Home Articole Eveniment rar : alinierea planetelor

Eveniment rar : alinierea planetelor

3187
5

Planetele Jupiter, Marte, Mercur si Venera se vor alinia de aceeasi parte de la Soare. Va fi o mica parada a planetelor care, daca timpul va permite, va putea fi vazuta chiar si cu ochiul liber, scrie incomemagazine.ro

Fenomenul, unul rar, potrivit expertilor in domeniu, se va produse sambata. “Trebuie sa fie insa un cer foarte limpede ca locuitorii Terrei sa admire spectacolul spatial”, au subliniat specialistii.

Astronomii subliniaza, de asemenea, ca fenomenul nu trebuie sa sperie: nu vor exista dezastre naturale si nici starea de sanatate a oamenilor nu va fi afectata.

Astrologii au, in schimb, alta parere, afirmand ca o astfel de aliniere poate influenta soarta oamenilor si a omenirii, putand, de asemenea, antrena, diferite convulsii sociale.

Ultima data, acest fenomen astronomic a avut loc in mai 2011, cand in lumina diminetii au putut fi admirate Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Uranus.

Iata ce spune echipa de specialisti a Observatorului Astronomic Amiral Urseanu despre perioada 8-10 octombrie :

“Pe 8, în stânga jos față de Lună vor străluci patru astri. Primul și cel mai strălucitor astru este Venus iar în dreapta ei este steaua Regulus (alfa din Leo), al treilea astru fiind Marte (pe care o puteți recunoaște după culoarea roșiatică care o are). Ultimul și cel mai apropiat de orizont este Jupiter – cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Dacă nu ne credeți, folosiți un binoclu sau un instrument astronomic și veți observa discurile și detalii pe suprafețele planetelor iar steaua va fi punctiformă.

Pe 9, Luna se va afla între Venus și Marte iar pe 10 toate planetele se vor afla în dreapta sus față de ea.

În dimineața zilei de 11, înaintea răsăriului Soarelui, Luna se întâlnește cu planeta Mercur. Pentru o periodă scurtă de timp și aproape de orizont înspre est, Mercur se va găsi în stânga jos față de Lună.”

 

5 COMMENTS

  1. Apropo de fotografia cu Basescu, Udrea si Cocos. Comparati va rog inaltimea lui Andronic si Cocos si veti constata ca Andronic nu putea sa fie Cocos.

  2. Mai ușor ”cu ochiul liber”…
    Cele patru sunt vizibile cu ochiul liber oricum din când în când, dară ”alinierea” ba.
    Practic, în emisfera nordică pe cerul de dimineață vor putea fi văzute toate cele patru, dar nicidecum în linie sau așa-ceva.
    .
    Oh! Și hai să-i spunem ca în limba română în astronomie – Venus (și nu Venera).

Leave a Reply