa incetati cu totii sa mai credeti ca exista opozitie si putere. Toti au fost la conducere si au procedat la fel, poate doar cu mici diferente.
   Romanii sunt o gloata de naivi care s-au amagit mintindu-se intre ei, furandu-se intre ei. Ati fost transformati in infractori fara sa realizati acest lucru.

   -profesori “infractori” ptr ca : vand examene, nu-si declara veniturile din meditatii,inchid ochii la nereguli,dar dau si mita la randul lor altora.

   -elevi,studenti si parinti “infractori” ptr ca platesc examene si dau spagi pentru diverse servicii in toate celelalte domenii.

   -medici si asistente “infractori” ptr aceleasi fapte

   -pacienti “infractori” ca au platit serviciile deja platite prin contributii.

   -comercianti “infractori” ptr ca fac evaziune fiscala in toate formele posibile(marfa fara acte, profit nedeclarat,etc)

   -patroni “infractori” care angajaza oameni cu salariu minim pe cartea de munca iar diferenta in bani negri dati in mana si multe altele.

   -angajati”infractori” care accepta banii negri, care sunt muti si orbi la neregulile angajatorilor.

   -transportatori”infractori” care nu dau bilete, nu inregistreaza curse,transporta marfa fara acte, si altele.

   -calatori “infractori” care accepta lipsa biletelor

   -taximetristi”infractori” care nu-si declara incasarile

   -proprietari”infractori” care-si inchiriaza proprietatile fara sa declare sau daca da, valorile sunt ireale.

   -chiriasi”infractori” care accepta lipsa unui contract.

   -politisti”infractori” care baga amenzile in buzunar sau accepta mita

   -autori”infractori” ptr c-o ofera

   Si lista poate continua.

   Dar intreb toata populatia , exista vreun om in aceasta tara care sa nu fie intrun fel sau altul “infractor” ?
   Cu siguranta, NU ! Are vreunul curajul sa “arunce piatra” ?

   Oare toate acestea nu s-au petrecut cu sprijinul nemijlocit al alesilor ? Nu a fost indusa aceasta “practica” prin masurile pe care le luau la nivel national, platindu-va cu salarii de mizerie ? Care le-a fost scopul ?

   “lasa-i pe fraieri sa “fure de foame” si in momentul cand incep sa inteleaga ca i-am fraierit si deschid gura, ii bagam la puscarie ca sa-i linistim ”

   Pai, dragi Romani ati fost naivi , nu prosti…ROMANII NU SUNT PROSTI !
   Ati fost lipsiti de informatii si neinstruiti. Ati recurs cu totii la “a face tot felul de gainarii” ca sa supravietuiti, sa va puteti creste copiii, sa va ingrijiti batranii,sa va salvati familia, nu ca sa va imbogatiti.
   Dar in mintea voastra probabil v-ati crezut isteti,smecheri ,mandri de saltul facut de la Dacie la Opel sau BMW, de la garsoniera la 3 camere, de la tigaia tiganeasca la inox sau teflon, de la ventilatoare la air condition, de la supraelastic la matase naturala si tot asa.
   Bieti nefericiti !
   Ati fost inapoiati fata de occident iar nemernicii s-au folosit de asta. Ati fost creduli ca niste copii nevinovati care se lasa in mana adultilor sa-i traverseze strada si se trezesc abandonati in mijlocul traficului.
   Asta au facut ei toti cu Poporul Roman. Incetati sa-i mai credeti incompetenti pe politicieni,incetati sa mai credeti ca unii sunt mai buni decat altii sau ca au gresit in politicile lor.
   Nu, oameni buni, ei sunt milionari sau miliardari LEGALI iar voi, infractorii care au primit pensii medicale false,ajutoare false, salarii nemeritate, pensii nesimtite, indemnizatii,sporuri,stimulente, spagi si mita care au secatuit bugetul dupa cum spun ei, dar tot saraci ati ramas.
   De ce oamenii au ajuns sa recurga la asa ceva ? De bine, de lene, din nesimtire ? NU. Au fost impinsi ,fortati sa incalce legea.
   De ce oameni buni nu este poporul bogat, daca tot a distrus tara ? De ce banii sunt la EI si nu la poporul INFRACTOR ? Asta vor sa va induca ? Vinovatia in masa si sa va bage la puscarie sau sa va bagati unii pe altii?
   De ce sunt bogati toti cei care au decis toata politica de dupa 1989 ? De ce sunt bogati toti cei care au administrat intrun fel sau altul banii tarii, resursele tarii si toate rezultatele muncii chinuite a generatiilor anterioare ? De ce EI ?

   Intrebati-va, de ce ? :

   -economia este pe butuci
   -agricultura este pe butuci
   -armata este pe butuci
   -politia este pe butuci
   -justitia este pe butuci
   -sanatatea este pe butuci
   -invatamantul este pe butuci
   -resursele pamantului vandute

   Oare toate acestea sunt la pamant, din intamplare ? Oare cand toate acestea sunt distruse, se mai poate vorbi de o tara independenta, de un stat de drept ? Nu intelegeti ca dupa 1989 poporul roman a fost manipulat iar acum suporta consecintele ? Incetati sa va mai acuzati unii pe altii, incetati sa va mai atacati intre voi, incetati sa mai credeti ca sunteti mai putin “infractori” decat semenii vostri .
   NU acceptati sa fiti numiti infractori si UNITI-VA ! Incetati odata pentru totdeauna sa “trancaniti”ca asta ati facut toti acesti ani….Voi ati “trancanit” la televizor si pe la colturi iar ei si-au indeplinit misiunea ,sub ochii vostri orbi.
   UNITI-VA si APARATI-VA unul pe altul, indiferent de categorie si constientizati ca fiecare roman este o victima, la fel ca si tine.

   NU va mai criticati reciproc, NU va mai acuzati reciproc si uniti-va sa pastrati tara intreaga si pe voi in casele voastre , nu in puscariile lor.

   NU Poporul Roman trebuie sa ajunga la puscarie, nici pentru mita, nici pentru spagi, nici pentru alte asemenea ilegalitati comise de foame, din neputinta, din disperarea ca vi se sinucid pruncii sau ca va pleaca de-acasa. Ati fost furati ani de-a randul si adusi la disperare si tot voi sa platiti ? Acesti tradatori care v-au adus in aceasta situatie sa plateasca, NU VOI !

   Pentru Dumnezeu, TREZITI-VA ! Nu intelegeti ca va invrajbesc unii impotriva altora cu buna stiinta ? Invatati sa analizati cauzele inainte de a sanctiona faptele oamenilor si acuzati-i pe cei care le determina direct sau indirect.
   Uitati-va la EI ce averi au, ce viata duc, ce haine au si ce-si permit copiii si restul familiilor lor , uitati-va la ei cu cata nerusinare urla sa se aplice legea impotriva voastra care comiteti ilegalitati de FOAME. Dar EI, EI nu dau socoteala nimanui pentru felul in care si-au dobandit milioanele sau miliardele.
   EI nu dau socoteala nimanui pentru asa zisele “decizii gresite” care au adus tara pe butuci si poporul la fel de flamand si umilit ca in 1989.

   INCETATI sa va mai acuzati unii pe altii, pentru ca toti sunteti la fel de INFRACTORI prin toate acele “invarteli” facute zi de zi oriunde,cu oricine si pentru orice.EI v-au “obligat” sa fiti asa, EI va numesc asa ! EI v-au luat sansa de a fi corecti, EI v-au luat sansa de a avea somnul linistit. EI v-au furat ceea ce vi se cuvenea. HOTII sunt EI dar pe voi va baga la puscarie. TREZITI-VA !

   Acesti tradatori de tara va sfideaza si va umilesc in toate formele posibile. Da, TRADATORI, nu incompetenti ! Se petrece cea mai mare tradare de tara comisa din interior si voi nu va dati seama de asta. TREZITI-VA !

   PLANUL A, de dezmembrarea Romaniei a esuat in 1989 datorita “prostilor” care au indraznit sa stea pe strazi ,sa faca baricada vie in jurul cladirii in care se hotara viitorul Romaniei, datorita “prostilor” care n-au plecat acasa pana nu s-a parafat si anuntat in direct intregii lumi, statutul de stat de drept al Romaniei, in aceleasi granite si cu acelasi nume. Intrebati-va cine a stat in spatele acestui plan !?
   S-a trecut la punerea in aplicare a PLANULUI B, distrugerea economiei romanesti si transferarea resurselor tarii direct sau indirect in mainile autorilor si coautorilor planului A. Au reusit!
   In ciuda reusitei planului B, romanii tot continua sa-si poarte cu mandrie statutul de stapan al acestui pamant, tot continua sa simta si sa traisca romaneste chiar ingenunchiat fiind,cu mainile goale si infometat, se taraste in saracie si umilinta parodiind si ironizand realitatea cruda pe care refuza s-o accepte in indaratnicia specifica acestei natii. Ati reusit sa-i enervati si v-ati atras cea mai cumplita ura.
   TREZITI-VA ROMANI !
   S-a trecut la aplicarea PLANULUI C, acela de distrugere a fiintei nationale, a identitatii voastre , a limbii si culturii, a educatiei si sanatatii prezente si viitoare. Intrebati-va cine sunt autorii acestor planuri si cine ii ajuta. Va uitati la ei si nu-i vedeti ?!
   Ma intreb unde sunt BARBATII acestei tari. Mi-e rusine pentru aceasta generatie a anilor 1950- 1960. Sa va fie rusine pentru ca ati permis tradarea, sa va fie rusine pentru ca ati lipsit copiii aceste tari de mostenirea lasata de strabuni.
   Acest pamant romanesc inca pastreaza mirosul sangelui varsat.

   RUSINE si BLESTEMATI SA FITI CU TOTI URMASII VOSTRI CAT VA DURA VIATA PE ACESTA PLANETA ! ”
   -sfarsit-
   Din pacate, toate acestea s-au intamplat iar rezultatul este :COLONIE
   Ma doare sufletul sa constat ca foarte tarziu s-a inteles fenomenul caruia a fost supusa tara noastra.

  • Mi-ai furat mesajul din taste, cum s-ar spune. Da. Suntem o colonie straina, pentru ca au avut grija guvernantii de dupa ’89 sa ne scoata din cap mandria de a fi roman. Au dat nume altor natii in asa fel incat sa se asemene cu numele nostru, pentru a putea fi mai usor jigniti de occident, pentru a putea ca poporul asta sa fie umilit in ultimul hal de toti occidentalii cu apucaturi ciudate. De la cereri de maturatori de parcuri cu facultati pana la stergatori de c*r*ri de mosnegi occidentali sub amenintare si sub santaj.

   • Nu consider este vina guvernanţilor în totalitate.. poporul s-a lăsat umilit, o face şi în momentul de faţă.. Mă gândesc că nu este un lucru chiar atât de rău din moment ce nu văd pe nimeni pe stradă protestând…. Toate mizeriile s-au întâmplat fix sub ochii nostri, ţara a fost vânduta pe bucăţi pe absolut nimic. Singurii care sa mai agită acum sunt cei de la presă (o mică parte, mare parte se ocupă cu propaganda).Observ că poporul este absent, probabil ca asteaptă să fie evacuaţi din case ca să reacţioneze….

    • Este adevarat ca romanii inca sunt fricosi. Comunismul n-a iesit inca din mintea multora, iar cei ce ne conduc, mai de sus sau mai de jos, au aceleasi idei securisto-comuniste promovate de PCR-ul lui Ceausescu. Romanii nu mai au demnitate pentru ca au vazut ca nu le-o apara nimeni si nici nu ies in strada pentru ca le este frica sa inceapa o iesire in strada vazand cum se calca pe cap unii pe altii. In strada te scot, de obicei, organizatiile sindicale sau ONG-urile. Romanii nu sunt uniti si deocamdata mai au ce pierde. Da, este adevarat, numai atunci cand o sa ii evacueze cineva si cand n-or mai avea ce pierde, vor iesi in strada. Nu neaparat toti. Romanii inca nu sunt disperati. Sunt multi carora nu le pasa daca sunt sclavi in occident pentru cativa banuti. Sunt dispusi sa renunte la demnitate pentru arginti. Motivul nu-l stiu. Poate sunt prea obsedati de dorinta de a avea bani si ar face orice pentru asta. Pe de alta parte, riscand sa ma repet, cred ca de pe bancile scolii romanul trebuie invatat ce e aia demnitate. Cat timp la noi in scoli se vine doar pentru a se intalni unii cu altii si nu pentru a asculta ce spune profesorul ala, bun sau rau, romanul nu va avea nici cultura si implicit nu va avea de ce sa fie demn.

    • vina guvernantilor e doar una: legile de pe hartie nu se aplica. severitatea statului nu inseamna bate, scutieri si alte prostii. inseamna atentie la respectarea legii: in caz de incalcare se pot aplica amenzi, confisca averi,etc. ai vazut ce gradin frumoase au olandezii? ia intreaba-l pe fiecare cat e amenda la primarie daca isi lasa curtea de izbeliste?
     sigur, ar insemna ca cei din capul bucatelor sa fie cinstiti – greu lucru! aici ar trebui sa intervenim noi cu totii, dar ar trebui ca si noi sa fim cinstiti- iarasi greu lucru!

