Explicatiile sefului Jandarmeriei intr-un caz controversat sufera o frantura logica elementara.

1.Cum sa-l amendezi ca striga daca e mut?

2.Cum sa spui ca “nu-ti dai seama daca striga” dar sa-l amendezi pentru “strigate”?! Si sa insisti ca amenda e ok?!

Seful Jandarmeniei recunoaste ca oamenii din arma sa dau amenzi “din burta”, fara sa aiba dovada faptei.

Imi parea un om inteligent colonelul Cucos in aparitiile sale publice…  Si asta se intampla de Ziua Jandarmeriei, o arma respectabila ce duce greul societatii in multe momente complicate…dar care si pazeste (la limita legii…) pielea premierului si a altor ministri. 

Şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a declarat, marţi, referitor la amenda dată unui surdo-mut la protestul de la Congresul PSD, că identificarea acestuia s-a făcut pe baza probelor video, iar “în vacarmul care se vede pe imagini nu îţi dai seama dacă strigă sau nu”.

“Cred că cercetarea se va termina în următoarele zile. Din informaţiile pe care le am, încadrarea faptei a fost făcută corect, descrierea ei a fost eronată. Asta şi pentru că identificarea persoanei a fost făcută pe baza probelor video. În vacarmul care se vede pe imagini, nu îţi dai seama cu uşurinţă dacă strigă sau nu strigă”, a declarat Sebastian Cucoş, la manifestările de Ziua Jandermeriei.

Comandantul Jandarmeriei Române a precizat că vor fi luate măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete.

“Până la momentul actual, ceea ce pot să vă spun este că această eroare în descrierea faptei ne-a adus un deficit de imagine şi cu siguranţă vom întreprinde nişte demersuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Am ordonat deja ca în şcolile noastre şi în instituţiile în care avem pregătirea continuă să revenim cu toţi acei agenţi constatatori pentru a reîntări pregătirea lor. (…) Toţi angajaţii noştri trec regulat prin diverse forme de pregătire, în funcţie şi de specializările pe care le au”, a precizat Cucoş citat de mediafax.

Şeful Jandarmeriei Române a mai declarat că pentru anularea acestui proces verbal, instituţia pe care o conduce nu poate face nimic.

“Persoana respectivă să conteste în instanţă, iar instanţa va decide. Încadrarea faptei este corectă, descrierea ei lasă de dorit”, a concluzionat Cucoş.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, pe 10 martie, în faţa Sălii Palatului, pentru a protesta, atunci când PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari care au scandat împotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii şi liniştii public. Printre protestatarii amendaţi la Congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.

 

21 COMMENTS

 1. Sunt curios daca, toti ceilalti “clienti” vechi ai Jandarmeriei, au fost amendati pentru tulburarea bunei desfasurari a congresului PSD. E un nonsens sa amendezi un surdo-mut pentru ca “striga lozinci”. Cred ca Jandarmeria are angajat un cititor pe buze sau unul care cunoaste semnele specifice surdo-mutilor.
  Domnule Tudor mai bine ati fi amanat cu o zi postarea acestui subiect.
  Tuturor jandarmilor Romaniei, La Multi Ani !

  • Aș zice La Cât Mai Puțini Ani acestei gărzi pretoriene a pesedeului . Au mai fost desfințati o dată , hai că se poate și a doua oară. Motive? Nu poți fi pentru unii mumă și pentru alții ciumă , ca autoritate a ordinii publice. Pe lângă amendarea domnului surdomut , acel căpitan care împărțea pumni în stânga și în dreapta la o manifestație anterioară congresului , ce căuta în dispozitiv alături de Cucoș în 10 martie? Le plătește pesedeul salariile ?

   • Tu esti unul dintre ticalosii care suduie incontinuu prin piete, suparat pe viata si plin de ura. Vezi ca ura viscerala urateste.

    • Bine, anonimule! Mai bine să sudui prin piețe decât să te închini slugarnic la autorități și să le accepți toate abuzurile.

     • Eu sunt om liber, ma inchin Domnului, nu ca tine sluga, simbrias pe unde apuci. Pe vremea cand se faceau adevaratele si abominabilele abuzuri, pe unde stateai pitit ? Nu cred ca pot purta cu tine un dialog pentru simplul motiv, ai un singur neuron.

 2. S a constituit un nou partid al unei persoane -Ciolos !
  Ma intreb de unde are atatea fonduri, ca el nu prea lucreaza…Sa fie Soros?
  Oricum, vine pe val cand PSD ul n a scos in fata lideri credibili pt . alegeri.
  Daca sta tot tataie Liviu la putere…

  • E clar, tatcsu Soros plateste!

   Ca e tare scump sa-ti faci un site, o pagina de Facebook si sa platesti taxa judiciară de timbru (300 lei) pentru inregistrarea partidului la tribunal!

   • Dane, bineinteles ca fondurile sint pregatite, doar nu-ti imaginezi ca si-a facut partid doar ca sa-si faca o poza de grup. Incearca sa gindesti si un pic in perspectiva.
    Oricum, scenariul miroase de la o posta: se ia una bucata nulitate absoluta, se cocoata la un nivel pe care nu l-ar atinge, cu forte proprii, toata viata lui, si-apoi i se ordona sa faca aia si ailalta. Crezi ca va refuza?
    Si, da, de la Soros, cu mentiunea ca banii care vin de la Soros nu sint, neaparat, ai lui Soros. Gindeste, ca nu musca!

 3. Saptamana Patimilor jandarmii declara ,, mutul a strigat” saracul nici macar nu a putut sa se auda noroc ca a vazut pentru ce si cat valoreaza amenda. Jenant! Daca erau demni cei din psd pnl … atunci Dragnea. Orban….. m diaconu …iohanis…..pana.si iliescu faceau cheta sj ii plateau amenda omului sarac . De scuze se ocupa sefa dancila in timp ce ii lipea doua dupa ceafa celui care a scris amenda . Tot ce ar face astia acum este rusinos. Jandarmul daca amenda un hotoman din sefime primea aplauze.

 4. Cum de si-a permis surdo mutul ala sa strige tocmai la congresul partidului ? Pai unde se credea el ? Se credea in America sau intr-o alta tara unde democratia chiar functioneaza ? Uite ca in democratia noastra originala cu iz de dictatura nu i s-a permis.

 5. Bataie de joc din partea politistilor,pe de o parte,pe partea cealalta,e pedepsit ca nu s-a informat primind sponsorizare si nea politistul s-a gandit ca din sponsorizare,poate plati amenda! Poate din cauza nerespectarii legii/aprobare miting,dar niciuna din pozitii nu ii da dreptul sa amendeze un “bolnav”. Si indiferent cum ar fi,trebuie sa respecte legea!

Leave a Reply