Europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, posteaza un mesaj interesant pe Facebook in legatura cu evolutiile politice de la Bucuresti :

Cioloș, premierul numit, si nu ales, a avut mai multă continuitate in guvernare, decât premierii aleși ai PSD.

Se pare ca, deși PSD a câștigat alegerile cu o majoritate confortabila, sau poate tocmai de aceea, e condamnat sa guverneze pe bucăți de câteva luni, întrucât, parca la apăsarea cuiva pe buton, guvernul o ia razna, producând o criza!

A fost refuzul nominalizării dnei Shaideh, apoi guvernul Grindeanu, care a mers bine pana la un punct, după care s-a “crizat” si a urmat guvernul Tudose, care pare ca este pe cale sa se “crizeze” si el, si tot așa …

Iar asta in mai puțin de un an!

Sunt sigur ca, dacă Cioloș ar fi putut fi “permanentizat” după alegeri, sau dacă liberalii ar fi avut ei majoritatea, guvernarea, oricât de slaba ar fi fost, s-ar fi bucurat de mult mai multă continuitate. Așa însă … (asta nu scuza inerentele scăderi proprii in actul de guvernare)

8 COMMENTS

 1. Azi la voi: Varujan Vosganian i-a explodat ouăle ‘corupţiei tva-iste’ în cap şi blonda cu Orban pnl, care se lamentează de moţiunea de cenzură şi care nu văd bârna din ochii lor din cauza aranjării pnl-iştilor în funcţii spre dezamăgirea electoratului psd-ist,au dat un recital de pian gurist tv în debutul ediţiei toamnă-iarnă. Urmează actul II al celor de la dna sau prioritatea e de la cotroceni
  a”ploşniţei tupeiste” care se vede deja preşedinte de ţară de-i ceartă pe toţi!
  Sau contrazicerile între Dragnea şi Tudose în loc de munca reală şi normală în folosul ţării şi cetăţeanului român cum au promis în campania electorală! Apropo: de ce nu au trecut în programul de guvernare şi scandalurile între ei?
  De ce nu au scris în programul de guvernare:
  – salarii/venituri dublate pt.primari şi angajaţii primăriilor?
  – plasarea pnl-pmp-pdl în funcţii chiar dacă nu sunt votaţi de popor?
  – plângăceala despre sfânta dna sau orice au ei ascuns şi tacit care iese la vedere în zilele noastre actuale?
  Nu pentru aceste acţiuni au primit rezultatul peste 45% din alegeri coaliţia!

 2. A fost refuzul nominalizării dnei Shaideh, apoi guvernul Grindeanu, care a mers bine pana la un punct, după care s-a “crizat” -adica a -ti dat ordonanta ghinion 13.
  Pai voi guvernati doar justitia de 10 luni si cand nu va merge ne spuneti ca OZN-urile nu va lasa sa guvernati.Lasati justitia in pace si faceti ce a-ti promis in campanie si o sa vedeti cum sunteti lasati sa guvernati.

 3. N-Am înțeles nimic din balmajelile de mai sus. Deci individul ăsta ilogic be reprezintă în parlamentul european.

 4. Well, e clar ca Johannis nu va lasa pe nimeni sa guverneze in afara copilului sau de casa, Ciolos, si tot atat de clar e si faptul ca Dragnea, alt catâr, nu înțelege sa exercite puterea din “umbra”, de pilda, de la parlament unde desteptului de la Cotroceni ii e mai greu sa acționeze. Scena de la ICCJ, in care câinii cu cătușe in coada ai lui Johannis au lătrat de-au asurzit capitalele “lumii”(Bruxelles) la adresa “penalului” sef PSD ar fi trebuit sa-i dea de gândit respectivului sef, fie măcar si pentru faptul ca Johannis, împins in corzi de scandalurile din justitie, va fi nevoit sa dea din picioare ca sa arate cine “conduce tara”. Ori, un adversar împins in corzi e întotdeauna periculos, mai ales daca e si lipsit de inteligenta, deci soluția sta in retragerea “tactica” pe model Ponta, daca nu vrei sa te împingă cu coarnele; pe de alta parte, coana Koveși si susținătorii euroatlantici ai corsetului d-sale, au nevoie de un respiro, in special pentru a acoperi prestația prosteasca a lui Klemm in materie de NATO si apărarea flancului de Est cu ajutorul Italiei! (Auzi, drace, vine Mediterană sa apere Estul, la o adică, aferim alianță)–deci “jos penalii” si cu Tudose pe cai mari, la luptă! Vorba lui Badea, prostia o sa ne omoare, nu tradarea.

 5. Ioan Mircea Pascu se bucura de leafa de 6000 de euro trimis tot de PSD, insa el uita ca nu mai e Nastase, Geoana sau Ponta la conducere ci acum e “Daddy” Dragnea. A plecat la Parlamentul european trimis de Geoana in 2007, a trecut prin Ponta din nou in 2012 si acum dupa 5 ani de mandat a uitat ca s-a schimbat conducerea.

  El nu a aflat ca e condus de Dragnea ? Ca la butoane e Dragnea acum ? Vorbeste in continuare de parca ar fi sub conducerea lui Nastase !

  PSD condus de Dragnea l-a votat pe Ciolos, PSD condus de Dragnea a vrut-o “in alb” pe Shaidehh, PSD condus de Dragnea l-a dat afara pe colegul lui de parlament Catalin Ivan, PSD condus de Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu si PSD condus de Dragnea sta prost acum in sondaje si se lupta cu alt premier Tudose !

Leave a Reply