Militanţi de extremă dreapta din Germania s-au pregătit într-o tabără specială din apropiere de Sankt Petersburg, Rusia, relatează Focus, citând surse din interiorul serviciilor de informaţii.

Potrivit publicaţiei germane, câţiva membri ai aripii de tineret a Partidului Naţional Democrat (NPD), de extremă dreapta, şi ai micului partid extremist A Treia Cale au încheiat o pregătire paramilitară în care participanţii au fost instruiţi să folosească arme şi explozivi, precum şi în lupta militară de aproape. Antrenamentul a avut loc în colaborare cu Mişcarea Imperială Rusă (RIM), care deţine două tabere în apropiere de Sankt-Petersburg, precizeză Focus, preluată de DPA şi Agerpres în pagina electronică.

German neo-Nazis set for poll victory | World news | The Guardian

RIM se află, din aprilie, pe lista SUA a organizaţiilor teroriste, pe motivul că a oferit „pregătire de tip paramilitar unor adepţi ai supremaţiei albilor şi unor neonazişti din Europa”.

Ministerul rus de Externe s-a arătat deranjat de decizia luată la Washington în legătură cu RIM, susţinând că aceasta nu contribuie la lupta împotriva terorismului.

În Rusia, membrii RIM sunt văzuţi adesea purtând steaguri caracteristice în culorile galben şi negru. Ei cer restauraţia Imperiului Rus, notează DPA.

4 COMMENTS

  1. https://www.youtube.com/watch?v=7MgxnZW4zTk

    Taran de-al tau, dar intelege ceva mai mult ca tine! Miliardarii Americii au plecat acasa, nu-i asa?! E o chestie interna si iti mai spun ceva ce nu poti intelege: romanii vechi, aia nascuti acum peste 100 de ani au stiut ca asta se va intimpla de f multe zeci de ani! De ce? Pt ca nu faceau parte din familii taranesti, unde analfabetismul era f raspindit, inainte de 45. Intunericul lor se vede pe tine, lucru pe care nu-l intelegi datorita fuduliei vostre, care va este caracteristica. Asta v-a facut pe voi sa ne distrugeti familiile noastre, in anii 50 si nici acum nu va puteti debarasa de instinctele voastre primare. Respingeti orice cu violenta, nu sinteti in stare sa vorbiti nimic, nu vreti sa invatati nimic. Vezi Romania? Este dupa chipul si asemanarea voastra! Cind o sa va cereti scuze pt ce-ati facut si faceti? La mindria vostra aberanta imi este clar ca asta este ultimul lucru pe care l-ati face, sa acceptati ca sinteti vinovati!
    Si alte publicatii stiu bine cine se afla acolo: China! Ei sint beneficiarii directi, nu Rusia, scufundata in probleme pe care China nu le are.

  2. In ultima sută de ani Germania și Rusia s-au pregătit reciproc, revoluția rusă a fost pregătită de germani, gestapoul a fost pregătit de ruși…, etc. de ce ne mai miram?

Leave a Reply