Criza energetică, amenințările asupra economiei europene și sancțiunile împotriva Rusiei s-au aflat pe agenda liderilor UE, reuniți joi la Bruxelles, care au avut parte însă și de un ”subiect surpriză” ”imposibil de ocolit”, după cum observă L’Echo, referindu-se la scandalul Qatargate, izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute și în care este implicată și o vicepreședintă a Parlamentului European, grecoaica Eva Kaili.

”Un subiect cu adevărat stânjenitor pentru liderii UE” consideră și Le Soir, mai ales că în contextul crizei energetice, „unul dintre principalii furnizori de gaze ai Europei este tocmai Qatarul – arătat cu degetul în scandalul de mită”.

De altfel, reunit tot joi, Parlamentul European a anunțat înghețarea tuturor reglementărilor legate de Qatar și un plan de reformă în zece puncte pentru combaterea corupției, notează Politico.

”Nu va exista impunitate, nu va fi nicio ascundere a gunoiului sub preș, nu ne vom întoarce la a face lucrurile ca de obicei” a promis Roberta Metsola, după tradiționala întâlnire a președintei Parlamentului European cu liderii UE la începutul fiecărui Consiliu European, scrie EuObserver, citat de Rador.

Leave a Reply