 2. nu ai dreptate,Romania nu este pe cale sa devina o colonie straina,ci este deja o colonie.o tara bogata ca resurse,insa cu un popor indobitocit si tinut in sclavie si saracie de straini cu ajutorul unor viermi care se perinda pe la putere.se vede clar ca romanii sunt tratati ca niste slugi si nu ca egali in cadrul UE,ca sa nu mai vorbim de modul batjocoritor si pervers aplicat de USA.din pacate,nu avem absolut nici o speranta sa mai revenim,am ramas absolut scarbit si uluit cand l-am vazut pe Ponta la lansarea de la Tg. Jiu alaturi de mafiotul Nita ,cel care se pupa-n bot cu Scripcaru pe banii nostri,ca sa nu mai vorbesc de manevrele cel putin imbecile ale lui Antonescu in privinta aducerii unor lichele in USL.Romania e moarta ca tara si popor,asta e parerea mea,iar din hoitul ei se indoapa deja asa-zisele “democratii”

 3. Ciuvica stie raspunsul la problema asta.
  Daca s-ar fura cu 70-80% mai putin si banii ar fi investiti masiv in agricultura,infrastructura si sanatate, in cel mult 10 ani am sta cot la cot cu alde Germania.
  Din educatie ne ies suficiente genii si romani talentati care din lipsa de insfrastructura si economie in tara, zboara peste hotare.

  • 1) Daca s-ar fura cu 70-80% mai putin si banii ar fi investiti masiv in agricultura,infrastructura si sanatate, in cel mult 10 ani am sta cot la cot cu alde Germania. — Gresit. La finantare mai trebuie sa pui si vointa de munca. Care, din pacate, cam lipseste in Romania.
   2) Din educatie ne ies suficiente genii si romani talentati care din lipsa de insfrastructura si economie in tara, zboara peste hotare. — Iarasi gresit. Sau, mai curand, irelevant. Nu de genii are nevoie o tara, ci de oameni obisnuiti. Genii, la o adica, iti cumperi exact ce si cat ai nevoie, muncitori in fabrica, pe camp sau in birou mai greu.

   • vointa de munca nu lipseste. Agriculturile germaniei,elvetiei si a altor tari merg in buna parte cu forta de munca romaneasca. Lipseste un climat civilizat de munca care sa ofere conditii decente si recompensare pe masura muncii.

  • @adi-vii cu aceeasi gargara obosita ,nesimtita si mincinoasa cu romanii care chipurile nu muncesc,o teza pe care ai invatat-o de la latraii PDL care n-au nici o tangenta in realitate cu munca.toate statisticile europene infirma aceasta teorie basista,dimpotriva,romanii muncesc cel mai mult din UE,insa nu sunt productivi pt. ca tehnologia si mai ales mentalitatea asa zisilor patroni este de America inceputului de secol 20.muncesc de ceva timp in Germania,si pot sa spun ca parca sunt in vacanta fata de cum si cat lucram in Romania,in timp ce tovarasii nemti sunt mereu nemultumiti si rup usa dupa 8 ore.asa ca terminati cu gargara asta mincinoasa portocalie si nu va mai reflectia puturosenia proprie asupra altora.

   • 1) Deduc ca intentionezi sa te intorci in Romania, intrucat “gargara PDL” se va evapora dupa 9 decembrie, nu? Daca e doar gargara, de ce nu esti acolo, pe baricade, sa saluti revenirea luminii, soarelui etc?
    2) Timpul petrecut la birou (ghiseu, camp, banda, aparat de productie) nu este egal cu timpul muncit. Asta e o chestie pe care statisticile nu o prind. Poti sa spui ca un “ghiseist” de la Autoritatea Romana pentru Ceva lucreaza 9 h/zi, in sensul ca intra in cladire la 8 si iese la 17, dar cat lucreaza efectiv din alea 9h?
    Eu lucrez in strainatate de ceva ani, dar experti in “fa-te ca lucrezi” precum romanii n-am intalnit. Si da, sunt de acord cu tine, si nemtii mei rup usa la 6 PM – dar de la 9 dimineata au muncit, nu au stat la cafele.
    3) Daca tehnologia si mentalitatea patronilor sunt de vina, de ce sunt de rahat serviciile oferite de statul roman? O hartie e tot o hartie, o semnatura e tot o semnatura, o stampila e tot o stampila – si in Romania, si in Germania, si in SUA. Si atunci de ce dureaza de 3-5-10 ori mai mult sa obtii legal acea hartie, semnatura, stampila in Romania? Nu e vorba de tehnologie, nu e vorba de patron. E vorba de angajat.

    • Voi m-ati innebunit cu cafelele astea. Desfiintati cafeaua si lasati lumea in pace ! Ce dracu’, chiar va place sa va purtati ca exploatatorii ? In alte tari lucrezi de la 9 la 12, ai pauza de la 12 la 14 sa mergi in oras la un restaurant sa mananci ceva si apoi te intorci la munca pana la 9 seara si nu cred ca sunt aceleasi conditii de munca cum sunt cele din Romania si nici plata nu este aceeasi. O tot dati cu cafelele astea de parca ar omori pe cineva muncitorii care beau o cafea. Am scris la plural pentru ca sunt si altii care o macane cu “cafele cafele”. Faceti petitie sa se retraga cafeaua de pe piata din Romania si ati rezolvat problema. PDL-acii nu au baut cafea in viata lor sau ce ?!

     • Nu e vorba de cafele, este vorba de atitudinea fata de client – pentru ca, pana la urma, cetateanul este un client al statului. Cand o sa vad institutii de stat care se deschid “la fix” si se inchid “la fix”, asa cum scrie in programul pe care tot institutia l-a afisat, cand functionarii nu te vor trata cu sictir, ci cu respect (pentru ca, pana la urma, tu ii platesti pe ei, nu ei pe tine), cand… (completati voi aici), atunci o sa ii consider egalii mei si ii voi trata cu respect. Pana atunci, le urez cat mai multe -25%.
      Ca mi-adusei aminte, cati si-au dat demisia indignati cand s-au redus salariile? Aud? Foarte putini sau deloc? De ce oare? E greu pe piata muncii? Dar vai, niste oameni atat de bine pregatiti… in baut cafele, evident, nu au cum sa nu reuseasca.

    • Si in sensul celor spuse de “las-o frate”, in occident si chiar si-n orient, romanii sunt foarte apreciati ca fac munca buna si de calitate. De ce ? Ca beau cafea ?

     • Vreau doar sa te aprob. Da romanii sunt muncitori foarte buni si foarte corecti.Si asta am invatat-o aici in Germania.Din 40 de colegi 14 sunt romani. Si pot spune ca si ultimul dintre noi e cel putin egalul muncitorului german care stramba mereu din nas,nu are initiativa,mai mult nu face corect nici ce trebuie daca nu e un sef prin preajma sau nu il pui cu frumosul sa munceasca cot la cot cu tine.
      Stii surprinzator majoritatea romanilor sunt tineri dar paradoxal pastreaza indaratnicia lucrului facut bine si un fel de respect pentru munca care la alte natii nu l-am observat.Daca gresim noi sau au dreptate ei care trateaza munca ca pe supliciu zilnic nu stiu.Dar sigur stiu ca nu suntem cu nimic mai rai trebuie doar un sistem cat de cat corect.

     • Tocmai de-aia sunt apreciati, pentru ca nu beau cafele. Majoritatea celor care au ajuns in Vest au ajuns din disperarea / scarba de a avea de-a face cu “cafegiii” de acasa, nu din dorinta de a-i emula.

     • @flo12: de cand am plecat, am fost subaltern, coleg si sef in echipe formate din oameni proveniti din (nu exagerez) cel putin 20 de natii europene, plus altii de-aiurea (indieni, americani, chinezi etc). Experienta mea, asa limitata cum este, spune urmatoarele:
      – cei mai buni muncitori si cei mai prosti muncitori sunt romanii (evident, nu una si aceeasi persoana); e un fel de ruleta ruseasca, poti sa nimeresti o lepra sau un om de valoare. In genere, predomina oamenii de valoare
      – munca nu este un hobby, ca de-aia o faci pe bani, nu pe gratis. Nu are nimeni pretentia, nicaieri, sa muncesti cu zambetul pe buze (ma refer la IT, situatia este evident diferita in turism sau alte chestii de relatii directe cu publicul), toata lumea are doar pretentia sa muncesti.
      – ceea ce spui despre romanii muncitori este, in general, valabil la cei intre 30 si 40-45 de ani. Din urma vine un dezastru, iar cei mai in varsta nu se pot adapta.
      – toata lumea discuta de “sistem corect”, dar nimeni nu spune niste chestii tangibile?! Vreau si eu sa vad niste pareri concrete privitoare la modul de impozitare, de exemplu, la facilitati acordate firmelor, la gradul de interventie al statului in economie, la asigurarile sociale sau medicale, nu “sistemul e incorect”. Ascult…

    • @adi
     Realitatea pe care o traiesc eu in Germania este exact opusul celei pe care o traiesti tu tot in Germania.Realitatile noastre sunt profund subiective ,deci e bine sa te feresti de generalizari paguboase,ori in scopul de a-ti argumenta ideile nu mai folosi clisee paguboase.

    • V-a placut stirea de la Antena cu teapa data de firma germana de constructii din Frankfurt muncitorilor romani.Stiu ca lucrati in Germania.Nu va pune pe ganduri ca saracii erau angajati pe vreo 8 euro brut in constructii(o femeie de curatenie are 10 euro brut)? Si romanii nu muncesc iar nemtii sunt dumnezeu pe pamant nu?

     • Nu cunosteam subiectul, dar m-am informat.
      Carevasazica (sursa este jurnalul.ro, ca sa nu ma acuzati ca iau informatiile de la “eretici”):
      – “Am plătit munca prestată şi nu orele lucrate. Fiind vorba de izolarea clădirii, am calculat salariul în funcţie de metrul pătrat finalizat. Costurile pentru cazare şi transport vor fi suportate de fiecare muncitor în parte” — deci, cine munceste si cine nu?
      – “Contracte de muncă nu au fost semnate” — adio si-un praz verde atunci. Contractul e singurul care conteaza, restul sunt vorbe. Daca oamenii astia (presupun) in toata firea au plecat dupa niste vorbe, isi merita soarta.
      – Din ce imi dau seama, teapa nu e de la nemti ci, surpriza, de la romani (vezi in text referirile la firma Borza GbR)
      – Finalmente, tot neamtul a bagat mana in buzunar si le-a platit alora niste bani la care nu aveau dreptul (intrucat nu aveau contracte), numa’ sa ii vada plecati.
      Pentru conformitate, http://jurnalul.ro/stiri/externe/romani-sclavi-germania-frankfurt-627888.html

      Sumarizind situatia, niste oameni au plecat acolo fara contracte si au luat teapa de la un roman, care subcontractase lucrarea de la un turc, care o subcontractase de la un neamt. Si, pana la urma, tot neamtul a fost ala care a platit oalele sparte de roman. Curat-murdar, coane Fanica.
      Deci, domnule/doamna flo12, de ce dezinformati? Aveti un creier, folositi-l, nu mai luati de bun tot ceea ce va citeste o prompterista la televizor.

     • Se stie ca propaganda PDL-aca e cu “cafele”, cu “asistatii social” si cu aia care lenevesc si se duc doar la carciuma, in timp ce PDL-acii, ARD-acii si UDMR-acii muncesc de se cocoseaza.

  • Nu, din sistemul de invatamint NU ies suficienti tineri bine pregatiti.

   Hai sa nu ne imbatam cu apa rece fiind mindri de citiva olimpici.

   Bravo lor, dar majoritatea absolventilor de liceu si chiar facultate sint pe jumatate analfabeti.

   Uitati-va in jur cit de mult a ajuns sa se foloseasca “nu se merita”, “nu m-as risca”, “ca si” in loc de “in calitate de” , “adik” , “cv” , “u” . Ca sa nu mai zic de faptul ca folosirea corecta a cratimei a ajuns dovada de genialitate !

 4. NU-MI VINE IN MINTE ACUM CE AVEM DE VALOARE: UN ACADEMICIAM-GIURASCU UN MIRCEA DIACONU O SOPRANA ANGELA GHEORGHIU,O LUCIA HOSU LONGIN DAR,CA SUNT SE
  MNE CA O SA DEVENIM COLONIE EUROPEANA SE VAD SI,DACA NU PUNEM PUCIORUL IN PRAG CIT MAI AVEM TIMP O SA DEVENIM CURIND COLBONIE CU DREPTURI DEPLINE! TOATE NI SE TRAG DE LA GUVERNATORUL ROMANIEI BASESCU T.DATORITA LUI NE DUCEM CU CACIULA’N MINA CA LA’NALTA POARTA

 5. Da, d-l Ilie Serbanescu are dreptate.Au mai ramas de vandut: pamanturile arabile,aurul si devenim scalavii bogatilor straini.Romania ramane cu o forta de munca prost platita si niste redevente nesemnificative.

 6. 1.
  este demult.basau e statul de multi ani,pe tricolor e scris basire crunta.pana sa vina dobitocul asta”mesia mamaligii pli ragait/basite” care pe fatza a facut din romania in mod rapid o ruina falita si o colonie doar nastase stabilizase cat de cat pe un palier orizontal vria hotiei si dementei in care am intrat dupa revolutie si care ducea spre sfarsitul tarii astia.

  ce dovezi mai vreti ? imbecilul Fanariot cocarla Bashita care a distrus/furat/vandut tara,cretinul asta e inca presedinte ca asa cica e “democratic” dupa ce si-a luat flegma pe bot de la 8milioane de oameni(cam tot ce misca in tara asta adica).. asa vrea Inalta Poarta a Democratiei!pasalac tu;le dzeu mami lor. pasalac cu manelisti.

  2.
  habar n-am.mamaliga probabil.da’ nici aia nu e profitabila ca o mananca porcii gen tritza taratza sau cum il cheama peala(ala e de mult plantat acolo imb ,dinainte de Basau) si “mafia” manelista ce defineste conceptul de stat in ast moment.

  eu sunt gand in gand cu Ilie Serbanescu.

