Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că “ar fi fost mai bine” dacă Alianţa USR PLUS nu şi-ar desemna un candidat la alegerile prezidenţiale, explicând că în bătălia cu PSD se “fărâmiţează” votul.

“E dreptul lor să îşi depună candidat, ar fi fost mai bine să nu îşi depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul e practic o fărâmiţare a electoratului ne-PSD sau anti-PSD. Creează oportunităţi multiple. (…) Ce să le spunem dacă ei au zis din capul locului: noi ne punem candidat? E democraţie, orice formaţiune îşi poate depune candidat”, a declarat Orban, la TVR1, citat de Agerpres.

Liderul PNL a precizat că adversarul politic rămâne PSD, care are structuri în teritoriu.

“PSD-ul are încă, chiar dacă la alegerile acestea a luat 22,5%, are un electorat de vreo 23-24%. El a scăzut pentru că PSD, dacă vă aduceţi aminte, a câştigat alegerile cu 46,5%, iar în ianuarie, februarie, martie, era pe scoruri foarte mari, pentru că a primit bonusul de victorie şi era pe cincizeci şi ceva la sută. Azi a ajuns la mai puţin de jumate. Adversarul nostru politic este PSD şi coaliţia majoritară PSD-ALDE. Eu nu sunt omul care să spun că PSD e gata, PSD e la pământ. PSD nu e reprezentat numai de liderii naţionali pe care îi are, PSD are o structură în administraţia locală cu aproape 1.700 de primari, are puterea în continuare, are guvernarea, controlează administraţia şi trebuie tratat cu foarte maximă seriozitate şi noi ne pregătim cu o strategie în care să ne luptăm cu PSD-ul, pentru că nu poţi să te lupţi cu alţii”, a spus Orban.

3 COMMENTS

 1. Lupta cu PSD asta e scopul unui partid? Cred ca se duce de rapa ideologia partidelor cand ele isi schimba obiectivele.
  Cred ca principalul obiectiv al oricarui partid sau organizatie este acela de a face ca viata cetatenilor si a membrilor sai sa fie cat mai buna.

  Cat despre alegerile prezidentiale, NICIODATA nu s-a dat un examen televizat candidatilor la presedintie pentru a vedea daca cunosc CONSTITUTIA si cum se aplica litera si spiritul ei.
  Atunci vom putea sa vedem cei care nu o vor respecta si cei care ii inteleg sensul si scopul.
  Ultimii doi presedinti au calcat-o in picioare iar actualul presedinte o terfeleste ingrozitor.

  Examen de presedinte… asa ar trebui sa se numeasca urmatoarele dezbateri pentru alegerea presedintelui.

 2. Lucrurile merg intr-o directie interesanta. Si incepand de la nivel european. S-a simtit interventia Baietilor, in sensul ca au mobilizat multi adepti la vot, in unele locuri s-a lucrat si altfel, dar, in final, au bruiat Nationalistii sa nu se uneasca la nivel european. Daca se uneau (si cu Conservatorii), ar fi fost primul grup politic. Asta nu inseamna ca anumite Proiecte Globaliste vor trece, deoarece Nationalistii vor pastra directia comuna. La noi, desi ramurile franceza si germana (si altele generaliste: Reset R, ONG-uri Soros, Servicii s.a.) au “concurat” la maxim, Rezultatul este unul inspaimantator pentru Klaus. Era mai buna varianta cu toata Opozitia unita pentru candidatul Dreptei, care a dat rezultate in ultima perioada. Fractionarea Dreptei este cel mai mare esec din ultimii 20 ani al Dreptei. Stanga nu poate fi trecuta de partea dreptei peste noapte (ca hotii), iar cei care nu ies la vot nu pot fi fortati sa voteze, ca de ademenit e foarte greu. In concluzie, Klaus A ESUAT ! Sa fiu sincer nu ma linisteste varianta Ciolos/Barna, chiar ma inspaimanta, dar nu ar strica sa se convinga oamenii ca si in perioadele cu PNTCD sau PDL sau “Tehnocrati”. Romania putea fi Papusarita complet acum daca era lasata sa se dezvolte normal, fara preluarea permanenta de sume si valori, in mod ocult, din Buget si din Economia Neagra (din 2004, peste noapte, inainte de turul 2, “Soros” a schimbat “tabara”). Lacomia Baietilor nu a lasat o mare parte a populatiei Romaniei sa faca acumulari (au plecat 5 milioane de oameni, iar locurile lor de munca dizolvate prin distrugerea si a multor Societati privatizate/lichidate incorect, care puteau functiona cu ajutor de la Stat la inceput), asa ca modelele capitaliste inca nu pot functiona. In realitate, s-a prelungit perioada de Tranzitie, de la asa-zisul Socialism, catre asa-zisul Capitalism (in timp ce ele, in realitate sunt epuizate la nivel global, un procentaj important din PIB-uri fiind rezolvat de Servicii, prin tragerea din Economia Neagra). Mai departe, “Sa vedem”, a zis orbul…

Leave a Reply