În Scoţia, trenul cu aburi Jacobite, cunoscut pentru apariţia sa în versiunea cinematografică a cărţilor “Harry Potter” de J. K. Rowling, a fost oprit miercuri, potrivit The National Scot.

Oficiul pentru Reglementare Feroviară (ORR) a acuzat West Coast Railways, compania care exploatează celebrul tren, că nu a respectat normele de siguranţă în vigoare.

Aflat în serviciu de 30 de ani, “Hogwarts Express” traversează viaductul Glenfinnan, care leagă portul Mallaig, pe coasta de vest a ţării, de oraşul Fort William, în Highlands.

Foarte popular printre fanii lui Harry Potter, trenul cu aburi Jacobite a beneficiat până acum de o derogare care îi permite să circule cu vagoane cu uşi articulate. Întrucât această scutire a expirat la 31 martie, operatorii trenului Jacobite au fost obligaţi să reînnoiască scutirea sau să instaleze un sistem centralizat de închidere a uşilor.

Având în vedere nerespectarea acestei clauze, autorităţile feroviare britanice au decis miercuri să suspende trenul până la noi ordine.

 

“Suntem dezamăgiţi trebuie să suspendăm acest serviciu şi ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat clienţilor noştri care şi-au rezervat călătoria”, şi-a cerut scuze directorul comercial al West Coast Railways, James Shuttleworth, citat de BBC.

Potrivit postului de radio britanic, un purtător de cuvânt al Biroului de reglementare feroviară a declarat că operatorii de trenuri au fost informaţi cu ani în urmă, scrie news.ro.

“Rămânem angajaţi să lucrăm cu ORR pentru a găsi o soluţie pe termen lung care să protejeze viitorul serviciilor de patrimoniu pe linia principală”, a declarat James Shuttleworth pentru The National Scot.

Potrivit cotidianului scoţian, compania Hogwarts Express a depus o cerere de derogare la 8 martie, care este în prezent examinată de autorităţile feroviare. Suspendarea trenului cu aburi Jacobite ar putea costa până la 50 de milioane de lire sterline, potrivit operatorului său, citat de The National Scot.

Leave a Reply