  • rumanii astia au ce au cu mesia sa vina sa-i salveze.si cu iliescu la fel erau..cand iliescu-apare plamea rasare ..mama lor mai fratilor..iti luai lumea-n cap..si dupa ani de smuire crunta,a venit Basau cel Falnic..mesia,razbunatoru pli..care a facut pasalac si groapa de gunoi din romania,impreuna cu ai sai vajnici adepti/slujitori/manglitori,la fel ca el de ticalosi belenteles.

   la dracu,mai fratilor,ce tot facem ma? ori e STAT ori ce kkt e? clan de manelisti? daca e cu darwinismul pai hai sa-i darvinim atunci!

 7. nu este pe cale sa devina
  deja este!
  atunci cand neamul romanesc va avea coloana cum au polonezii si cehii si alte natii, atunci o vom duce mai bine ca cei din vest. la ce bogatii are tara (zacaminte etc prezentate zilele trecute de Mihai) plus potential turistic fenomenal… plus agricultura si multe altele…
  Dar totusi, suntem sortiti sa ramanem niste nimicuri
  AM putea sa luam exemplu Korea de Sud care erau pe nicaieri dupa razboi. Muritori de foame. Acum sunt foarte sus, multumita unor LIDERI care au ridicat tara aia
  Noi cu basisme si cine are ghiorlan (talent) si tampenii din astea… nu progresam, regresam
  Si din cauza asta am devenit si eu un imigrant “nenorocit” in alte tari si multi alti romani populeaza vestul
  desi nu muream de foame nici in Romania, nu am mai suportat prostia si hotia si toate alealalte magarii
  si totusi mi-e dor de Romania
  dar mi-e mai dor de bunastare…

  • 1) “Atunci cand neamul romanesc va avea coloana cum au polonezii si cehii si alte natii, atunci o vom duce mai bine ca cei din vest.” — Ce intelegeti prin “coloana”? Cumva “nu ne vindem tara”? Sunteti constient ca jumatate din Cehia este detinuta de companii germane (ex. VW – Skoda)? Sunteti constient ca o parte foarte mare din meseriasii polonezi lucreaza in Marea Britanie? Presupun ca nu, altfel nu ati bate campii cu gratie.
   2) “la ce bogatii are tara (zacaminte etc prezentate zilele trecute de Mihai)” — Pai hai, dati drumul exploatarii de la Rosia Montana. Ah, nu e bine, ca nu exploateaza cine trebuie…
   3) “plus potential turistic fenomenal… plus agricultura si multe altele…” — Va urez succes cu facutul turismului la Marea Neagra. Preturi de Italia, conditii de URSS, servicii la nivel de… hm, greu de gasit o comparatie aici; sa zicem, servicii la nivel de Romania.

 8. Sunt o persoană optimistă şi întotdeauna văd “partea plină a paharului”…dovada că încă sunt în ţara aceasta, încă mă emoţionez când “se cântă imnul şi se ridică tricolorul”…încă mai prind speranţă când urmăresc Antena 3….dar….parcă e prea mult…prea e plin de “hoţi,neprofesionişti şi proşti” (sau o combinaţie nefericită dintre acestea) în absolut orice “loc de unde se hotăreşte ceva cu adevărat important”…Şi acum concret…ce e cu bugetul, păi atâta timp cât este conceput prost(de un personaj ce vine de undeva din istoria anilor 89….), cât se bazează pe “impuneri aberante” asupra contribuabililor”…impuneri realizate de indivizi ce în viaţa lor nu au produs un LEU în “activitatea REALĂ”…nu trăind din “salariul bugetar”….DESPRE CE VORBIM….cu toată sinceritatea când cheltuielile depăşesc veniturile şi le “aranjăm şmechereşte”…să dăm bine pe raportare….ÎNTR-O bună zi CRAPĂ….adică nu o să mai fie bani pentru “salarul bugetarului”….iar datoria externă zău că e mai mult decât se poate suporta, doar că încă este aranjată să dea bine…cu siguranţă ajungem o colonie străină…sau poate şi suntem deja…..O seară frumoasă domnule Tudor!

 9. Romania are doua mari probleme
  1.Avem politicieni hoti,mincinosi sau care stiu de frica Europei si uita ca Romania e o tara,e suverana chiar daca este si membra.
  2.Cetatenii au obosit sa faca revolutie,au fost dezamagiti de niste oportunisti care au domnit relativ putin dar mult prea mult pentru o populatie foarte imbatrinita

 10. DA de sigur Romania este deja o colonie straina. Avem in general lideri foarte slabi, lasi, fricosi iar asta e rezuultatul. Minereul mai este al Romaniei, asta in cazul in care va fi valorificat inteligent… Personal nu am prea mari sperante nici in USL…

 11. Suntem deja o colonie straina. Globalizarea este doar o alta palarie pentru neo-colonialismul desantat practicat de marile puteri incardasite. E pasaportul diplomatic al ticalosiei. In mediul de afaceri contemporan lipseste insasi premisa fundamentala a democratiei, adica libera concurenta. Marii jucatori se-nteleg intre ei sa nu mai primeasca pe nimeni la-mparteala. Daca te cateri pe organigrame, ajungi, spre varf, la un grup extrem de restrans de oameni. Ce mai avem de valoare, suta la suta romanesc? Sufletele. Ma uit in jur si observ cum sufletele unor romani de valoare par sa fi ajuns o marfa extrem de profitabila. Insist sa cred ca, totusi, pentru o perioada foarte scurta, luand in considerare termenul de valabilitate. Ca sa nu mai zic ca ala care cumpara suflete nu storneaza niciodata nimic.

 12. raspun pe scurt la ambele intrebari:Basau.
  basau,basalau,besescu ,besina,trabasehanu,basalau ce mare.imparatul basau.
  el e cel mai de valoare si mai romanesc100%,si talmaceanu inaltei porti a democratiei,domn fanariot manelist bashit vanzator de tara smenar cocarla tembela cu nume de rahat.

 13. Nu,romanica nu e pe cale sa devina o colonie straina…Romania este deja o colonie sau o plantatie.

  De valoare mai avem doar resursa umana…dar din pacate toti acei oameni pregatiti si care ar putea face ceva pentru tara asta,pleaca in alte tari unde sunt apreciati la adevarata lor valoare(la noi nu au loc decat hotii si ticalosii si eventual analfabetii).In tara raman foarte putini oameni de valoare(un lucru absolut normal,mai ales cand insusi lasul nr.1 al tarii ii indeamna sa plece).

  Dar pentru toata situatia asta suntem vinovati doar noi…prostimea,care acceptam toata mocirla asta,ba chiar ne si place sa ne balacim in ea.

 14. Dacă mai luăm în calcul şi viteza cu care se înstrăinează pământurile şi pădurile, la preţuri de nimic , către “investitori” arabi, israelieni etc. , ce mai putem spune . Din păcate este adevărat !

 15. Este o colonie,am concluzionat din interventiile externe la referendum.
  Sper totusi sa nu se dezintegreze ca stat si aici si serviciile pe care le platim cu bani multi, publici( dintre care multi vin de la pensionari amarati!), ar trebui sa-si faca datoria fata de tara si nu fata de Cotroceni.
  Ar trebui ca fiecare cetatean sa dea un acatist. Asa , ca sa se tavaleasca de remuscari( stim noi cine)si ca sa pice movul ala cu reflexe portocalii, de la gatul celor cu buzunare grele si cu posete de lux.
  Sigur, ar trebui gandita o strategie NATIONALA de valorificare a resurselor prin parteneriate publice -private convenabile ambelor parti.
  Insa,nu am vazut un program coerent de campanie electorala, pana acum !

   • @florin
    Iar esti dobitoc! Cum sa fie intretinuti pensionarii cand ei au cotizat o viata la fondul de pensii? Traiesc din proprii lor bani.

    • Ii spusesem eu niste lucruri serioase lu’ “flocin”, dar nu mi le-a postat domnul Radu Tudor. Cred ca a considerat ca nu are rost sa-l fac sa inteleaga prin ce trece.

    • Traiesc pe dracu.
     Au contribuit 50-100-500-1000 de lei pe luna si acum iau pensie de (lei vechi) opt milioane. Nu e vina lor ca am avut halul asta de inflatie, dar de-aici si pana la a debita enormitati ca se intretin din contributiile lor din 1900 toamna…

     • Adica daca azi eu cotizez 300 de lei noi si puterea economica a Romaniei creste si cu 300 de lei noi o sa pot sa-mi iau o masina, inseamna ca atunci va trebui sa primesc pensie 3 masini, ca am cotizat acum cu 300 de lei. Tare de tot…

 16. cum facea Basmac cand era in fibrilatie cu datul Cuprului la boscheti?moooama ce mai ragaie sa dam cupru ca sta degeaba si milioane de mineri stau in somaj…iar MRIncureanu nu mai putea de cult tembel si de majoreta bashita,ce se mai balea hhuuu ce bine ca l-am dat la boscheti ca alalat ,alta dihanie roman de rupe si ala, il dadea mai cu putin..da’ acu,sa vezi ce profit face tara!
  colonie?prostie!manelism!hotie imbecila!”presedintele” statului facea un smen ce mare lucru?mai degraba gainarie imbecila e la astia decat aservire.:):):):)

 17. “Personal, am polemizat de fiecare data cu Ilie Serbanescu, considerind ca statul este cel mai prost administrator.”

  Poate statul roman, care, saracul, este capusat de politcieni asa cum intreprinderile de stat sint capusate de firme-fantoma…

 18. Buna dimineata!!!

  sintem colonie, aproape dintotdeauna… cu mici exceptii in decursul istoriei

  in rest problema se pune colonia cui sintem si care sint scopurile exacte ale imperiului ce ne cotropeste…
  independenta este doar declarativa, deocamdata

  multi papagali au impresia ca in 89 au fost implicate “comandouri” de rusi, conform unei manipulari care a prins destul de bine venita din negura securitatii cu turistii rusi care au trecut granita cu zecile de mii in acea perioada, realitatea actelor oficiale fiind extrem de rece fata de gogomania asta infecta… eu zic negru pe alb ca a fost implicata o buna bucata din DIE aflata sub directa coordonare a CIA… restul e istorie cu finalitatea actuala

  sintem colonie de schimb intre javrele multinationalelor… caracterul national al vechilor imperii nu mai exista de mult timp… fraierii inca mai cred in povestile cu caracter national: americani, francezi, evrei, englezi etc.
  propriile popoare nefiind altceva decit alti captivi in acest sistem… america este o dictatura si nu este vorba decit de timp pt a fi si declarata public

  Ilie Serbanescu nu este singurul care a sustinut asemenea teorie dar are marele merit sa o faca public cit mai explicit cu putinta.

  in tara asta s-a dus un adevarat razboi impotriva noastra a micilor intreprinzatori inca din 90 dar s-a accentuat cumplit in ultimii 10 ani de cind multinationalele trebuie sa capuseze orice economie fara sa aiba nici un fel de concurenta din partea micilor intreprinzatori.

  este o politica de ultra impozitare facuta pt a aduce mai multi bani la buget ca sa poata fi furati si pt a distruge complet concurenta pt multinationale…

  🙂 sa-mi aduc aminte cum a facut javra de basescu cind era primar si a ras zeci de mii de buticuri lasind peste noapte 50.000 de someri in Bucuresti sub manipularea ordinara ca face curatenie pe strazi iar pe dedesubt semna acordurile cu mafiotii de la hipermarket-uri si le distrugea concurenta in totalitate

  ieri mi-a venit de la finante decizie de executare pt ca am intirziat 15 zile plata unui impozit de 100 de lei… culmea era ca-l platisem chiar cu o zi inainte de a fi scoasa si trimiza decizia… incepe sa fie mai rau chiar si decit sub dementul securist basescu

  IMPOZITE MAI MICI pe forta de munca ca NE-A LUAT DRACU… sa impoziteze mafiotii care fac profituri de sute sau miliarde de euro precum OMW care au profit de peste 1 miliard pe 2012… nu sa le ia doar 16% pe hotia pe care o fac impotriva noastra ca oricum exploateaza pe gratis toate zacamintele de la noi.

  SISTEMUL DE IMPOZITARE SI TAXARE PT MICILE FIRME SI INTREPRINZATORI SINT SPECIALE FACUTE CA SA NE OMOARE DIN FASA FIIND IMPOSIBIL SA NU DAI FALIMENT IN PRIMA LUNA DACA FACI TOTUL LEGAL…

  p.s. doar 2% din populatie are o afacere in banctustanul asta numit romania – asta inseamna SCLAVAGISM PUR al unei intregi natii

 19. Dar ce, nu este deja ?
  Capacitatea unora de a lucra impotriva propriilor cetateni.
  Niscai guverne, servicii,bancheri, partide politice etc.

 20. 1. Sa se faca un audit si sa ni se spuna cum stam, ca asa vorbe de campanie nu are sens sa comentam
  2. Basescu e 100% “romanesc” dar nu e de valoare si nici profit nu ne aduce.

 21. Tu cred ca glumesti Radule.Pai e deja o colonie.De valoare NIMIC.Totul este ori vandut ori amanetat pe viitor.Statul santem noi .Tu eu si altii .O intreprindere de stat poate functiiona bine daca la carma ei se afla oameni competenti si politicul sa isi i-a laba de pe ele.Doar sa le supraveghieze.Dar din 89 toate partidele si-au bagat oamenii incapabili si hoti in aceste companii pt a fura si umple sacul PARTIDULUI.Ca sa ajungem la momentul 89 ca economie si agricultura si fara datorii ne trebuiesc zeci de ani SANGE si SACRIFICII.Toate institutiile au fost si sant responasbile de starea asta.In special justitia care doarme ca e plina de corupti.Serviciile la fel au dormit.Procurorii iarasi dorm,politia,fiscul etc etc.Minsitrii la fel.E.dezastru.Pai numai astazi ti-am pus un articol de pe A3 cu jaful paduriilor din Harghita.Astea se fac cu acceptul autoritatiilor de acolo.Ocolul silvic,politie,procuratura,judecatorie .Si nimeni nimic.Mai mult misnista doarme toata ziua la A3 parca ar fi o diva.Vina o avem si noi ca nu iesim in strada cu sutele de mii sa le spunem GATA PANA AICI SI VREM ASTA.Vina e si a voastra nu prin faptul ca nu prezentati aceste abuzuri.Dar va purtati cu cei care sant capii ministerelor sau sant la ciolan cu manusi.Parca ati umbla cu oua.Niciodata nu am vazut unul dintre voi sa ii intrebe ca nu le este rusine sa isi rimesca salariul si sa traiasca in lux pe banii contribuabilului fara sa faca NIMIC.De exemplu ce a facut ministra asta a mediului in cele 6 luni decand e la minister?Cate controale inopinante a facut la ocoalele silvice unde sant robleme cu defrisariile?De cate ori si-a trimis corul de control ?Ce legi a propus pt sistarea taieriilor la ras a paduriilor si dublarea pedepselor pt branconaj?Ce lege a propus pt limitarea taierii masei lemnoase anual si cel care taie sa relanteze dublu de cat taie?Ce lege pt ca jandarmeria sa ajute padurarii in combaterea branconajului sau furtului de lemne ca si asa belesc carasul jandarii si bat bine rotestatarii.Dar ce lan de a crea echipe specializate in stingerea incendiilor forestale .Echipe terestre si aeriene.Ca asa e aici unde-s eu.Pomierii cu focul in urban iar pt paduri echipa speciala pt ca se necesita medii speciale si TEHNICA TOTAL DIFERITA DE A ACTUA in padure.Si alte masuri.NIMIC pt ca e o inutila la fel ca restul.Stiu sa isi ia leafa si sa abureasca lumea cand ii intrebi.Ca se face, ca se vor lua masuri ca povesti babesti.In 50 de ani nu o sa mai vezi paduri.Se taie 3 hectare pe ora DUMNEZEULE pe ora .Intr-un an cate hectare.?Rauriile din munti sant distruse pt micro hidrocentrale .Si se mira idiotii ca animalele ataca in sate si lumea.Delta e branconata la greu.Ce face garda de mediu .?Iis ia leafa degeaba.In cazul din Harghita intr-o tara civilizata MINISTRUL i-ar fi concediat pe toti de la Ocol de la Garda.Iar ministrul si-ar fi dat demisia.La noi totu e ok.Poate o si premiaza Ponta pt incompetenta ei.La fel pe Cernea care doarme si el cica-i,,verde,, si consilierul lui Ponta.Altul care-si primeste leafa degeaba.IN ROMANIA ARE LOC UN GENOCID LA ADRESA INSI TARII SI LOCUITORIILOR EI.Pe plan de sanatate,mediu,si alimentar.Scuze pt lungimea postarii .Dar sant nervos cand vad ca o tara suer bogata in care Romanii ar trebui sa stea acasa sa primeasca un salar si sa lucreze altii este distrusa an de an.DE 23 DE ANI DE NISTE SCURSORI CU COSTUM ,CRAVATA care se cred salvatorii Romaniei si politicieni.

 22. AVEREA INTANGIBILĂ

  Au ajuns românii de râs şi de ocară
  În faţa hoţilor străini care-i jefuiesc ;
  Dar încă sunt stăpâni pe o comoară
  Inestimabilă , de … suflet românesc .

 23. Romania e o COLONIE!Multumita celor care au tradat tara,altfel nu aveam cum deveni colonie.
  100% profitabil ,mostele clar!

 24. Ramin stupefiat de modul in care dvs ati abordat subiectul la A3 in care sunt implicati indivizi dubiosi in “mafia gulerelor albe”! Cum puteti sa spuneti ca bancile nu executa scrisorile de garantare, chiar daca sunt ale statului? Nu ati vazut ca Adrian Vasilescu a “fentat raspunsul”, spunind ca bancile au cite un depozit pentru fiecare imprumut? Chiar v-ati facut ca ploua? Cine isi imagineaza ca bancile accepta pierderi, fara a executa scrisorile de garantare, este un mare gugustiuc! De ce nu l-ati intrebat pe Vasilescu daca in acest caz, care este acum de notorietate, statul va fi sau nu executat pentru scrisorile de acreditare pe care le-a eliberat? Ati lasat discutia cu Vasilescu “in coada de peste”. Daca se va constata ca aceasta “practica” este una curenta si se va dovedi ca multi “oameni de bine”(fosti securisti, actuali, procurori, oameni politici, etc) sunt implicati in aceasta frauda si ca banciele au executat foarte multe scrisori de garantare semnate de Aurel Saramet, de-a lungul timpului, cum veti reactiona?

  • n-ati inteles nimic ! am intrebat daca au fost sau nu executate si mi s-a spus ca nu. cind vor fi executate, daca instanta confirma prejudiciul, discutam. aveti o problema de perceptie

   • Daca tot sustineti ca sunteti bine informati, atunci poate mai rasfoiti si alte publicatii(chiar daca sunt basiste!) ca sa vedeti ca dl Adrian Vasilescu minte de ingheata apele! Este clar ca BNR era in cunostinta de cauza inca din ianuarie a.c., ca si celelalte banci “competitoare la frauda”, dar a preferat sa puna batista pe tambal pentru ca se stia ca Palatul Cotroceni nu este strain de aceasta malversatiune financiara de sifonare a banilor de la stat. Daca veti aprofumda mai mult documentarea, atunci veti constata ca nu numai societati comerciale erau implicate in frauda, ci si persoane fizice “inexistente”(care aveau C.I. fals, nu existau sau erau de mult decedate). Daca se va da curs normal anchetei, atunci multe “gulere albe” vor trebui sa dea cu subsemnatul.

 25. domnul Vasilescu(tacerea mieilor) a fost dulce tare.a balacit-o in fel si chip , ca nu,ca o fi o pati,pan la urma a zis adevarul saracu’;)…

  cum adica 80% din sist. bancar e o mafie?

  Pai va dati seama ca ar fi dezastru national daca mai exista inca o retea de fraudare paralela?
  paralela cu ce?cu asta impamantenita,brevetata si de 8ani sub conducere Bashita?haha.

  bravo moshule.

  o scaladare ..totala.cate banci deastea n-au fost devalizate in scurta noastra democratie?..20 de meleoane..bleaa…udrea se intoarce pe partea ailalta,nu se da jos din pat pt. astia..

  neneeee Vasilescu,ia intreaba pa munsonu isarescu daca mai e aurul ala acolo si vino sa ne zici

 26. mihai razvan incureanu am impresia ca e foarte prost.ca ciocolatiele alea de pe timpul lui ceasca,poliala si inauntru..beton amar ..spargeai nuci cu ea

 27. Romania este colonia lu’ Ghitenstein si a nomadului portughez Barroso. De ce ? Pentru ca romanii au votat de 23 de ani niste partide care au tradat interesul national.

 28. 1. Dl. Ilie Serbanescu este “un optimist bine informat” si am mare incredere in expertiza sa. Rezonez perfect la ideea ca Romania este deja o colonie din punct de vedere economic:banci straine, terenuri concesionate, drepturi de exploatare date firmelor din afara tarii etc. Pe langa toate acestea, exista tot soiul de mafii si de mafioti care sug banii statului. O capusa colo, alta dincolo si uite asa se prabuseste economia. Nimic nu este intamplator in acest domeniu. Dezbina si apoi stapaneste!
  2.Nu stiu ce avem functional la ora aceasta, insa stiu ce putem valorifica: branduri ca Brancusi, Eliade,Gigorescu, Cioran, regii Romaniei, Peles, Castelul Bran, Titu Maiorescu, rezervatiile naturale, apa minerala, padurile virgine, manastirile din Bucovina, Maramures,peisajele mirifice,agricultura, resursele naturale, inchisorile comuniste, produsele traditionale, etc. Cu putina bunavointa si multa iscusinta toate acestea pot constituii un motor pentru dezvoltarea Romaniei. Numai sa se vrea!

  • la cit esti de proasta, nici in USL nu ai fi primita…
   cum pot fi inchisorile comuniste un motor al dezvoltarii Romaniei ?

   • @florin
    Florin, esti un idiot de mare clasa! Nu ma intereseaza sa fac parte din vreo alianta sau partid politic. Esti de-a dreptul patetic! Tu crezi ca inchisorile comuniste in care au fost incarcerati oameni politici ca Maniu, Bratianu, Coposu sau ofiteri ai Armatei Romane nu pot constituii obiective cu potential turistic? Dar ce sa stie un incult ca tine! Inainte la placinte… la istorie mai pe din dos!

   • Ai auzit vreodata in viata ta de Conciergerie,Tower,sau Dachau?
    La toate stai la coada la bilete.Trebuie sa ai cap sa intelegi ca ele ca si Aiud,Gherla reprezinta istoria unor popoare si nu doar niste cladiri.

 29. Romania incepe sa constientizeze din ce in ce mai mult ca asupra ei s-a pornit de mult un proces de colonizare.Si incepe sa reactioneze.Daca e la timp sau prea tarziu vom vedea.Oricum spre norocul nostru procesul nu e incheiat deci nu e ireversibil.
  A doua intrebare e foarte grea.Aproape nimic.Doar pe noi.

  • Eu cred ca este prea tarziu, cred ca au calculat “ei” timpul in care un roman poate constientiza colonizarea. Prea au inceput s-o dea pe fata, ceea ce inseamna ca sunt siguri pe ceva. Si eu cred ca sunt siguri ca procesul este chiar ireversibil.

   • “Ei nu ne pot lua demnitatea noastra atata timp cat nu le-o daruim noi” Mahatma Gandhi
    Atata timp cat tu traiesi gandesti corect cand alte milioane o fac nimic nu e ireversibil.Trebuie sa avem puterea sa ne facem auzit glasul.

    • Da. Dar oare stim sa ne facem auzit glasul ? De obicei, dar nu intotdeauna, romanul se gandeste cum sa-l pacaleasca pe celalalt doar doar ar avea el vreun avantaj. Romanul n-a inteles ca averea nu se face in timp scurt. Dar privim si la oamenii politici de sus dau de mai jos. Pe majoritatea ii intereseaza cum sa faca avere in timp de 4 ani. Nu-i mai intereseaza daca dupa terminarea mandatului vor mai prinde vreun mandat nou. De aceea cred ca-si spun: “fac acum cat pot, pentru ca mai tarziu nu se stie”. De aceea din 4 in 4 ani romanii sunt mereu nemultumiti si voteaza altceva.

 30. Dupa umila mea parere Romania este deja o colonie economica si semi-colonie politica pentru ca ni se da cu bata-n cap cand vrem sa ne ridicam din pozitia ghiocel mai repede decat vor stapanii (dovedita prin ce s-a intamplat in vara asta cu suspendarea lui Basescu).

 31. Sunt placut surprins….marea majoritate al celor de pe blog recunosc ca suntem o colonie .Sa fim seriosi, nici nu e greu sa-ti dai seama de asta . Nu putem sa facem deficit mai mare ca tre sa cerem acord din afara ( Washinghton ? FMI ? ), nu putem sa ne producem singuri nici macar mancarea , nu putem nici sa ne pastram companiile de stat cu monopol , nu putem nici macar sa ne schimbam presedintele , nu putem nici macar sa citim singuri Constitutia ca tre sa ne spuna Bruxell-ul cum sa interpretam Constitutia .Dar hei, e si o veste buna , NE MERITAM SOARTA .Eu nu am vazut milioane de romani revoltati in strada , hai sa nu ne mai ascundem , Romanii sunt niste oi docile .Toata istoria noastra e presarata cu exceptii , gen Stefan cel Mare , Mihai Viteazul sau Henri Coanda . Sunt studii interne si internationale care atesta faptul ca avem potential sa hranim 80 de milioane de oameni daca facem cu adevarat agricultura , la naiba, acum ceva timp eram Granarul Europei…eram . Avem o rezerva valutara uriasa , mai mare ca niciodata si noi traim in mizerie, fara spitale , fara protectie sociala si mai nou…FARA SPERANTA . Suntem o colonie….dar pare ca ori nu ne pasa, ori ne cam place !!

 32. Romania nu este o colonie ptr. ca privatizeaza sau are multinationale care opereaza in Romania,putem sa privatizam totul si sa avem bani multi ptr. buget ,doar daca facem acest lucru cu responsabilitate si in interesul cetatenilor.Daca nu fura cei care conduc si gestionam ptr. acest popor bogatiile(si avem slava Domnului)putem sa fim in rind cu orice stat al Europei.D-l Serbanescu ptr. care am toata stima se refera la atitudinea conducatorilor care sint gata oricind sa cedeze pe nimic bogatii sau pozitii in Europa crezind ca astfel sintem pe placul marimilor.-e vorba de atitudine ,nu am inteles ca sintem egali.Ce ne lipseste sa traim demn si sa avem un popor fericit?Avem oameni buni(medici,juristi,economisti,meseriasi),avem bogatii(nu conteaza ca le punem in valoare cu capital romanesc sau strain).Totul sta in atitudinea conducatorilor ,daca fac politica ptr. cetateni sau ptr. ei.Redevente corecte ,impozite corecte ,evaziune cit mai mica ,furt cit mai mic din banii publici,politica economica elastica pe piete ,asta trebuie sa facem ,nu sa ne fie frica de capitalul strain ,totul e sa-l punem la treaba si sa urmarim sa lucreze cinstit in interesul ambelor parti.

 33. Lipsa educatiei si culturii unui popor duce la transformarea lui intr-o populatie, iar hienele cotropitoare abia asteapta sa se intample asta, ca populatia romana de pe teritoriul neutru care s-a numit candva Romania, sa isi uite istoria pentru a o putea sclavagi mai usor si pentru a dispersa-o si a subjuga-o.

  • Atata timp cat cei care candideaza baga bani in campanii electorale nu o sa fie altfel. Ca banii bagati trebuie scosi inzecit cel putin. Si se recupereaza din buget.

    • Taman aici e buba ca timp de 22 de ani au demonstrat ca nu se poate face ceva pt popor desi banii s-au recuperat. Daca tot votam contra apoi sa votam si contra acestor practici.

  • pentru Protestez despre altii: “„Apostoli ai unui liberalism înşelător, aţi falsificat simţul naţiunei prin promisiuni irealizabile, considerând negreşit că a
   promite e nobil, dar a-şi ţine cuvântul e burghez. Patrioţi făţarnici,
   v-aţi prefăcut că vărsaţi lacrime pe nenorocirile poporului şi, îndată
   ce aţi ajuns la guvern, cea dentâi grije a voastră a fost de-a arunca
   sorţii pe cămaşa lui şi de a vă împărţi funcţiunile şi grasele
   sinecure, căci niciodată nu v-aţi gândit decât la satisfacerea
   poftelor voastre nesăţioase. Aţi întreit dările săteanului, l-aţi
   executat cu dorobanţul şi i-aţi vândut cenuşa din vatră, l-aţi bătut
   şi torturat prin subprefecţii şi agenţii voştri şi astăzi pozaţi în
   apărătorul lui(;). Aroganţi în cuvinte, când a fost vorba de fapte aţi
   îngenuncheat înaintea străinului şi i-aţi oferit faţa fără să vă
   gândiţi că palma aplicată pe dânsa o resimţea ţara pe obrazul ei.
   Cu gura plină de principie mari, n-aţi neglijat niciodată micele
   voastre interese şi, de(;) ani, prezentaţi ţărei spectacolul scandalos
   ce-l vedem în istoria popoarelor numai în timpuri de decadenţă;
   îmbuibaţi însă nesatisfăcuţi, vă certaţi unii pe alţii, vă acuzaţi între voi de imoralitate, vă aruncaţi în faţă epitetele de cumularzi şi
   concesionari – toate acestea în ochii naţiunei uimită de atâtea
   turpitudini!” (Mihai Eminescu)

   • Adica totul este cum a mai fost. Normal. Asa ca Romania s-a intors in trecut, in niciun caz nu a inaintat spre democratie, civilizatie sau libertate.

 34. Radule, m-am mai gandit la intrebarea a doua si cum nu sunt specialist in domeniul economic, m-am uitat si eu pe net ca tot omul, sa vad ce ar mai fi de valoare la noi in tara; daca este sa ne referim la afaceri, par sa fie profitabile afacerile cu panourile solare si afacerile cu terenuri agricole:
  http://www.suntechnic.eu/este-rentabila-energia-solara-produsa-prin-intermediul-panourilor-fotovoltaice/

  http://www.business24.ro/articole/investitii+rentabile

  – De asta vor sa cumpere strainii terenuri e la noi pentru ca la noi sunt mai ieftine. Domnul Ilie Serbanescu stie precis care este diferenta de pret intre terenurile agricole din Romania si cele din UE. La fel si in cazul locuintelor( la noi oamenii isi pierd locurile de munca, au salarii mici si rate la banci pentru apartamente si multi vor ajunge sa le vanda strainilor- este posibil sa ajunga sa cumpere blocuri intregi si romanii sa ajunga chiriasii lor. Mancarea o vom lua de la ei, daca ajung sa ne cumpere terenurile si uite asa, incet incet, nu vom mai avea nimic. Bine ca mai avem aur si wolfram-
  *am gasit asta:”Romania si Afganistan sunt singurele puteri ale lumii in domeniul materialelor strategice. In sensul ca pe teritoriul acestor state se gasesc zacaminte strategice, componente de baza ale armamentului nuclear. De pilda, SUA nu detine zacaminte de uraniu, iar Rusia nu detine zacaminte de Wolfram. Fara aceste doua elemente combinate, cele doua n-ar mai fi superputeri militare. de aceea, ambele state trebuia sa ia materialele din alte parti.
  -Wolframul este un metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar in industria militara si spatiala, iar uraniul in industria nucleara- sursa: http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/romania-si-afganistan-sunt-super-puteri-in-domeniul-zacamintelor-strategice-34415.html
  -Ar mai fi petrolul:
  “Şeful OMV, Gerhard Roiss, susţine, într-un interviu acordat revistei germane “Manager”, că rezervele de gaze din Marea Neagră sunt unele uriaşe.
  În România am găsit în Marea Neagră o rezervă gigantică de petrol şi gaz, o descoperire de importanţă globală. Astfel că aici vom vedea o creştere uriaşă. În România am cumpărat cel mai mare operator de benzinării şi rafinării. Iar prin acest exemplu observăm că: noi deţinem nişa concernului European integrat”, a declarat Gerhard Roiss, pentru publicaţia citată.” Sursa: http://www.adevarul.ro/financiar/Seful_OMV-_Am_descoperit_in_Marea_Neagra_rezerve_gigantic_de_petrol_si_gaze_0_784121764.html
  Avem muntii atat de frumosi, zonele salbatice cu paduri, zonele turistice din nordul tarii cu monumente, traditii, port popular numai bune de vizitat;sa nu uitam ca si printul Charles prefera sa stea sa isi petreaca timpul liber in Romania in zona rurala, fiind fascinat de frumusetea locurilor de la noi. Inca mai avem cate ceva in tara noastra si daca avem norocul sa nu ajunga iar PDL-istii la guvernare, poate se vor da legi care sa ne protejeze tara si cetatenii ei, poate ca pana la urma legile se vor respecta si nu va mai fura nimeni- cine stie?…Traim cu speranta ca poate va fi vreodata si bine.

  Abia astept sa vii la Punctul de intalnire sa dezbati impreuna cu invitatii tai, subiectele propuse de tine.

  Cu apreciere,:)*

  Gabriela B

 35. Spiritul obedient crestin-ortodox a distrus tot ce a mai ramas bun in acest popor.Crestinismul a fost folosit inca din vremuri bizantine pentru a-i subjuga psihologic pe romani. Avem deja inclinatia de a fi spalati pe creier, de aceea au mers si atat de bine comunismul, legionarismul si alte doctrine. Am fost influentati de mici cu valori straine, inclusiv asa-zisa democratie americana ce ni se impune acum, pe scurt:destinul istoric al Romaniei este unul mic, este determinat, drama face ca in mijlocul acestei natiuni sa se nasca si oameni de exceptie care s-au nascut intr-o alta paradigma dar care de regula daca isi fac un ideal din propria tara o sfarsesc tragic. Romania nu este altceva decat un BUFFER STATE , este un fel de zona asa-zis neutra dintre state unde se intampla tot felul de grozavii si in care multe lucruri sunt permise, suntem ai nimanui si asa am fost mereu.Un popor adaptabil la cursul vremurilor, nascut din inertia istoriei pentru a trada in functie de interes , care s-a pervertit pentru a supravietui si care niciodata nu o sa poata insemna ceva la nivel colectiv ci doar individual.Trebuie insa inteleasa natura sa, este simplu sa spui ca suntem intre orient si occident , situatia este mai complexa. Poporul roman a invatat arta supravietuirii cu pretul demnitatii sale , dintr-un anumit punct de vedere poate fi considerat compromisul cu istoria ca o necesitate, insa dintr-un alt unghi este o drama.Nevoia de a fi “smecher” este expresia unei necesitati istorice desi poate parea o banalitate, de aceea doar cei care se detaseaza de Romania pot sa isi depaseasca aceasta conditie de roman , nu este vorba de tradare , ci de exil, iar exilul romanesc nu se refera numai la personaje politice de dreapta , arhicunoscute ci si la oameni in general, la cei care doresc sa nu mai fie conditionati si sa nu se mai perverteasca mereu. Viata este plina de compromisuri insa cel mai mare este cel de a accepta integrarea in cadrul unei vointe comune din Romania. Romania eterna nu exista , Romania eterna sunt oamani buni de la marginea societatii care nu vor sa se implice in noroiul convulsiilor politice si sociale.Romania este o provincie romana cu destin de colonie , ne-am nascut cu gena de colonisti si actionam ca atare.

 36. Suntem colonie! Toata lumea vorbeste de teoria conspiratiei,dar ea cica nu exista. Sa nu ma faci antisemit, dar actionarii mama ai bancilor sunt evrei, pamant si proprietati au luat in Romania cu gramada mai ales ca multi au primit cetatenie romana, nu ca alti straini ar fi mai cuminti, dar astia sunt mai isteti. Intreprinzatorul roman n-a beneficiat de facilitatile intreprinzatorului strain care si-a repatriat profiturile, romanul nu a avut capital pentru spagile atat de mari pentru functionarii Statului. De ce tot plangem la groapa Bugetului de Stat, ca sa poata face banditii restituiri ilegale de TVA? Cine e TVAul asta? Noi nu stim niciodata pe ce si pe cine se cheltuie bugetul SRI, SIE, STS, SPP si cati or mai fi, nu stim cat costa Km de autostrada pe luna ca noi aici pe pamant nu avem, dar stim ca nu sunt bani pentru educatie si sanatate – in scimb platim sute de taxe si impozite directe si mascate. De ce nu se fac intai aceste bugete si la restul ce ramane?! E mult de povestit si pierdem vremea, dar cand adun atatea frustrari caut sa-mi amintesc ca la 1866 eram Nimeni, iar dupa 1877 existam, iar dupa primul razboi mondial aveam o tara maricica! Sper ca prostul in continuare ca avand Casa Regala si asa cum ne mai considera unii curve vom supravietui (ca doar la asta ne pricepem de 2000 de ani) spre necazul si supararea multora! M-am intins prea mult? – Scuze!

 37. Am si eu o intrebare, ca am tot vazut cat e un loc de candidatura pe listele altor partide. Cat e un loc de candidatura pe listele USL-ului? Ca doar nu oi crede ca acolo e gratis.

 38. http://www.jurnaluldevrancea.ro/opinii/adrian_botez/4359-magia_neagra_a_unei_istorii_a_romanilor_facuta_de_tradatori_si_d.html?p=2

  Cat desre BNR si al sau tradator aveti aici o mica analiza.Inceeti cu intrebarea DE CE NIMENI NU A AVUT CURAJUL SA-L INLOCUIASCA DE LA SEFIA BNR ?Unul ca asta care sub nasul lui ROMANIA a pierdut stanta pt Aurul extras din Romania ce ar merita?Sub nasul lui s-au dezvalidat banciile cu capital Romanesc in epoca Ilici Nastase Bombonel si a altora.Acum ne plangem ca nu mai avem caitalul ROMAN.Pai multumita politicieniilor post LOVILUTIONALI si lui Isacrescu.

 39. Radule, am devenit o colonie din momentul in care sub stindardul asa zisei privatizari am dezindustrializat Romania.
  Imi amintesc cu tristete ca in anii ’90, uni care azi se intreaba unde este industria romanesca, propovaduiau privatizarea cu orice pret, chiar si pe o marca a fabricilor romanesti. Intre 1997 si 2001 privatizarea a fost o afacere imobiliara si a fost distrusa industria romaneasca. Eram consultant, stiam ce se intampla prin FPS-uri, citeam prin presa apologetii privatizarii cu orice pret, iar sufletul meu ingheta de groaza a ceea ce urma sa se intample. Cand Sarbu a preluat de la Dimitriu conducerea FPS, acesta a “reorganizat” FPS. Pe vremea lui Dimitriu FPS judetene erau filiale si contractele de privatizare erau incheiate la Bucuresti care le arhiva. Sarbu a “reorganizat” FPS si a dat independenta FPS judetene, iar cu acesta ocazie la FPS Bucuresti a fost distrusa toata arhiva cu contracte incheiate pentru FPSurile judetene. Astfel, cand a venit guvernu Nastase nu a mai gasit nici un contract. Majoritatea contractellor erau cu vanzare in rate a fabricilor, rate care nu au mai putut fi incasate pentru ca nu se mai gaseau contractele si nimeniu nu a mai urmarit dupa venirea lui Sarbu la FPS aceste contracte. Sa-ti mai spun? Am stat de vorba cu cineva de la FPS Bucuresti o noapte intreaga intr-un vagon de dormit si m-am ingrozit. Femeia era director in FPS si era plina de naduf si neputinta. Povestea mi-a confirmat-o si o directoare de la o fabrica privatizata pe vremea lui Dimitriu, care imi povestea cum se rugau cei din guvernul Nastase unui tip care cumparase o fabrica sa le dea o copie dupa Contract, iar individul refuza.
  Am vazut cum in 1997 s-a liberalizat exportul de lemn (chiar si sub forma de busteni) si am previzionat dezastrul ecologic ce va urma. Am vazut multe, am inteles multe, dar eram neputincioasa in fata tavalugului asa zisei drepte romanesti – de fapt nu chiar “dreapta” daca ma gandesc ca ministrul industriei era “socialistul” Berceanu, iar la transporturi “socialistul” Basescu, care a negociat cu Banca Mondiala privatizarea industriei strategice romanesti.
  In anul 2000 am aflat de la persoane importante din finantele jud. Hunedoara cum au fraudat firme ale unor pedisti subventiile pentru minerit, dar si statul cu ajutorul guvernului bineinteles. Extragerea carbunelui fara aceste firme capusa ar fi fost rentabil.
  Intr-o vizita la Brad in 1999, am aflat cum a inchis Berceanu minele de aur din zona pentru a le privatiza prin rude apropiate, care bantuiau cu diversi asa zisi investitori prin zona.

  Da, am devenit COLONIE, dar cu ajutorul lacomiei si aviditatii de putere a unor romani.
  Se spune ca sunt un bun analist economic si politic, dar crede-ma, nu gasesc nici o solutie.
  O tara care se bazeaza numai cu vanzarea resurelor naturale brute este o tara subdezvoltata. Ca sa ne dezvoltam trebuie sa ne reindustrializam si sa vindem produse prelucrate din aceste resurse, produse cu valoare adaugata.
  Fara o strategie de reindustrializare tara asta va fi o tara saraca si ne vom apropia de o Somalie sau Etiopia, inclusiv cu probleme etnice.
  Daca ne vom apuca sa ne vindem masiv si terenurile agricole, vom fi sclavi in propia tara!

  Iarta-mi mesajul atat de lung, dar sunt plina de naduf si disperare.

 40. lA NOI ISTORIA SE REPETA CACI NU AM INVATAT NIMIC DIN EA.Cititi asta si apoi vedeti ce este acum si ce era inainte de 47 .Si o sa va dati seama daca mai santeti stapani pe tara voastra si in curand pe casele si pamanturiile voastre.O sa ne ia astia si petecul de amant si blocuriile in care traim si o sa platim imozit ca traim in roria noastra tara.Multumita celor care ne-au carmuit si care vor sa vina sa aduca ,,bunastare,, Romaniilor.http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/11/28/bancile-romanesti-tinta-israelita/

 41. “Guvernul va relua discuţiile cu FMI privind reducerea TVA pentru alimentele de bază”
  Sursa: Antena 3 si altele
  Daca acum aveam o economie performanta nu mai trebuia sa cerem acordul nimanui pentru masurile pe care vrea un Guvern sa le ia. De aceea vanzarea a 100% din actiunile intreprinderilor de Stat catre privati a fost cea mai proasta idee care s-a pus in aplicare in Romania. Totusi, Germania sau Marea Britanie cere acordul FMI-ului cand vrea sa ia o masura economica ?

 42. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Şcoala Tinerilor PDL de la Eforie Nord, că “o alianţă cu PNL ar fi una naturală, dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu”.
  Sursa: Antena 3
  Eu zic sa faca o alianta cu Jilava. Poate va intrebati de ce. Pai in primul rand ca au sustinut toate cererile ielegale ale UDMR-ului (fara D, ca n-are cum), apoi pentru cei ce au murit cu zile din cauza inchiderii spitalelor si pentru cei ce au murit de saracie sau s-au sinucis din cauza ca nu mai aveau cu ce sa-si plateasca ratele pentru ca Guvernul UDMR-isto-PDL-ist i-a dat afara din serviciu.

 43. Exista o tara cu numele de Romania???De cand???Ce forma de guvernare are,cine este conducator,are institutii,are justitie,cum traiesc cetatenii si sunt fericiti???Stupid,penibil si absurd!!!!

 44. Titus , te salut ! In clipa asta ascult discursul lui Tariceanu la lansarea canditatilor si , fiindca a explicat si motivul pentru care PNL sta aproape de PSD , mi-am adus aminte de tine , care nu esti deloc de acord cu uniunea dintre cele doua partide . Eu , cu cat trece timpul , realizez ca aceasta este singura solutie pentru a termina cu PDL , in folosul tarii . Cu drag .

  • Intreb si eu , ce mai cauta Chiliman in PNL ?! Il considera pe Antonescu mai rau decat Basescu , mai fara caracter si fara bun-simt , mai slab pregatit . E suparat si pe cei care nu-i pupa-n cur pe ambasadorul SUA , pe Merkel si Barroso . Din cauza unor ,, da , sa traiti ! ,, ca el , a unora care prefera sa stea ingenunchiati si sa aiba o atitudine slugarnica am ajuns sa mature pe jos cu noi orice tarisoara , precum Lituania . Incepe sa se contureze ce spunea d-nul Voiculescu ( tot demolatorul asta de Chiliman a mai spus ca Tariceanu poate va mai fi premier ) .

 45. Da, Romania a fost colonizata de mult timp. Motivele sunt evidente – lenea si goana dupa bani. Nu ma refer doar la populatie ci si la cei care ne guverneaza.

 46. http://www.youtube.com/watch?v=eHf0Ac7Vy1k fara preget eu imi pun viata la bataie pentru TARA MEA sacu telul de a kua !tradator dupa mine in iad macar de nu mai multi.

  dara voi? eh ..cand si voi veti gandi ca mine tradatorii ca basalau vor fi ornament pe casa poporului,statul stat,si copii nu mai mor arsi de vii sau pensionarii de foame dupa o viata de munca,pt. ca niste imbecili sa manance scoici santjeak si vita cobe.

  singur nu pot a face nimic fratilor,nu sunt batman sau alta lighioana,n-am pregatirea necesara si nu suntem in filme chiar daca teoretic o mana de oameni l-ar arunca pe geam pe basau si ar pune stapanire pe treicoeni intr-un minut,

  pe tricolor e scris unire fratilor nu lasitate sau basire ,uniti ii zvarlim pe tradatorii astia la groapa de gunoi cat ai clipi.

  abia apoi suntem demni ca acest mars sa ne fie imn naional altfel ..”desteapta-te romanaee” pan la loc comanda

 47. mi-am dat sangele la propriu fara tagada,la razboi pentru tara am plecat fara intrbari,pt tara mea,,,soldat nene soldat,nici habar naveam ce si cum ceausescu,rusii,noi eram aia buni si imi aparam tara..mama mea a plans pana m-a vazut viu acasa n-a avut stire de la mine (cum?)eu,soldatul trup patriot care vanam “teroristi” si radeam de lasitatea alora apvisti ce miplangeau rauri raiu de frica si lasitate ca au copii bagamias ian masa si nu vrea sa moara ca gloantele de tab cat pruna bubuiau de zici ca tragea aproapre de capul meu,eu nu ereamsoldat calit,nici acu nu sunt ,taiau crengi cat mana si ma ascundeam de gloantele tembelilor gaini in flacarri la inceput apoi impucat in spate de ai mei,nu grav da ma lasat ko vreo ora si mia rupt soldul..eu vreu auvreau sa moara basaii nu mam gndit de mult la porcariile alea cu rev. gen dd,doar ca mortiii erau reali si babe maI babe babe si mosi facuit terci in panarama aia de masina ca..erau teroristi..voi nu stiti nici o miime din ce tampenie a fost..eu vrau pe bune acum BASAU SI LIOTA LUI SPANZURATI.NU EXISTA NICI UN DUBIU. ASTIA SUNT TRADATORII DE TARA.

  • apropo sunt nusce “erou” in lupta cu toate ca nam facut altceva decat sa-mi tin capul la cutie si sa ma tarai ceva mai incolo pe “flanc” unde am stat privind prin catare de unde trag imbecilii aia ce mi-au omorat plutonul fara sa fac nimic.si un kkt de general ,general frate de aviatie,io am zis ca de marina,ii ziceam lu ala tov amiral, dar eram la aeroport sii mihai zicea,ba pla asta e aviator nu amiral date draq..ti-am zis ca faceam misto oricand neam dat seama ca era ceva decacat cum sa tragi in propriile intariri?,venea cu o casca plina de cartuse ce zanganea de la o posta cat tremura ala sa ma intrebe periodic daca vreau cartuse.care nam tras un foc in directia alora imbecili ca erau deanostri si ordin sa nu..in gandul me..nene du-te la aia de la camion ca sunt chisalita zile la boi sa nu mai traga..nimic nene.circu puli.doar se ducea la ailalti si le zicea ca suntem armata romana nu rusi.doamne cata prostie..ce dracu la aia nu se ducea.el venea cu toti aia dupa el unde era in siguranta.

 48. Oricat de multe, dar din pacate au ramas f putine , bogatii am mai avea, atata timp cat Romania a fost si continua sa fie manageriata de reprezentanti ai diferitelor partide politice( pt. ca Slava Domnului, pluripartitismul n-a avut de suferit pe aceste meleaguri)care fura, fuira, fura, fara masura, cu nerusinare…totul ne-a dus si ne va duce spre ruina.
  Colonie? Hm, parca si asta ar fi o solutie, nu un impediment, de ai opri pe hoti autohtoni…. dar…ii imbuibam pe hottii straini(cu voie sau fara voie se intampla, gia.)

 49. Out of subject!

  Stiu ca Basescu se pregateste de 9 decembrie si mi-am tot pus intrebarea cum va proceda.
  Azi am raspunsul.
  Va numi un ministru din USL – pe Tariceanu (surpriza?)/
  Eu cred ca aripa Tariceanu-Orban-Chiliman deja trateaza cu PDL, de aici si afirmatiile PDL ca o alianta cu PNL este posibila si fezabila.
  Cum va proceda?
  Simplu – il va numi pe Tariceanu premier.
  Ponta si Antonescu se vor opune.
  Tariceanu va chema la un guvern de UNIUNE NAtionala la care vor raspunde o parte din PNL, PDL si asociati, PP DD, UNPR (care va aduna si vreo cateba zeci de pesedisti carora le este drag ciolanul puterii) si UDMR. Daca din PNL vor pleca suficienti, daca UNPR va strange suficienti pesedei,iar PDL va strange 22-25%, nici nu va fi nevoie de PP DD.
  Cine va pierde?
  Se va organiza un congres PNL si va fi dat jos Antonescu, poate impreuna cu alti liberali vor fi exclusi din PNL ca tradatori in favoarea PSD. Pe partid vor pune mana gashka Tariceanu-Chiliman-Orban! Orban abia asteapta sa fie ministru.
  Cine va pierde?
  PSD, care a sprijinit PNL sa-si creeze organizatii puternice in teritoriu, sa fie un partid cu structuri in teritoriu, sa devina un partid de masa si mai ales sa puna mana pe conducerea a numeroase municipii mari si judete. Deci PSD si-a creat un oponet puternic.

  Alianta PNL-PDL va duce la castigarea alegerilor din 2016.
  In PSD vor creste tensiunile, iar UNPR fara Oprea izmenarul )condus de exemplu de Cristi Diaconescu) cu cateva personalitati va creste la stanga in detrimentul PSD, care nu mai are personalitati care sa conduca acest partid. Stia Basescu de ce il elimina pe Nastase!

  Cine castiga?
  Basescu si serviciile!
  Tariceanu va fi de acord sa-l sustina pe MRU la presedentie!
  Ce zici de o unire a Fortei civice cu PNL prin 2014?
  Se intoarce MRU la matca, nu-i asa?
  In ura sa fata de Antonescu, mister Chiliman a spus mai mult de cat trebuie din plan!

 50. Un ROMAN in 2 noiembrie 2012 ora 3,32 a avut curajul sa spuna adevarul de el cunoscut si de majoritate romanilor trait,,,,,, pe acest blog,,,,,, l-am citit si din nou citit,,,adevarul spus m-a intristat ,am crezut ca nu este adevarat ce gandesc eu ,dar cand a venit confirmarea ca mai sunt si alti care gandesc asa , am zis in mine,,e jale unde vom ajunge ,,, colonie putin spus,,, unde a ajuns gandirea netrebnicilor ,,?,, copii in ROMANIA sclavi ,batuti , nemancati (etc) e putin.Face-ti d-le Radu ca cele scrise de acest roman sa apara in presa tuturor ce vor sa scrie ce gandesc cu adevarat majoritatea necajitilor de ramania. Va felicit ca ati scos in fata si la-ti redat romanilor pe D-l Academician Giurascu ,,va fi drapelul si stema Romaniei in parlament ,,numai nemernici nu se vor apleca la marea lui personalitate de ROMAN adevarat.;;O lupta este viata ,deci te lupta;; .

  • @ ceir

   Mai colega ! Se pare ca ai cam ….gresit-o, cazand in ….prosternatie la adevarurile…adevarate spuse de catre… un_roman. Fara, insa, sa-ti dai seama ca acest „un_roman” cu toate adevarurile spuse, te-a cam ametit de cap si , pe nebagate de seama, in final, te-a facut de „cacao” si pe tine si pe parintii tai si pe neam de neamul tau din trecut dar si…din viitor. Ca si pe ceilalti, astia de pe aici, pe care trebuia(tot ai fost asa de prompt) sa ii(ne) aperi . Sau la tine nu tin blestemele. Ca te-a si blestemat. Dar tu, probabil, necrezand in blesteme (ca si mine dealtfel)….e cool…. n-au efect. Asta , cu atat mai mult, cu cat ai fi cumva…. turc sau ..tatar cum zicea cineva si despre mine c-as fi(constat, si nu-s singurul , ca ai defecte mari de…editare , vorba lu’ EBA asta fiind si-o explicatie a acestui fapt).
   Cum ar veni…vine unul , spune niste adevaruri (in „linii” mari), si apoi itzi trasneste niste lozinci , de felul: …. TREZITI-va!, UNITI-va!, APARATI-va! si, din nou…TREZITI-va! Si tu, tresari brusc si constati : …nga…nga. .! ce mult am dormit… ce dezunit am fooo…st! De parca tu nu stiai ca se intampla lucrurile astea. Sau ca ti-ar trebuie curaj…s-o faci. Te-au socat ….probabil …ca sunt asa de bine …sistematizate.
   Tu vrei, si-o si spui, ca de acum incolo , dl. Radu Tudor sa-l citeze mai mereu pe „adulatul” tau. Mai mult… sa-l impuna ( ?!) mass-media in a fi „dezbatut” in fata alegatorilor…. de la orase si sate. Ca sa ce?! Ce solutie ne propune?
   Este jenant si faptul (care crezi tu ca te…inalta in ochii cititorului) ca il amesteci in acest haloimas si pe dl. Academician Giurascu ca a fost, cum zici, ….scos (… ) si redat romanilor. Faptul ca mai si zici: „Face-ti la-ti pe necajitii din ramania !”.. este tot ce mai am de spus referitor la dumneata. Imi pare rau, mai ales, ca esti …de-al nostru., antibasist. Dar am (mai) spus-o si-n alte ocazii. Nu-i suficient.
   PS. Cat despre citatul din G. Cosbuc , consider ca trebuia sa-l transmiti putin „ mai sus”, un(ui)_ roman:
   „O lupta-i viata; deci te lupta
   Cu dragoste de ea, cu dor”
   .
   Mai mult …ia de-aici!…(si… tot de acolo)
   .
   „Dar lucrul cel mai las în lume
   E un barbat tânguitor.

   Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
   În ochii unui luptator”.

 51. Partidul lui Tokes se plânge că e hărțuit de poliție
  Sursa: DC News
  Ha ha ha ha ! Ar trebui bagati la puscarie extremistii astia, nu doar hartuiti.
  Sa pui un puscariabil vicepresedinte in P.E., arata pana unde a ajuns absurdul in Uniunea Europeana.

 52. MR-Unguent intampinat cu mugete de vaca la Arad.
  M(R)UUUUUUUUUU! Mihai Răzvan Ungureanu, ridiculizat la Arad!
  Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu (MRU), candidat al ARD în colegiul senatorial din municipiul Arad, a fost ridiculizat sâmbătă de membrii asociaţiei „Arad km.zero”, în timp ce participa la Ziua cartierului Gai. Mihai Răzvan Ungureanu a fost întâmpinat de membrii asociaţiei la ieşirea din Biserica reformată, unde a participat la slujbă alături de deputatul colegiului, Claudia Boghicevici (PDL). Protestatarii au afişat un banner pe care scria „Mi-o zis nenea Falcă că la Arad vacile e mai lesne că carnea e la fel de bună” (n.r. – aluzie la carnea de vită de Kobe, aflată pe lista de cheltuieli a Guvernului Ungureanu), dar şi cu o vacă în mărime naturală şi cu o maşină dotată cu megafoane care reproduceau mugetul vacilor!
  http://stareanatiunii.com/mr-unguent-intampinat-cu-mugete-de-vaca-la-arad.html

 53. PS

  Radule, imi pare rau pentru Corlateanu.
  Daca crede ca va fi ajutat sa castige un mandat el sau profesorul Nistor se inseala amarnic.
  Sunt convinsa ca “garantarea” lui Chiliman va fi doar pentru sabotarea candidaturi lui Corlatean.
  Sa nu uitam ca Tariceanu a tradat si la alegerile din 2008, cand trebuia sa se anunte o alianta PSD cu PNL si Tariceanu s-a dat disparut si nu si-a tinut cuvantul, lasand drum liber lui Boc si PDL!
  Un Tariceanu si Chiliman pentru linistea lui Basescu!

 54. Trebuie sa intelegem ca financializarea economiei mondiale face ca planurile de dezvoltare sociala, industriala etc. ale unei natiuni sa fi fost inlocuite cu planuri bancare pt.natiunea respectiva.
  Romania are soarta celorlalte tari sarace, nu e nimic special, e o colonie de extractie. Avutiile foste nationale de toate naturile sunt gata de apucat de catre banci, hedge funds, speculative investment funds, private equity, etc. Industria moare peste tot in Vest, doar cele financiara, extractiva si de inmultit banii supravietuiesc.

  Daca cineva din acest forum doreste sa se documenteze, va trebui sa caute pe youtube seminariile scurte ale economistilor de la UMKC (Michael Hudson, Stephanie Kelton, L.Randall Wray, Warren Mossler):
  http://www.youtube.com/watch?v=gX5RHhX8E2k ; http://www.youtube.com/watch?v=ba8XdDqZ-Jg ; http://www.youtube.com/watch?v=cCsxKy6Lbvg ; http://www.youtube.com/watch?v=i35uBVeNp6c

  Cartea “Buble and Beyond” de Michael Hudson explica fraudele si furtul neoliberale care ni se pregatesc tuturor natiunilor si ce se intampla acum in Europa prin exponentul neoliberal numit Bruxelles. Gasisti fragmente chiar pe site-ul autorului, michael-hudson.com.

  “Superimperialism”, o lucrare academica de acelasi autor, explica baza pe care s-au asezat finantele mondiale in 1946, ca sa serveasca interesele americane globale de a purta razboaie finantate pe spinarea altora – cartea se afla pe internet in intregime trebuie doar sa o cautati atent. E citata ca piesa de baza pentru intelegerea Acordului Bretton-Woods (1944) care a dus la instrumentarea FMI si BM, ca tentacule de extractie.

  Elita globala care se afla in board-urile directoare care au puterea si banii pe acest pamant a fost inventariata recent de Truthout.org (de exemplu, cine e in spatele fondurilor Rotschild, Rockefeller, JPMorgan, Citi, sau al Corporatiilot Globale – e un cerc destul de mic de persoane care fac parte din mai mult boarduri simultan, vreo 2000 maxim la nivel mondial, care hotarasc daca si cu cat sa stranga surubul, sa nu-si dea seama broasca vie ca va fi fiarta daca nu se revolta – scuze pentru metafora mixata).

  Daca ne lasam furati si spoliati, este pentru ca nu suntem educati sa intelegem ce abuzuri ni se fac si ca sistemul e nedrept, atat cel mondial cat si cel de furt national. Cineva in stanga spectrului politic trebuie sa se trezeasca, la nivel mondial, nu doar al Romaniei.

  D-l Serbanescu este foarte treaz. Atunci cand Ministrul de Fin. al Austriei venise sa cerseasca bani de la statul roman pentru a propti bancile austriece cu filiale in Romania in 2008-2009, d-l Serbanescu i-a ras in nas si a intrebat public ce tampenie vrea ala, n-au furat bancile lui destul din Romania, nu cumva sa-i dati banii domnule Boc, ca va stiu in stare. Chapeau, d-lui Serbanescu!

  In fine, vezi si seminariile din Italia ale echipei de la UMKC, usor de inteles: http://www.youtube.com/watch?v=Yd6rGbO-ruU episodul 15/18; http://www.youtube.com/watch?v=M8YHohFHalE episodul 3/21; si Krugman: http://www.youtube.com/watch?v=_r-AKruzmkk

  Daca ajutati aceasta tara sa se educe cu privire la ce se intampla la nivel global, faceti un mare serviciu, d-le Tudor.

  • Da , d-le Tudor , cum emisiunea pe care o realizati este urmarita de multi romani , care se si incred in spusele dvs , ar fi foarte bine sa aveti ca tema , pentru cateva emisiuni , ce se intampla la nivel global . Trebuie ca invitatii sa vorbeasca pe intelesul tuturor , fara prea multi termeni stiintifici , incat fiecare telespectator sa ramana cu ceva din ce aude . Eu mai cred ca , pentru asigurarea traiului romanilor , avand in vedere ce viitor se intrezareste , statul sa gaseasca o modalitate de a recupera pamantulde la cei care nu-l lucreaza , nu sa-l vanda strainilor , ca acum . Statul trebuie sa revina cumva la vechea organizare a agriculturii ( un fel de CAP-uri si IAS-uri ) , sa refaca sistemul de irigatii si sa nu lase o palma de pamant nelucrat , in asa fel incat hrana populatiei tarii sa fie asigurata intern . Rezervele naturale , indiferent de care , trebuie sa ramana in administrarea statului . De ce sa nu investeasca statul , cu bani europeni , pentru extragerea cuprului , aurului , carbunelui , gazelor naturale din Marea Neagra ? Nu inteleg de ce nu folosim banii europeni pentru a obtine noi , Romania , profitul maxim din bogatiile pe care ni le-a dat Dumnezeu , ci-i umplem pe altii de bani , noi multumindu-ne cu redevente , si alea de nimic ?!

 55. Citeam un comentariu mai sus si, toate bune si la locul lor….. pana cand, spre final, ce-mi vad ochii? Sau mai bine, ce-mi aud urechile!
  “Ma intreb unde sunt BARBATII acestei tari. Mi-e RUSINE pentru aceasta generatie a anilor 1950- 1960. SA VA FIE RUSINE pentru ca ati permis tradarea, SA VA FIE RUSINE pentru ca ati lipsit copiii aceste tari de mostenirea lasata de strabuni.(ns:aia 20.000 de EURO?)
  Acest pamant romanesc inca pastreaza mirosul sangelui varsat.
  RUSINE si BLESTEMATI SA FITI CU TOTI URMASII VOSTRI CAT VA DURA VIATA PE ACESTA PLANETA ! ”
  WOW?!(ns)
  Pentru ca asa e un(ii) român(i ) 😀 .De-ai nostri…ca brazii.
  Fac ei ce fac si…dau cu bata-n balta. El, românul, spune o data (si-o spune coerent, raspicat, si-i dai, initial, dreptate) ca ASTIA, nenorocitii de politicieni(ns: ei, nu chiar toti!), ne-au adus unde ne-au adus, prin imbogatirea lor, facuta pe seama reducerii mijloacelor minime de subzistenta ale majoritatii populatiei, mana-n mana cu oculta(?!) straina, acuzandu-ne, culpabilizandu-ne si invrajbindu-ne unii pe altii pentru, vezi-doamne, gainarii…vitale si……tot el, românul, uita de la mana pana la gura si culpabilizeaza, ba si ne blesteama, ca un bun crestin orthodox majoritar care este el, tot “ce s-a nascut, sau cea fost generatie matura si, deci, responsabila, in anii ’50 si ’60.
  Nu stiu cand scria el asta, românul asta care se bate acuma… ca un Don Quijote de la Dambovita …. ?
  1. “Cu multi ani in urma”(cum zice) o fi insemnand, oare, in anii ’50 sau ’60 ? sau…
  2. In anul 1964 cand “intelectualul lu’peshte prajit anticomunist”, de astazi, s-a inscris ,“in masa”, in PCR ? sau…
  3. In anii cand se “plimbau” minerii prin Bucuresti …concomitent cu…Marea Naparlire din Decembrie? sau…
  4. In anii Conventiei Democratice, ? sau…
  5. In anii Guvernarii Nastase, oare? sau
  6. In anii Aliantei DA sau….Dupa …Marea Schizma A Aliantei, cumva? sau..
  7. Inainte, sau dupa “victoriile” lui basescu ? sau…
  8. Dupa ce-a devenit basescu guvernator?
  Pentru ca EI, purii, neintinatii, verticalii si intransigentii, marii barbati de stat, (si care, cum deduce, sa nu faca parte nici din generatiile TRADATOARE ale anilor ’40, ’50, ’60 😀 , cum cerea preopinentul) cei ce merita a fi promovati de popor…. RARA AVIS . Asta insemnand ca NU(PREA) EXISTA .
  Si cine ne mai flutura prin fata ochilor astfel de “fantezii” sub forma de lozinci care dau bine la “bobor” scrise parca de Dan Diaconescu sau Vadim dictate, parca( 😀 ), de …basescu, o face cu intentia de-a ne TREZI o data , de a GANDI mai mult la cine trebuie sa ne reprezinte in Parlament, dar, permanent SA STIM ca …TOTI SUNT LA FEL. Si daca nu se poate sa fim convinsi de variantele DDD sau VADIM care, nu-i asa, n-au mai condus aceasta TARA exista si varianta, gandindu-ne f. f mult, neavand variante “viabile”, chiar si…. dupa 09,12,2012 si sa pierdem TRENUL. Cum s-ar zice, ASTFEL, sa SANCTIONAM, PRIN NE-VOTUL NOSTRU, CLASA POLITICA ROMANEASCA.
  WOW!

 56. Intrebarea adevarata, dupa parerea mea, nu e daca suntem o colonie; adevarul e mai mult decat evident. Intrebarea e ce facem in situatia asta. Adica, exista atitudinea “Suntem o colonie. Hai sa ne punem mainile pe piept si o lumanare la cap.” sau “Suntem o colonie. Hai sa vedem ce putem face sa iesim din situatia asta”. Nici o colonie n-a ramas vesnic colonie. Toate imperiile coloniale s-au prabusit rand pe rand, ne invata istoria, si asa va fi si cu Romania, chiar daca unii din noi nu vom mai apuca acest moment. Dar speranta ramane.

 57. Din decembrie 1989 am devenit o tara libera si democrata. Silviu Brucan care-i impunea tatalui meu comunismul mi-a impus mie capitalismul.Ca si alti Tismaneni sau Patapievici.
  Au fost vandute (privatizate) sute de mii de hectare din pamantul tarii, bogatiile solului si subsolului, industria, inclusiv cea militara, am cedat suveranitatea politico-economica pentru a intra in NATO si UE dar avem grija sa nu fie lezate interesele americane. Avem trupe americane pe teritoriul tarii asa cum am avut trupe sovietice, cu deosebirea ca cele rusesti erau rezultatul pierderii razboiului iar nationalistii din PCR le-au inlaturat prin 1959. Cu trupele rusesti in tara eram sub ocupatie sovietica pe cand cu trupele americane suntem liberi… si siguri ca nu ne vor bombarda americanii. Cotizam la UE asa cum am platit despagubiri de razboi la rusi.
  Avem in schimb multinationale si banci straine.Si ambasadorul SUA care dispune. Si pres…edinte care executa.
  Prin urmare economie nu mai avem, forta de munca e pe cale de disparitie si nici invatamant care sa formeza alta iar de condus ne conduc SUA si UE.
  Concluzia care se impune, daca toate astea sunt reale, este ca suntem liberi si fara griji.
  Prin consecinta este dovedit ca Protocoalele inteleptilor Sionului sunt literatura s.f. si ca “vinovatii” pentru libertatea si lipsa noastra de griji da astazi sunt “masele largi de muncitori care au inlaturat dictatura comunista si personala a lui Nicolae Ceausescu”(citat aproximativ din Ion Iliescu) si in nici uncaz “agenturilii” cum ne avertiza Ceausescu in 21.12. 1989.
  Francmasoneria si clubul Bilderberg sunt societati caritabile si de aceea bunastarea se revarsa peste popoarele lumii.
  In capitalism, in economia de piata, doar puturosii nu muncesc; ati auzit de someri in SUA,Marea Britanie, Germania…
  Si ce cacat am realizat daca am scis asta aici…Nici un efect.
  In al doilea razboi mondial ne-am aliat cu germanii ca sa nu patim ca polonii, sa nu ne bombardeze.Ulterior ne-au bombardat si nemtii si americanii si am platit si despagubiri de razboi. Acum ne-am aliat cu americanii…sa ne apere de…americani. Ceea ce e corect(vezi fosta Iugoslavie si nu numai). Suntem mesteri in aliante!
  Norocul perpetuarii natiunii sta in tinara generatie care este revoluta si optimista; dovada? Ca nu-i pasa.

 58. AM DEVENIT COLONIE DEOARECE NE-AM LASAT CONDUSI DE O HAITA DE TALHARI CARE
  A CONFISCAT JUSTITIA. SUNTEM O TARA FARA JUSTITIE .TRADATORII SI TALHARII
  SUNT SUSTINUTI DE PUTERI STRAINE IAR JUSTITIARII NOSTRI SE REPED LA
  OAMENI BATRANI FARA APARARE.ACUM SE AUDE DE SUS SI PANA JOS NUMAI VOCEA
  AMERICANULUI PRIETEN CU DEMISUL.ASTA PUNE CEVA LA CALE.SAU ASTIA.

 59. timp de 20 ani romania nu a fost colonie straina.adk. pe timpul lui nea niku.acum este. timpurile se schimba mereu,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor..

 60. Executand actiuni discutabile pentru SIE, traficand la greu armament (cu But; Anvers), diamante (pentru Elena C.), dand foc vaporului pentru a ascunde traficul de armament, dar luand foc alte peste 30 de vapoare (Franta), iar un membru al comisiei de ancheta fiind aruncat de la etajul 4, angajand tara fara consultarea nimanui in datorii FMI, in experimente actuale (Initium) sau viitoare (cipuri 666; Daniel stie de ce), angajat direct in decizii suspecte si injuste ale justitiei de cacao, in decizii ce privesc poporul roman, fara consultarea acestuia (fiind oricum colonie, nu mai ingreunezi situatia; apoi, profitand de conjunctura, aranjezi interesele clicii iudeo-masonice ce vrea sa confiste tara), mai poate fi sustinut de niste oameni normali ? Apoi, numind la CCR un judecator ce avea pe rol cazul cu acordarea de fonduri la capitala fara avizul CLMB, caz penal, clasificand 11 miliarde de euro cu rapirea ziaristilor (doar 1 li s-a dat lor, pentru teatru, iar MRU l-a facut scapat pe Hayssam), angajandu-se in falsificarea alegerilor din 2009 (cu CIA, prin MONSAT si STS), creand o politie politica de care s-ar mira si Ceausescu (culmea, se poate urmari si la TV; ce spune azi, maine executa justitia), avand pe constiinta unele persoane (Erbasu, Paunescu, Surdu, Hossu…), deranjand indirect (serviciile) pe altele (Huidu, Teo etc) si nemaipunand la socoteala maruntisuri precum flota, casele din Bucuresti, implicandu-se negativ in activitatea fiscului (avizand mafia colectarii de fonduri pentru campania electorala), precum si in generalizarea (obligativitatea) mitei in numirile pe orice functii, cu toate acestea ne mai putem intreba de ce un popor candva nobil in sentimente si trairi, in mostenirea genetica si cea spirituala a ajuns un popor de traficanti si incuiati, fara a avea o baza curata si corecta de evolutie, de valorificare a capacitatilor? Suntem un popor pe duca, pe cale de desfiintare, iar aceasta nefiind intamplatoare, existand un program bine conturat, pe care, din nefericire, multi naivi il imbratiseaza…
  Mult succes, in orice directie doriti sa mergeti. Veti da rezultate oricum. Nu ca si limitatii mintal ce ne-au condus in ultimii ani. Sistemul mafiot romanesc de stat nicicand nu a reusit inca o economie, cea subterana, peste economia oficiala (din care 1/3 oricum se duce spre campania electorala). Despre justitie, ce sa mai spunem. In Neamt, s-au dat decizii contrare celorlalte judete in procesele cadrelor militare disponibilizate. Nu e bine, d-le Base !

 61. Colonia este primul pas catre civilizatie!Dupa ce colonia dobandeste abtitudini economico-politice si le aplica dupa caderea unui regim,se pot considera tara

 62. Explicativ si la obiect.
  D-l Serbanescu trebuie un pic incalzit ca pe urma isi da drumul perfect.
  D-l Athanasiu prea prolix la debut (o vina constanta a domniei sale), pe urma a pus punctul pe i.
  Bravo, mai multe emisiuni la fel!

 63. Domnule Tudor, vroiam sa va atrag atentia asupra a doua articole care m-au infiorat de-a dreptul, eu (ca multi altii probabil, inclusiv de la dvs de la Antena3) nefiind prea interesat de politica externa, avand in vedere ca tot circul politic intern tinde sa ne capteze intreaga atentie.
  Apropo de “federalizarea” Romaniei, s-ar parea ca nu e un concept inventat peste noapte de Tokes, ci un adevarat plan de destructurare a statului roman, prin crearea de regiuni autonome, integrate evident in UE. Un plan care se pare ca vizeaza statele in general, nu doar Romania, pe considerentul ca ideile de “stat”,”natiune” sau “suveranitate nationala” sunt depasite. La fel cum a ajuns sa se considere un fel de faradelege a fi nationalist, adica a crede pur si simplu in aceste concepte, de patrie, stat national suveran, nimic mai mult!

  “Primul care a sugerat constituirea unei vaste federatii euro-asiatice, inca de la mijlocul anilor 30, a fost Trotki. Sub numele de Statele unite europene sovietice (s i c), acest conglomerat avea ca prim scop contrarea dominatiei economice americane. Citiva ani mai tirziu, Hitler s-a aratat si el un partizan fervent al integrarii europene. «Popoarele europene reprezinta o familie in aceasta lume. […] Nu e foarte inteligent sa ne inchipuim ca intr-o casa atit de strimta cum e Europa, o comunitate de popoare poate mentine pentru multa vreme sisteme legale diferite si conceptii diferite asupra legii.»4 Hitler se exprima astfel in 1941. Dar am putea regasi aceleasi cuvinte in orice discurs pronuntat saptamina trecuta la Bruxelles. Trebuie notata, de asemenea, referinta la casa europeana, repusa in circulaTie, 50 de ani mai tirziu, de Gorbaciov. Tot in 1941, ministrul fascist Alberto de Stefani propunea crearea unei Uniuni europene (s i c !) care sa nu fie influentata de fluctuatiile politicii interne a statelor membre. In 1942, nazistii organizau o conferinta intitulata «Comunitatea economica europeana» (s i c !), in cadrul careia «comunitatea de destine» a popoarelor continentului – inca o expresie care a redevenit moderna – a fost pe larg dezbatuta. In martie 1943, guvernul nazist incheia redactarea unui plan pentru infiintarea unei Confederatii europene, unul dintre obiectivele propuse fiind instituirea unei uniuni monetare (sic !). Vizionar, Joseph Goebbels, profetiza cu aceasta ocazie ca «peste cincizeci de ani […] in gindirea popoarelor tarile nu vor mai fi un reper»5. Iar Hitler declara ca «germanii […] trebuie sa constituie nucleul imprejurul caruia se va federa Europa»6. Incepind cu anii 90, guvernul de la Bonn a insistat mult pentru ca Uniunea europeana sa se structureze imprejurul unui nucleu dur format din Germania si Franta. Adaugarea adjectivului «dur» si cooptarea Frantei in rolul de partener-alibi e singura schimbare fata de proiectul initial.

  «Aceasta staruinta [a Germaniei, n. a.] de a crea o Europa unita s-a concretizat in redactarea unei harti a Europei federale a regiunilor […]. Examinind-o cu atentie, constatam ca statul european formeaza un bloc unit, compus doar din regiuni. Acestea din urma beneficiaza de o autonomie regionala si culturala totala. Marile subiecte (diplomatia, politica de aparare, principalele probleme economice…) sint tratate la virful acestui stat european federal al regiunilor. Conceptorii acestui proiect ideal au fost Sefii Waffen SS. »7”

  http://www.ziaristionline.ro/2012/10/18/analiza-radu-portocala-regionalizarea-si-federalizarea-romaniei-se-regasesc-in-planurile-germaniei-naziste-de-la-al-treilea-reich-la-uniunea-europeana-dinamica-dezmembrarii/

  http://www.ziaristionline.ro/2012/10/29/retetele-distrugerii-suveranitatii-nationale-a-romaniei-regionalizarea-federalizarea-autonomia-apoi-secesiunea-si-proclamarea-unei-noi-suveranitati-de-stat-cazul-kosovo/

 64. Fără să-şi dea seama, România a fost o perpetuă colonie, aşa că nu se pune problema da a deveni, ea este demult o colonie. Fiţele noastre de
  stat independent sunt de tot râsul. Dar, parcă, niciodată ţara noastră
  nu s-a situat atât de jos, atât de (a)plecată în faţa unor colonialişti
  cu pretenţii democratice. Aşa-zisa Europă ne-a distrus şi bruma de economie care, de bine de rău, funcţiona, cu largul aport al mafioţilor autohtoni, în frunte cu matelotul escroc şi nesătul, cu primul premier al României postdecembriste – Petre Roman -, cu primul preşedinte – Ion Iliescu -,sub pulpana căruia fabricile şi uzinele României, chiar şi cele construite în perioada interbelică, au ajuns adevărate mormane de fier vechi, vândute pe bani grei, bani care au ajuns în buzunarele unor nemernci care au jefuit munca de generaţii a românilor. Toţi aceşti “democraţi” ar trebui să plătească pentru tot răul adus acestei ţări. Eu nu pot să înţeleg cum românii mai pot alege asemenea specimene de hoţi şi escroci. Chiar nu văd cum, de pe toate listele de propuneri, nu lipsesc penalii, escrocii, toate jegurile politicii româneşti, dacă România are aşa ceva, adică politică, fiindcă
  de jeguri umane e plină. Vai de mama noastră, mai ales că, mai nou, funcţiile încep să devină afaceri de familie, toţi escrocii fiind, care
  mai de care, mai curat şi mai cinstit. NENOROCIŢILOR ŞI CURVELOR!!!

 65. Ce l-a injurat lumea pe dl. Serbanescu la vremea respectiva. Gura “pacatosului” adevar graia si nimeni nu-l lua in seama ba il luau si peste picior. E, acum “prezicerile” d-lui Serbanescu s-au adeverit. Mi-a placut contraargumentul d-lui Serbanescu, la afirmatia dvs. ca statul este cel mai prost administrator. Prin incurajarea fara limita a marilor rechini privati, vom asista la disparitia multor mestesugari, meserii traditionale (meseriasi traditionali), uitand faptul ca sub Soare trebuie sa aiba loc toata lumea.
  D-l Serbanescu afirma pe buna dreptate, ca atata vreme cat nu va fi o productie marfa autohtona sanatoasa, nu avem nicio sansa.
  “Din ce profituri, taxe si impozite vom putea constitui sume anuale decente pentru sanatate, agricultura, educatie, infrastructura, aparare, ordine publica?” Cam tarziu vine aceasta intrebare si trebuie pusa tuturor factorilor de raspundere. Industria romaneasca nu era un morman de fiare vechi, era o industrie putin invechita, care astepta in anii ’90, tocmai modernizarea si punerea pe noi baze, nu distrugerea in intregul ei.
  Este o intrebare retorica ?

  La prima intrebare, subscriu celor spune de dl. Serbanescu, sunt total de acord cu domnia sa, prin asta v-am raspuns primei intrebari.
  Din ce in ce mai putine. Ce mai avem 100 % romanesc, putinul acela, incercam obstinatie sa-l distrugem.

 66. O intrebare mai buna dl Tudor ar fi in ce perioada istorica NU a fost Romania colonia cuiva? Exista o astfel de perioada, sau exista numai diferenta in felul in care aceasta realitate a fost perceputa?

 67. Acum câteva zile a fost lansata o ipoteza pe Facebook privind sprijinul tăcit pe care prințul Charles îl oferă extremiștilor maghiari. Extremiști care vor cu orice preț să “pună mâna” pe Transilvania sau dacă s-ar putea…măcar pe Ținutul Secuiesc.

  Cum comentati?

 68. Ce-i Facebook-ul asta un fel de Wikileaks ?
  Cam toti care-au trecut pe aici, au vreut sau vor o bucata din tarisoara asta.
  Fara comentarii.

Leave a Reply